Artmozik és Libegők Éjszakája – Íme a legjobb hétvégi programok Budapesten és környékén
- 2020. augusztus 27-30. -

Augusztus utolsó hétvégéje is számtalan programot kínál a fővárosiaknak, ezek közül gyűjtöttünk össze nektek két tucatnyit. Ezúttal ajánlunk olyat is, mely nem a Budapesten van, de könnyen elérhető, ha kocsiba ugrunk. Sőt most lesz az Artmozik és Libegők Éjszakája is. 

Programok augusztus 27-re (csütörtök)

Kelemen Kabátban – főzés és közönségtali

Mivel idén nyáron koncerten sajnos nem találkozhattunk ezért szerzeveztünk egy közönségtlálkozót hogy legalább egy sima kertiparti erejéig összejöjjünk ♥ Bár mi anyagilag tönkrementünk, fel szeretnénk hívni a figyelmet arra hogy vannak sokkal fontosabb dolgok is annál mint amit mi csinálunk, pl. a gyermekeink gyógyítása. Ezért azt találtuk ki hogy főzünk nektek és az abból befolyó összeget (+ egy általunk hozzáadott 200.000ft-ot) a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek ajánljuk.

XIII. Budapesti Cseh Sörnapok !Ráadás! (egész hétvégén)

Kedves Malátarajongók🍻, a már ünnepelt és bűvös 13. év rendezvénye olyan jól sikerült, hogy lapot húztunk 21-re és bedobjuk a nyárvég legütősebb sörös ráadását. 13 éve indult el Budapesten az a mozgalom, amely a már ismert és kevésbé ismert cseh söröket és a csodálatos cseh gasztrokultúrát hivatott bemutatni. 🙏 Egy mozgalom, melynek már Te is részese vagy.

XIII. Budapesti Cseh Sörnapok !Ráadás! (egész hétvégén)

Nyár a Hunyadi téren: Maszkura és a Tücsükraj

A 2007-ben alakult Maszkura és a Tücsökraj a hazai koncertélet rendszeres résztvevője. Zenéjük a hip-hop, funk, jazz, latin, soul és rock műfajok alapjaiból merítő, egyedi hangzásvilágú muzsika, amelyet Maszkura szerethető, olykor pikáns, kacérkodó szövegei koronáznak.

Ital és zene vol.11. TANGO és RUM

Ki ne emlékezne nagy sikerű eseménysorozatunkra, az ital és zenére! Jól tudjuk már mennyire illik a rum a chumbiához, a vodka az orosz diszkóhoz, a gin a jazzhez, a Tubi a surf rockhoz vagy az Aperol Spitz és a Negroni az italo discohoz és még sorolhatnánk. Soron következő részünkben kipróbálunk egy olyan párost, melyeket nagyon egymásnak teremtettnek érzünk: a tangót és rumot.

Szokásos rumarzenálunkat újabbakkal egészítjük ki, továbbá új és klasszikus rumalapú koktélokat kóstolhattok végig. Egyáltalán nem utolsó sorban pedig alaposan megismerhetitek a tangó több mint 100 éves történetét a kalsszikustól, Buenos Aires sikátorainak legbujább darabjain át a kortárs szerzeményeken keresztül napjaink elektronikus számaiig.

A lemezjátszók mögött Dj Matild (aka Bem) , a vintage world jazz budapesti nagykövete, aki millió dolláros vinylgyűjteményével újra és újra átfogalmazza azt, amit amúgy a zenéről gondolunk.

Hétvégi prgogramok Budapesten: Ital és zene vol.11. TANGO és RUM

Muzikum Garden szezonzáró: Stone & Friends · „40+1”

„Elérkeztünk a Muzikum Garden 2020-as nyári koncertjeinek legeslegutolsó estjéhez, amikor is szezonzárás és egyben egy születésnap kapcsán a Garden színpadán: KŐMÍVES „STONE” ANDRÁS (gitár) és barátai. Nevezetesen FEKETE JENŐ (ének–gitár), TOMOR BARNABÁS (basszusgitár) és MOLNÁR DÁNIEL (dobok). Rendhagyó alkalom Stone 40+1-edik születésnapjára, a fiúk ebben a felállásban eddig még nem muzsikáltak élőben, várunk Benneteket sok szeretettel!”

Programok augusztus 28-ra (péntek)

Véradás a Cinema City Arénában

A koronavírus-járvány okozta helyzet, a nyári szabadságolások, valamint a hosszú hétvége miatt vészesen lecsökkent az országos vérkészlet, ami miatt Magyarországon már csak a halaszthatatlan beavatkozásokhoz biztosítanak vérkészítményeket.

Programok augusztus 28-ra (péntek): Véradás

Bakáts Feszt 2020 (péntek-vasárnap)

Ha augusztus, akkor BAKÁTS FESZT! Egy színes és változatos, ingyenes program Budapest szívében. Idén még több neves hazai és külföldi előadó, nagyszerű színházi előadás, filmvetítés, vidám gyerekprogram és gyerekelőadás várja majd a fesztiválra látogatókat.

Zenés városi séták hétvégéje (péntek-vasárnap)

Koncerttermek helyett belvárosi zöldellő kertekben 🌳🌲 felcsendülő 🎻 dallamok? Fesztiválok helyett 🎵 zenés városfeldezések 👣 ? Ezen a nyáron minden lehetséges 🥁 🎹 🎸! Az Imagine Budapest műfajteremtő kulturális programmal várja az érdeklődőket augusztus utolsó hétvégéjén: minikoncertekkel gazdagított tematikus városi séták indulnak országszerte.

ArtKert // Összművészeti fesztivál // 2020 (péntek-vasárnap)

Ivan & The Parazol, Lóci játszik, IDEGEN, Meg Egy Cukorka – ismét könnyűzenei koncertekkel vár mindenkit a Szentendrei Régi Művésztelep és a MANK Galéria az ArtKert összművészeti fesztiválon, ahol három napon keresztül nyitott műtermekkel, művészeti sétákkal, festőműhellyel, művészeti workshopokkal, műgyűjtő játékkal, interaktív színházzal, Képmás-estekkel, a Ruben Brandt, a gyűjtő című filmmel, Szentendre közterein kortárs alkotásokkal és a KépTestLét művészeti programsorozattal találkozhatnak a látogatók. A program ingyenes!

Hétvégi programok: ArtKert // Összművészeti fesztivál // 2020 (péntek-vasárnap)

Saiid, Mulató Aztékok /// A38

A lemezmegjelenés óta Budapesten először az A38 közönsége találkozhat majd élőben SAIID új szólóanyagával!

Artmozik Éjszakája 2020

Bár az idei év számos kellemetlen meglepetést tartogatott a filmszínházaknak is, 2020-ban sem kell kihagynunk a nagy cinefil kalandot, vagyis a virrasztós mozizást! Augusztus 28-án, péntektől másnapig a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino Cafe mozikba lehet vándorolni, filmről-filmre – a nagy kedvencektől a premier előtti csemegékig, s vissza!

La Boum – Kastélyházibuli (péntek-szombat)

Mi történik, ha elmaradnak a fesztiválok és a zenekarok összedugják a fejüket? Beköltöznek pár napra egy kastélyba és nyilvános házibulit tartanak. Szeretettel meghívunk titeket a rendhagyó La Boum-ra, amit a Bohemian Betyars, Fran Palermo, Mary PopKids, Middlemist Red és a Platon Karataev barátsága és a koncertezés szeretete hívott életre.

Tüptürüp Retro Hétvége – Budapest Park (péntek-szombat)

„Ezen a héten a nagy sikerre való tekintettel dupla retro partyval várunk Titeket a Parkba: 08.28-án DJ George, 08.29-én DJ Thomas pörgeti az örökzöld kedvenceket a Tüptürüp Retro Hétvégén!”

Programok augusztus 29-re (szombat)

Budapest Black Food Festival 2020

Berlin, Tel Aviv, Helsinki, New York, Istanbul, London, Nairobi, Kigali, Tallinn után újra Budapesten a Black Food Festival!

10. Magyar Bor Napja – Koccintás, Borflashmob és borvásár

„Borflashmob és borvásár a Vajdahunyadvárban! Kihagyhatatlan találkozó a nyár utolsó napjaira! Találkozzunk és koccintsunk közösen 2020. augusztus 29-én este 6 órakor a Vajdahunyadvárban! 🥂 Várunk minden borkedvelőt, hogy megmutassunk, mennyien vagyunk. Mi finom borokkal, Ti nagy társasággal készüljetek, hogy együtt koccinthassunk. 🍷”

House Piknik – Az első nagypiknik

Sziasztok Piknikezők! ☀️2020 nagy piknikje minden eddiginél hatalmasabb lesz, tele újdonságokkal, amelyre egész évben készültünk. ⛰Új helyszínről jelentkezünk, a Pilis lábánál fekvő Teveszikla és a gyönyörű levendulamező szomszédságából. 🧀🥂Nemcsak a helyszín lesz kuriózum, hiszen egy egésznapos zenei és gasztroélményre invitálunk benneteket, amelyet helyi kistermelők tesznek színesebbé helyben sült péksüteményekkel, kézműves kecskesajtokkal, sörökkel és borokkal.

blank

Füstölgő Fesztivál – Zebegény

Sziasztok, idén augusztus 29-én, szombaton szervezzük második, zenés, gasztro fesztiválunkat a dombon! Még kerekebbre gyúrjuk a sztorit, nézzetek be a világunkba! Begyújtjuk megint az összes szmókert és sütőt. Füstön, parázson és szabadtűzön készítjük az ételeket. Gyertek éljétek át a csodát, egész délután DJ-k felelnek a hangulatért, illetve Gero, este pedig koncert a naplementében. Gyerekeknek is készülünk mindenféle programmal, ja és a fesztivál állatbarát, bátran hozzátok kedvenceiteket!

ZSIRÁF 5. Szülinap 

Már ilyen rég óta élvezhetjük együtt az Eiffel tér eldugott kis oázisát a város közepén… Ilyen rég óta tudjuk már, hogy májustól szeptemberig merre visz a menet egy napos délutánon! 🦒☀️ Nem szaporítjuk a szót, drága Barátaink: Augusztus 29-én tartunk egy óriási ereszdelahajamat a ZSIRÁF-on, hogy együtt ünnepeljük meg veletek ezt az elmúlt 5(!) csodás évet!

III. Libegők Éjszakája 

2020 augusztus 29-én már 3. alkalommal megrendezzük a III. Libegők Éjszakáját!🌙 Idén már 6️⃣ helyszínen tudsz majd késő estig libegőzni Magyarországon! Szeretnéd egy igazán különleges helyről megnézni a naplementét?🌅 Szeretnél egy különleges programot pároddal vagy családoddal?💑👨‍👩‍👧‍👦 2020-ban augusztus 29-én hazánk libegői késő estig nyitva lesznek! Várnak a városok, tájak messzi fényei amit a magasból csodálhatsz majd meg egy kellemes libegőzés során!🌃

Hétvégi programok Budapesten: Libegők Éjszakája 2020

Programok augusztus 30-ra (vasárnap)

kiskertpiac – színek vasárnapja

„augusztus 30-án még nyár… színes, illatos! a kiskertpiacon a virágokon, növényeken, természetes dizájn alkotásokon, lakberendezési kellékeken, ékszereken pompázik majd szinte az összes szín, és annak árnyalatai:) persze, a natúr kozmetikumok a növények pozitív hatását adják, a kert finomságai pedig a nyár ízeit idézik majd újra és újra. gyertek, várunk Benneteket, színesedjetek velünk augusztus utolsó vasárnapján!”

Népsziget Bolhapiac

Ismét közeleg a hónap utolsó vasárnapja, ami nem mást jelent, mint Népsziget Bolhapiac az ATNO Forge-ban, augusztus 30-án! Újpest legnépszerűbb, családbarát bolhapiaca, ahol különleges lángosokkal és jéghideg frissítőkkel tudjátok megjutalmazni magatokat a kincskeresés közben, vagy egy sikeres zsákmány megünnepléseként. Ha eladni akarnál, hozhatsz műszaki cikket, gyerekjátékot, ruhát, megunt sajtreszelőt, útban lévő kicsi bútort, nagyszülőknél kerülgetett sámlit, porosodó kempingcuccot, vagy akár azt a bizonyos csontvázat a szekrényből!

Bringás Piknik 2.1

Kezdődik a suli, egyre gyakrabban esik az eső, a tó vize is egyre hidegebb, lassan menetszél nélkül sincs melegünk a bringán 👍. Gyertek 👨‍👨‍👦, lazuljatok velünk ⛱ a suli előtti utolsó vasárnap ☀️ délután, pihenjük ki a nyarat! 🚲🚲

Programok augusztus 30-ra (vasárnap): Bringás Piknik

Fitbalance KIDS 2020 

A gyermeknap nem maradhat el! A járványügyi intézkedések miatt eredeti időpontjában, május 31-én nem volt lehetőség megtartani a 👨‍👩‍👧‍👦Fitbalance Kids-et, de az ingyenes gyermeknapi rendezvény idén sem marad el: 📅 Augusztus 30-án várja az érdeklődőket a budapesti Orczy-parkban.

Random Trip – Normafa Síház – BP Naplemente Minitour

A 2020-as Random Trip ‘BP Naplemente Minitour’ augusztusban különleges helyszínekkel vár mindenkit. Akár a Margit-szigeten, egy háztetőn a belváros szívében, a pesti Duna-parton vagy a város felett, a Normafán. Ahogy az elmúlt években, most is más és más felállásban lép színpadra az ország egyik legizgalmasabb zenei projektje, hogy a közönséggel együtt átadja magát a nyári alkonynak, a megismételhetetlen zenei pillanatoknak és ‘flow-élménynek’.

Európa Kiadó és Balaton – 2.0 Ráadásnap! •• Kobuci •• 2020•08•30

Az Európa Kiadó a hazai pop-rock történet egyik legmeghatározóbb zenekara az idők során újra és újra úgy tudott megújulni, hogy közben sosem vált mainstream-formációvá. Egyéni stílusukat és működésük független szellemiségét fennállásuk óta következetesen megőrizve írják és adják elő dalaikat, amelyek közül ma már sok klasszikusnak számít. Bár az Európa Kiadónak 1981-es megalakulása óta több olyan periódusa is volt amikor különböző okokból felfüggesztette tevékenységét – ahogy Menyhárt Jenő fogalmaz – az együttes időnként „hibernálva volt”, most azonban nagyon is élő, olyannyira, hogy új és régi dalok egyaránt elhangzanak majd a fellépésen.

Vasárnapi ELLÁTÓmozi / Top Gun @ELLÁTÓház 

Maradt még energiád a hétvége után?Nagyjából 50%-on érzed magad, de nincs kedved otthon ülni? Battyogj el az ELLÁTÓházba, ahol kizárólag IMDB proof filmeket vetítünk! Negyedik körben egy klasszikus filmmel a Top Gunnal folytatjuk kertmozi sorozatunkat! Eredeti nyelven, magyar felirattal az ELLÁTÓházban!