Ezt fogyaszd edzés előtt: 5 tippet adunk!

Főleg azok számára lesz hasznos ez a cikk, akik nemrég kezdtek hobbi szinten sportolni, és egyelőre nem gondolkoztak el azon, hogy mondjuk a reggeli jóga, vagy a munka utáni futás előtt milyen ételekkel tehetnek a legtöbbet a sikeres edzésért. 

#1 Csicseriborsó

Két órával edzés előtt ajánlott csicseriborsót enni, mert egyrészt egyszerűen elkészíthető, másrészt, mert remek protein, rost és szénhidrátforrás. Csurgass citromlevet egy fél csészényi, leszűrt csicseriborsóra, majd néhány órával edzés előtt fogyaszd el, így garantáltan feltöltődsz energiával!

#2 Narancs

Körülbelül fél órával azelőtt, hogy belevetnéd magad a testmozgásba, vegyél magadhoz egy narancsot. Csupán 62 kalóriát tartalmaz, ami épp elég az edzés idejére, ráadásul magas C vitamin tartalma révén helyettesíti az intenzív mozgás során lebomló kollagént az izomrostok között. Kevésbé komoly izomlázra számíthatsz utána!

#3 Mazsola

30 perccel edzés előtt egyél egy marék mazsolát! A University of California kutatói úgy találták, az általuk megfigyelt sportolók jobb eredménnyel futották le az 5 km-es távot, mint azok a társaik, akik csak vizet fogyasztottak, mazsolát nem.

#4 Főtt tojás

Két órával azelőtt, hogy magadra vennék az edzőcipőt, egyél főtt tojást azért, mert 1.) alacsony a kalóriatartalma, 2.) a tojásfehérje proteinnel, a sárgája vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el a tested, 3.) egészséges zsírokat tartalmaz. Az edzés előtt fogyasztott protein növeli az izomteljesítményt.

#5 Almapüré

Nem feltétlenül a legtáplálóbbnak tartott ételek közül kerül ki az edzés előtti ideális energiabomba. Az almaszósz például alacsony rosttartalmú gyümölcs, mégis csészénként 30 grammnyi szénhidrátot szállít.

Forrás: thedailymeal.com