Kirk Douglas 5 legjobb filmje

A 103 évesen elhunyt, Iszur Danyielovics Gyemszkij néven született színész rengeteg filmben szerepelt, kitörölhetetlen nyomot hagyva maga után. A hosszú lista átnézése után megmutatjuk a Kirk Douglas legjobb 5 filmjét tartalmazó felsorolásunkat, amelyeket szerintünk neked is látnod kell!

#1 A szörnyeteg és a szépség (1952)

Adott egy rendező, egy gyártásvezető, egy színésznő és egy író, akik mind ugyanannak az embernek, a Jonathan Shields (Kirk Douglas) nevű producernek köszönhetik a sikerüket. Az embernek, aki aztán arról is tett, hogy meggyűlöljék őt, viszont amikor újra filmet készít és megkeresi őket, egyikük sem meri a szemébe mondani, hogy nem kíván többet vele dolgozni.

#2 Champion (1949)

A színész egy Midge Kelly nevű, rossz sorsú bokszolót alakít, aki bármire képes lenne azért, hogy világbajnok legyen. A film Oscar-díjat nyert a vágásért, Douglast pedig jelölték a legjobb férfi főszereplő díjára.

#3 A nap szerelmese (1956)

A színész nem kisebb művész, mint Vincent van Gogh bőrébe bújt a film kedvéért. A forgatókönyv Irving Stone fiktív részleteket sem nélkülöző életrajzi könyvén alapult. Douglast ismét Oscar-díjra jelölték, de az elismerést végül nem vihette haza.

#4 Ace in the Hole (1951)

Chuck Tatum (Kirk Douglas) lecsúszott városi újságíró. Meglátja a lehetőséget egy bányában rekedt férfi történetében, és hogy újra csúcsra törjön, manipulálja az eseményeket. Elintézi, hogy a mentőakció elhúzódjon, eközben bőszen írja exkluzív beszámolóit, nem törődve azzal, mi történik a bajba jutott férfivel. A forgatókönyvéért Oscar-díjra jelölték a filmet.

#5 Spartacus (1960)

A négyórás film a színész egyik legismertebb projektje. Kirk Douglas a címszereplő, gladiátornak felcsapó, majd a rabszolgafelkelés élére álló Spartacust alakítja. Spartacus a római sereggel sem fél szembemenni, a jelentős túlerő miatt viszont végül a kezdeti sikerek ellenére kínok között bukik el.