5 film titokzatos vírusokról

Azok az emberek, akik a koronavírussal legjobban fertőzött országokban élnek, azt mondják, úgy érzik magukat, mintha egy katasztrófafilmbe csöppentek volna. Olaszországban például üres utcákról és megnövekedett rendőrségi, katonai jelenlétről számolnak be. Amit a hírekben hallani, gyakran tényleg nem áll távol az alábbi filmekben látottaktól. 

12 majom (1995)

1997-et írunk: a bolygó népességének 99%-a elpusztult egy járvány következtében. Negyven év elteltével a föld alatt meghúzódó túlélők is veszélybe kerülnek, ezért megpróbálják jobban megismerni a vírust, ami oly sokakkal végzett. A 12 Majom Hadseregének titkát úgy próbálják megfejteni, hogy egyiküket visszautaztatják az időben. A számításokba azonban hiba csúszik, és elúszni látszik a lehetőség.

Vírus (1995)

Sam Daniels (Dustin Hoffman) ezredes egy a pestisnél is veszélyesebb vírust tanulmányoz Afrikában, ami egy falu majdnem összes lakójával végzett. A hihetetlenül gyorsan fertőző kór az Egyesült Államokat is fenyegeti, sőt, hamarosan felüti a fejét egy amerikai kisvárosban, ezért karantént rendelnek el.

Víruscsapda (2009)

Az emberiség nagy része kihal egy világméretű járvány miatt. Négy menedéket kereső túlélő egy általuk fertőzésmentesnek hitt helyre indulnak, és miközben elhagyatott utakon haladnak át autójukkal, azt remélik, senkivel és semmivel nem kerülnek szembe, ami veszélyt jelenthet rájuk. Hiába tartják be az összes íratlan szabályt, és hiába figyelnek a fertőtlenítésre, nem várt akadályok gördülnek eléjük.

Fertőzés (2011)

Egy Hongkongból hazatérő, betegeskedő nő 2 napon belül életét veszti, és az orvosok értetlenül állnak a halála előtt. Nemsokára egyre több embernél jelentkeznek a tünetek, amelyekről korábban az áldozat is beszámolt. Kitör a globális járvány, és az egyetlen remény, hogy az Egészségügyi Világszervezet munkatársa, Dr. Leonora Orantes minél előbb megfejti a vírus kódját.

Z világháború (2013)

Brad Pitt filmjében egy ismeretlen vírus fertőzi meg a világot. Az emberek kifordulnak magukból, agresszívvá válnak, és egymást harapdálva terjesztik tovább a titokzatos kórt. Szerencsére Pitt karakterének hála kalandos úton ugyan, de sikerül megoldást találni a zombiszerű lények ellen, még mielőtt túl késő lenne.