5 helyszínen élvezhetjük a Budapest Kertmozi ingyenes vetítéseit

A jelenleg két helyszínen (a VIII. kerületi Teleki téren és a VI. kerületben található Hunyadi téren) nagy sikerrel működő Budapest Kertmozi közösségi mozihálózat júliusban három további helyszínnel bővül.

Virág Benedek Ház

A Budapest Film és a Budavári Önkormányzat együttműködésének köszönhetően július 18-tól új helyszínen, az I. kerületi Virág Benedek Házban is lesznek vetítések heti rendszerességgel. A Virág Benedek Ház (1013 Budapest, Döbrentei utca 9.) a régi Tabán egyik megmaradt szigete. Az épületegyüttes belső udvarán a nagy diófa árnyékában népszerű klasszikusok (Álom luxuskivitelben, Alkony sugárút, Kínai negyed), az Anilogue nyári turné keretében díjnyertes animációs filmek (Dilili Párizsban, Kabul fecskéi, Buñuel a teknősök labirintusában) és Wes Anderson fantáziabravúrja, a Grand Hotel Budapest kerülnek vászonra.

A Főpolgármesteri hivatal belső udvara

A „Budapest mindenkié” törekvés szellemében, azaz hogy Budapest Városháza legyen nyitott a város polgárai előtt és legyen ingyenes közösségi események helyszíne, július utolsó két hétvégéjén (július 24-25-26-án és július 31-én, továbbá augusztus 1-2-án) a Főpolgármesteri hivatal belső udvara is otthont ad az egyre szélesebb körben terjedő kezdeményezésnek. Itt csupa magyar, javarészt budapesti relevanciájú kultfilm látható majd, többek közt Reisz Gábor Rossz versekje, Gárdos Éva lebilincselő filmdrámája, a Budapest Noir, a Magyarország történelmének fontos állomásain allegorikusan végigvezető Budapesti mesék, Török Ferenc Moszkva tere, Herendi Gábor közönségkedvenc vígjátéka, a Valami Amerika, valamint Ujj Mészáros Károly számos hazai és nemzetközi díjat nyert sikerfilmje, a Liza, a Rókatündér.

Városmajori Szabadtéri Színpad

A Városmajori Szabadtéri Színpad szintén csatlakozott a kültéri mozihálózathoz. Itt ikonikus magyar filmösszeállítást láthat a közönség a Magyar Nemzeti Filmarchívum kínálatából: ilyen Tímár Péter bohózata, az Egészséges erotikaa rendszerváltás korának történetét elmesélő kultuszfilm, Szomjas GyörgyRoncsfilmjeBacsó Péter filmszatírája,A tanúTernovszky Béla Oscar-díjra is felterjesztett, agyonidézett Macskafogója, A tizedes meg a többiek, Sinkovits Imre felejthetetlen főszerep alakításávalGothár Péter 1956-ot szubjektíven megjelenítő filmdrámája, a Megáll az idő, az egyik legelismertebb magyar bűnügyi film, valamint Tímár Péter örök közönségkedvence, a Csinibaba.