A Balaton déli partjának kincsei: 5 ingatlan, amit látnod kell

Nekünk, magyaroknak nincs ugyan a szó hivatalos értelmében vett tengerünk, de ott a Balaton, ami hasonló izgatottságot okoz mindazoknak, akik a határon belül, 4 évszakban hódolnának a természet szépségének.

A Balaton nemcsak a fürdőzés miatt vonzó, hiszen a finom borok, a halételek, a nevezetességek, na meg a tó az év minden részében várnak. Nem is beszélve a töltekezésnek sem utolsó tavaszi-őszi kirándulásokról, a nyári naplementékben való gyönyörködésről, és a téli korcsolyázás izgalmairól, amelyek sokunkban felejthetetlen élményként élnek. Mit nem adnánk azért, ha a főváros nyüzsgését bármikor a déli part nyugalmára cserélhetnénk!

Ha eddig nem tapasztaltad meg a Balaton minden évszakban lenyűgöző varázsát, készíts bakancslistát, és már idén ősszel kezdj a vidék felfedezésébe! Előre szólunk, hogy nagyon könnyű szerelembe esni a tájjal, úgyhogy arra készülj, meg fog fordulni a fejedben az ottélés gondolata. És nehéz lesz elhessegetni. A megannyi szépséget és látnivalót kínáló környék természetesen lehet hosszú távú vagy akár átmeneti otthonod, főleg most, hogy némely, a tópart körüli, stúdióméretű apartman és egyedi, stílusos nyaraló ára nagyon kedvező.

Provence Apartmanház
Provence Apartments (látványterv)

A déli parton több olyan, jelenleg is folyamatban lévő projektre lettünk figyelmesek, amelyek láttán elismerően bólintottunk, az „ez igen!” felkiáltás mellett. Nem túlzás, amit állítunk, és ha megnézed a fotókat, érteni fogod, miért szerettünk bele a vízparthoz közeli apartmanok és stúdiólakások tapasztalt kivitelezője, a Balaton Beach House (BBH) épülő, jobban mondva teljes felújításon áteső apartmanházaiba.

A csodás panorámával rendelkező fonyódi Provence Apartmanház például idilli, ősfás környezetével vett le minket a lábunkról, amely olyan békét sugároz, hogy szívesen a kertbe képzeljük magunkat. A lakóingatlannak minősített stúdiólakások minden kényelmi extrával fel lettek szerelve, hogy ha éppen nem a környék bebarangolásával töltöd az időt, akkor se érezz hiányt semmiben.

Villa Novecento BBH
Villa Novecento (látványterv)

A világsztárok hatalmas villáit idéző, olaszos életvidámságot közvetítő Villa Novecento Siófokra csábít apartmanjaival, és nem kell sokáig kérlelnie; mi már most mennénk. A városközpontban fellelhető épület belülről is legalább annyira nívós, mint amit külseje tükröz: álomnyaralót tudhat magáénak, aki aláírja az adásvételi szerződést. A város nyáron kapcsol a legmagasabb fokozatra, ám a többi évszakban sem unatkozik ott az ember. A Siófok-Töreki mellett található Cinege-patak völgyében például megismerkedhetsz a nyugodtabb oldalával.

A szintén siófoki Sió Garden 9 igényesen kialakításra kerülő nyaralóval vár, amelyeket december 31-én adnak át. Az M7-es autópálya lehajtótól alig 5-10 perc autóútra fekvő épület nagyon jól frekventált helyen, a Fő utcában kapott helyet.

Sió Garden
Sió Garden (látványterv)

A hévízi Tópart Apartmentsben is nagyot alkotott a vízparthoz közeli apartmanok és stúdiólakások szakértője: az építtető Balaton Beach House a tőzegmedrű, meleg vizű tó közelségében renovál egy több apartmanból álló épületet, melynek nyugodt környezete remek hátteret biztosít a testi-lelki feltöltődéshez. Azoknak, akik gyermekkorukban szinte csak nyáron jutottak el a Balatonra, bizonyára kellemes meglepetés lesz a klasszikus külsejű épület látványa, amelyet modern megoldásokkal újítanak fel, hogy mindene meglegyen az új tulajdonosoknak. Mindezt úgy érik el, hogy közben nem vész el a vidéki nyaralások emlékének varázsa.

Tópart Hévíz
Tópart Apartments (látványterv)

A romantikus hangulatú Balatonlellei Vincellér Házat a hévízi apartmanházhoz hasonlóan a biztonságot nyújtó családi házak miliője lengi körül. A klasszikus külső otthonos, viszont az aktuális trendeknek megfelelően kialakított belső térrel lesz teljes, sokak régi álma ölt testet benne. A vízparthoz közeli ingatlanok ára egyébként jóval kedvezőbb a vízpartiakénál, pedig amikor a közeli Balaton hívó szavának már nem tudsz ellenállni, pár perc alatt kisétálhatsz egy jó könyvvel a kézben. Életre szóló befektetési esély elcsípni egy jó balatoni ajánlatot, ezért ha a drága balatoni ingatlanpiac áraihoz képest alacsonyabb vételár mellett megteheted, élj vele!

Vincellér Ház
Vincellér Ház (látványterv)

Még egy okot tudunk, amiért a fenti lehetőségek mellett érdemes letenned a voksod. Az építtető Balaton Beach House számos sikeres projektet lebonyolított a közelmúltban, és mivel meglévő épületeket újít fel, a kivitelezés csúszására nincs esély. Már csak azért sem, mert a vízparthoz közeli apartmanok és stúdiólakások szakértőjeként nagy tapasztalattal és a helyi szabályozások mély ismeretével rendelkezik. A BBH projektjein megbízható csapat dolgozik, és kérésre egyéni igényeknek is eleget tesznek, így álmaid balatoni apartmanja, stúdiólakása most tényleg karnyújtásnyira van!

Balaton Beach House