Hello 2020! – Íme a legjobb hétvégi programok Budapesten (január 2-5.)

2020 rögtön egy szuper hétvégével kezdődik Budapesten, mely utószilveszteri bulikat, évtervező workshopokat és nagyszerű koncerteket tartogat nekünk. 

Csütörtöki programok (január 2.)

ONE DANCE New Year 01.02 | Prrrpl. Edition

Az elmaradhatatlan bemelegítő reggaeton szett után a szervezők lilára fújják az Ötkert falait és egész este a legnagyobb new school hip-hop trekkek szólnak a nagyteremben!

Line-up: NBA Youngboy, Lil Tecca, Lil Baby, Lil Uzi Vert, DaBaby, Travis Scott, Young Thug, Trippie Redd, 21Savage

DJs: DJ Alan, Dj Jam-I

Dresscode: Cool & Elegant

Hétvégi programok Budapesten: One Dance

Komplex évtervező workshop

Tervezz – megvalósíthatóan, hittel és bizalommal, magadhoz  és a valósághoz szabva. Nagyobb és kisebb projekteket, régi és új irányokat, a rossz dolgok tényleges elhagyását, a jó dolgok még jobbá válását. Számolj konkrét költségeket, célozz meg reális bevételeket és tanulj meg zsonglőrködni az idővel.

Újév Japánban- Előadás és mochikóstolás a Kitsune japán kávézóban

Milyen a japán Újév? Milyen szokások, hagyományok vannak? És vajon miért nem találtunk Tokióban egy szilveszteri bulit sem? Tudd meg a választ január 2-án a Kitsune japán étterem és kávézóban, ahol a japán nyelvtanulásról is beszélgethetsz a szakértőkkel, sőt mochi kóstoláson is lesz lehetőséged részt venni.

Budapesti programok a hétvégén: Újév Japánban- Előadás és mochikóstolás a Kitsune japán kávézóban

Pénteki programok (január 3.)

Bogányi Gergely és a Nagy János Trió újévi koncertje

Bogányi Gergely és a Nagy János Trió nagysikerű Debussy albumuk kamarazenekari változatát mutatja be a Free Style Orchestrával kiegészülve péntek este a Várkert Bazárban. Debussy kora egyik legizgalmasabb alkotója volt, aki számtalan helyről, köztük a dzsessz muzsikából merített ihletet, és ezzel új távlatokat nyitott a komolyzenében, így még száz évvel a halála után is inspirációt jelent.

Hétvégi programok Budapesten: Bogányi Gergely és a Nagy János Trió újévi koncertje

First Ascent Fridays

A Lövőház utcai Gravity Boulder soron következő átépítésének köszönhetően a január 3-án megrendezendő First Ascent Fridays alkalmával 120 új boulder várja majd a vendégeket. A helyszín a megszokott módon ezúttal is éjjel 1-ig tart nyitva.

Éjszakai bunkertúra – Csepel Művek – 3 II. világháborús óvóhely

Ismerd meg a valaha volt legerősebb üzemi óvóhelyi rendszert  a BudapestScenes tematikus sétájának keretében. A bunkertúra a hazai turisztikai piacon teljesen egyedülálló programcsomag, mely Magyarország valaha volt legnagyobb gyárának 1944-es eseményeit mutatja be 4 órányi izgalmat nyújtva az érdeklődőknek. A Csepel Művek területének felfedezése mellett a vendégek átfogó képet kapnak a korabeli légoltalomról, az óvóhelyek gépészeti berendezéseiről és a történeti eseményekről is.

Budapesti programok a hétvégén: Éjszakai bunkertúra - Csepel Művek - 3 II. világháborús óvóhely

Társasjátékos Est

Január 3-án ismét társasjátékos estet rendeznek a III. kerületi Zsámboki Műhelyben. A szervezők tapasztalt játékosokat és a társasokkal még csak most ismerkedőket egyaránt várnak, sőt akár csapatban is érkezhetünk az eseményre, hisz játékokban biztosan nem lesz hiány!

Ingyenes programok Budapesten: Társasjátékos Est

Szombati programok (január 4.)

Eagling/Solymosi/Csajkovszkij: A diótörő

Ha decemberben lemaradtál az Erkel Színház Diótörő előadásáról, ne csüggedj, hisz január első hétvégéjén is lesz lehetőséged megtekinteni a gyönyörű balettet, méghozzá Oláh Gusztáv legendás díszletével és egy igazi Diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling koreográfiájával. A Magyar Nemzeti Balett életében fontos állomás, hogy ilyen világszerte elismert művész készített a társulat tagjaira szabott, belőlük ihletet merítő koreográfiát.

Szombati programok (január 4.)

★ BOWIE ★

2020 első Toldis bulija David Bowie munkássága előtt tiszteleg. Az ő teljes pályafutását átölelő dalain kívül a zenei fókusz pedig Bowie legerősebb, a legendás ’70-es évekbeli korszakának pályatársaira irányul, úgyhogy január 4-én  olyan előadók trackjeire is lehet táncolni, mint a Rolling Stones, Blondie, a Roxy Music, a Pink Floyd, Lou Reed, Iggy, a Sparks, Devo, Gary Numan, a Kraftwerk, a Joy Division és a Talking Heads.

blank

Sziget Run 5K January 2020

Minden hónap első szombatján, reggel 9 órakor kerül szervezik meg az 5 km hosszú ingyenes Sziget Runt a Margitszigeten, ahol a futással éppen most ismerkedőktől kezdve egészen a profi futókig mindenkit szeretettel várnak. A jó hangulat és a szuper társaság garantált!

blank

Éjszakai Korizás ✘ Retro Jégdisco

A 2. kerületi Jégkertben 3 órás éjszakai korcsolyázással indíthatod 2020-at. Ráadásul miközben a jégen suhansz a barátaiddal, szuper retro zenéket is hallgathatsz a Moonlight Production rendezvénysorozat rezidensei, Sincrane és DJ Skorpioh jóvoltából.

Máté Bence – Vértelen vadászat

Mi történt a piros zsigulis sráccal, aki közel tíz éve, „a láthatatlan madárfotós” néven vált ismertté a Spektrum tévécsatornán? Ha kíváncsi vagy, miként lett egy pusztaszeri „problémás” diákból a világ legsikeresebb természetfotósa, ne mulaszd el ezt a szórakoztató előadást Máté Bence tolmácsolásában.

blank

Vasárnapi programok (január 5.)

Kilátótúra a Budai-hegységben

Január első hétvégéjén egy igazán könnyed, kevés szintemelkedést tartalmazó, ám varázslatos kilátópontokkal és látképekkel kecsegtető kilátótúrára regisztrálhatunk a Budai-hegységben. Töltődj fel 2020-ra a lehető legegészségesebb formában te is!

Vasárnapi programok (január 5.)

Ez volt 2019 – kvíz a tavalyi évről

Mindent tudsz az elmúlt évről? Megismered, emlékszel, fel tudod idézni, ki, mikor, hol, kivel? Akkor ott a helyed 2020 első tematikus kvízén a Móricz Zsigmond körtér szomszédságában található ZéHá Pubban!

Síbörze Budapest

Ha ezen a télen te sem hagyod ki a síelést, látogass el vasárnap a Ferencvárosi Művelődési Központba, ahol használt és új sí- és snowboard felszerelések, valamint szakértői tanácsadás is vár. A belépés ingyenes!

Síbörze Budapest