Balaton-átúszás 2020: fontos változást jelentettek be a szervezők

Idén nincs lehetőség helyszíni nevezésre – jelentették be a 2020-as Balaton-átúszás szervezői.

Tekintettel az előnevezők magas számára az esemény napján nem lesz lehetőség helyszíni nevezésre sem Révfülöpön a klasszikus távra, sem Balatonbogláron a Féltávra. Az eseményen csak az előzetesen nevezők tudnak részt venni. Nevezni a 10.000 fős létszámlimit eléréséig, de legkésőbb péntek délig lehet a https://nevezes.futanet.hu oldalon – fogalmaznak.

Balaton-átúszás 2020: fontos változást jelentettek be a szervezők

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészet Rendőrkapitányának egyetértésével – a szervező bizottság úgy döntött, hogy a 38. Lidl Balaton-átúszást 2020 augusztus 1-én, szombaton megtartják.

Ilyen időjárás várható a Balaton-átúszás alatt

A jelenlegi számítások alapján az északkeleti szél a kora reggeli-reggeli órákban megélénkül (25-35 km/h), majd napközben fokozatosan mérséklődik (10-25 km/h) délutántól változó irányúvá válik. Száraz, napos idő várható, erős napsugárzással. A reggeli hőmérséklet 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 fok körül alakul. A reggeli, délelőtti órákban lehet számítani közepes hullámzásra kelet-nyugat irányú vonulattal. A víz hőmérséklete reggel 25, délután 27 fok körül alakul.