Budapesti pubmustra 4.0

Budapest egyik nagy előnye, hogy még azoknak is tartogat újdonságokat, akik hosszú évek óta a fővárosban élnek. A sörkínálat egyre bővebb, ahogyan a puboké is; ha felfedeznéd a legizgalmasabbakat, a lenti 6 helyben biztosan nem fogsz csalódni!

Kisüzem

Budapest mindig pezsgő zsidónegyedének hipszter-barát találkozóhelye, a Kisüzem, napközben kávézóként működik, sőt, akár egy laptoppal is beülhetsz, ha onnan dolgoznál. Amikor viszont leszáll az est, népszerű bor- és sörbárrá avanzsál. A bár polcain több mint 130 féle rum és 40 fajta whisky sorakozik, a konyhát pedig egymás után hagyják el a finom főételek és a bároktól megszokott, de közel sem átlagos harapnivalók. Csütörtökönként ingyenes koncerteken vehetsz részt, és a vasárnapi némafilm vetítésre is érdemes betérned, amelyeket élőzenei aláfestéssel tesznek még élvezhetőbbé. A berendezés sokszínűsége hűen tükrözi a Kisüzem egyedi, ellenállhatatlan karakterét; ha még nem jártál náluk, vedd fel a terveid közé.

1072 Budapest, Kis Diófa utca 2.

Kisüzem

Beer Brothers Budapest

A Beer Brothers Budapest igyekszik minden sörkedvelőt boldoggá tenni elképesztően nagy kézműves sör választékával (beleértve a 16 csapnyi, folyamatosan változó kínálatot is), ezért a bőség zavarára jobb, ha előre felkészülsz. A száznál is több üveges ital közül nehéz választani, de szerencsére bátran fordulhatsz a felkészült pultosokhoz, akik érdekes információkkal segítenek, hogy az ízlésednek és érdeklődésednek leginkább megfelelő ital kerüljön a poharadba. A kezdő sörkóstolóktól a folyékony kenyér rutinos fogyasztóiig mindenki megtalálja náluk a neki tetsző ízvilágot. Az alkohol felszívására ajánljuk Angus marhából készülő hamburgerüket és különféle ropogtatnivalókat. Vigyázat, fennáll a veszélye, hogy visszajáró vendég leszel!

1052 Budapest, Kossuth Lajos út 20.

Beer Brothers

Bambi Eszpresszó

A Margit híd és Batthyányi tér között félúton elhelyezkedő Bambi Eszpresszó egy, a kommunizmus idejéről ránk maradt dinoszaurusz lelet, ami lassan 6 évtizede már, hogy először megnyitotta kapuit. A kiszolgálás morcos, a belső dizájn pedig olcsó és kopott. Talán furcsán hangzik, de pont emiatt van egyfajta különleges, retro varázsa a helynek, no meg persze azért, mert a pöttyös bögrék mellett újságot olvasó nyugdíjasokból sincs hiány. A látogatók sokszínűsége egyértelművé teszi, hogy a Bambi, bár sokat veszített egykori fényéből, azért még a mai modern világban is megállja a helyét. Fiatalok és idősek, magyarok és külföldiek egyaránt meglátnak benne valami hívogatót. A kínálat pénztárcabarát, a melegszendvicsek isteniek, mégis a múltidéző hangulat a presszó legnagyobb kincse.

1027 Budapest, Frankel Leó utca 2-4.

Bambi

Ibolya Espresso

Ibolya presszójában mintha megállt volna az idő. Az Egyetem tértől kőhajításnyira fellelhető vendéglátósegységet többnyire magyar vendégek látogatják, akik nagyra értékelik a mindig figyelmes kiszolgálást. A 70-es évek szépia színvilága mellett a 80-as évek neonőrülete is hatással van a hely kissé eklektikus kinézetére, a bútorok harmonizáló összevisszaságáról már nem is beszélve. A jutányos áron kínált ebédmenük mellett 14 fajta pizza, gulyás leves, csirkepaprikás és más, magyaros ételek szerepelnek a kétszintes Ibolya étlapján, de nem feltétlenül kell éhesnek lenned ahhoz, hogy betévedj. Rendszeresen követhetsz náluk sporteseményeket a tv képernyőjén keresztül, és egy listányi csapolt sör közül választhatsz.

1053 Budapest, Ferenciek tere 5.

Ibolya

Salon Drinks & Cuts

Sokoldalúsága miatt a Salon Drinks & Cuts az egyik kedvenc helyünk a Madách Imre úton. Leguríthatsz náluk egy pohár frissítő gyümölcsös italt vagy egy tüzes whiskyt, miközben hajvágásra vársz. A többfunkciós tér napközben ugyanis fodrászszalonként üzemel, és sok más mellett mennyei süteményeket és harapnivalókat kínál a földszinti részen. Amikor viszont bezár a hajszobrászda, eluralkodik a hamisítatlan bár hangulat, és a belga sörök, minőségi borok, ginek, és más italkülönlegességek veszik át a terepet. Tesznek róla, hogy a leeresztéshez minden körülmény ideális legyen. Az már szinte lényegtelen, hogy hajvágásra vagy egy italra ugrasz be, garantált, hogy új emberként fogsz távozni!

1075 Budapest, Madách Imre út 10.

Salon

KEG Sörművház

Borkedvelőből vált a kézműves sörök nagy tisztelőjévé Halász Zoltán, a KEG Sörművház tulajdonosa. Budapest legnagyobb kézműves sörbárja modern hűtőberendezéssel gondoskodik a 32 csapjából folyó italok megfelelő hőmérsékletéről. A választékban 50-50% arányban oszlik meg a magyar és külföldi termékek száma; kapható például cseresznyés-vaníliás HashtagLife, chipotle és habanero ízesítésű Drunken Donkey, és kókusz jegyekkel átitatott Cannon Fire. Ízletes ételei miatt a gasztronómiai térképünkön is ott a helye: háromfogásos ebédajánlatukat, amelynek időnként része egy-egy jó hamburger, diókenyérrel kínált kacsamáj mousse vagy marhapofa pörkölt túrós csuszával, (természetesen a klasszikus magyar desszertek mellett), 1800 forintos áron kebelezheted be.

1114 Budapest, Orlay utca 1.

blank