Szüreti Nyitott Pincékkel vár Palkonya szeptember 12-én

Fergeteges ízkavalkád, finomabbnál finomabb borok, és valódi kikapcsolódás vár Palkonyán szeptember 12-én.

Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék, 2018

A villányi borvidék szívében megbúvó falucska valódi kincsesbánya az ízek szerelmeseinek. Szeptember 12-én a Palkonyai Nyitott Pincék rendezvényen újra várják a felfedezni vágyókat a környék legfinomabb borai, és a termelői piac minden finomsága! A borok mellé választhatunk a Decsi Hegyi Finomságok kézműves csoki- és bonbontermékeiből, a Dunamente Sajtműhely csemegéi közül, a Magyarhertelendi Szociális Szövetkezet sajtjaiból, de otthonra is betárazhatunk termelői mézzel, a híres Anirol Chilivel, a Pécsváradi Konyhakertészet finomságaival, vagy hentesáruval a Lippovica háza tájáról.

Akár gyerekekkel is utazhatunk Palkonyára

A gyerekeknek is emlékezetes kirándulást tartogatnak Palkonya szőlődombjai, hiszen amíg mi a nyitott pincék között barangolunk, addig a kicsiket kézműves programok várják, hogy az egész családnak teljes legyen a kikapcsolódás. Palkonya jelszava a lassulás, hiszen a villányi dombok között végre kiszakadhatunk a mindennapok rohanásából, a Pavilon Gasztroteraszon a kedvenc borunkat ízlelgetve, a naplementében gyönyörködve köszönthetjük az őszt. Nem kell borszakértőként érkeznünk, hiszen a pincelátogatással egybekötött vezetett borkóstolókon helyben is kitapasztalhatjuk, melyik bor lesz a befutó. Ha megtaláltuk az igazit, haza is vihetünk belőle, hogy bármikor felidézhessük a palkonyai élményeket.

Ha már megtelt a hasunk a helyi termelők finomságaival, akár egy takaróra heveredve is élvezhetjük a madárcsicsergést, átadva magunkat a természet ölelésének.

Este Bohemian Brass Band-koncert és DJ-k

Délután 4 órától a Bohemian Brass Band gondoskodik a jó hangulatról, 5 órától pedig Dj Duly & Dj Kovács Péter pörgetik a lemezeket!