Szaxofonistennő érkezik a 2020-as Paloznaki Jazzpiknikre

Július 31-én egy világhírű holland szaxofonos hevíti majd fel a Paloznaki Jazzpiknik közönségét. Candy Dulfer zenélt már a Pink Floyddal és Madonnával, Prince-szel, Maceo Parkerrel, Dave Stewarttal és Van Morrisonnal, olyan művészekkel lép fel mint Beyoncé, Chaka Khan, Aretha Franklin, Jamie Cullum.

Candy Dulfer már beleszületett a dzsessz zenébe, édesapja, Hans Dulfer a holland dzsessz egyik legjobb tenorszaxofonosa. Candy már tinédzserként apja zenekarában játszott, első, Funky Stuff nevű saját zenekarát pedig 14 évesen alapította. Candy már huszonévesen előzenekarként lépett fel Madonna európai turnéján, majd a népszerűsége csúcsán lévő Prince kérte fel, hogy működjön közre két lemeze, a Graffiti Bridge és a Batman felvételein. 1990-ben felvette máig leghíresebb számát, az Eurythmicsből ismert Dave Stewarttal közös Lily Was Here-t. Ugyanebben az évben fellépett a Pink Floyddal, és első nagylemezét, a Saxualityt Grammyre jelölték.

Paloznaki Jazzpiknik 2020 program: Candy Dulfer

Pályafutása során a funk, az R’n’B, a soul és a smooth jazz legnagyobb képviselőivel játszott már, így a Pink Floyddal és Madonnával, Prince-szel, Maceo Parkerrel, Dave Stewarttal és Van Morrisonnal, olyan művészekkel lép fel mint Beyoncé, Chaka Khan, David Sanborn, Larry Graham, Aretha Franklin, Jimmy Cliff, George Duke, Blondie, Jools Holland, Jamie Cullum, Angie Stone, Tower of Power, The Time, Alan Parsons, Fred Wesley, Pee Wee Ellis, Joey DiFrancesco, Jonathan Butler és még folytathatnánk a véget nem érő, páratlan legendákat felsorakoztató listát.

Az amszterdami művésznő már több ízben játszott a magyar közönség előtt, sőt, erős magyar kötődése van, hiszen jónéhány évig magyar férjet tudhatott az oldalán. Candy Dulfer, akit szakmai berkekben csak Európa szaxofonkirálynőjeként emlegetnek a 2020-as Paloznaki Jazzpiknik szombati napjának sztárfellépője lesz. A különleges koncerthez különleges vendég dukál: Nils Landgren, svéd harsonaművész áll színpadra Candyvel.

A 2020-as Paloznaki Jazzpiknik eddigi programja

Július 30-án, csütörtökön a Level 42 nyitja a Paloznaki Jazzpikniket. Július 31-én, pénteken a soul legújabb sztárja, JP Cooper lép színpadra, majd jön az est fénypontja: Candy Dulfer. A szombati záróesten, augusztus 1-jén a latinos temperamentumú, fergeteges bulit ígérő Caro Emerald és az MF Robots utánozhatatlan hangjai töltik be a csillagfényes paloznaki éjszakát. A program még nem tejes: további bejelentések várhatók!