Így indul 2020 a BMC-ben

Ha igazán minőségi koncertélményekkel indítanád a következő évet, irány a BMC! 

DASH! (NL) – január 9. (csütörtök) – 20:00

A DASH! névre hallgató amszterdami free-funk trió megtévesztően egyszerű anyagból teremti meg saját zenei univerzumát, a minimalista, szinte hipnotikus hangzás, és a vulkánkitörésekre emlékeztető zabolátlan pillanatok váltakozásával. Január 9-i budapesti koncertjük a megszokottak szerint ismét erőteljes fizikai-szellemi élményt kínál a közönségnek.

Bujdosó Trió: National Amnesia Institute – január 15. (szerda) – 20:00

Nagyszabású kompozíciók, ropogós tempók, improvizációk, lírai képek és némi kaján vadság – talán így foglalható össze Bujdosó János 2011-ben alakított triójának zenei világa. A csapat január 15-én legfrissebb, októberben megjelent albumát prezentálja a BMC-ben, mely repetitív zenei szerkezeteiben magyar, közel-keleti, és latin elemeket is ötvöz.

j(A)zz! | Loibner-Lukács-Dés (AT/HU) – január 22. (szerda) – 20:00

Első alkalommal játszik együtt január 22-én az osztrák tekerőlantművész Matthias Loibner, a cimbalmos Lukács Miklós, illetve ütőhangszereken Dés András, akik a maguk instrumentumain kiváló muzsikusoknak számítanak. A BMC vendégei minden bizonnyal egy hosszú barátság kezdetének lehetnek szem- és fültanúi.

blank

FAZIOLI Estek | David Helbock playing John Williams (AT) – január 30. (csütörtök) – 20:00

David Helbock legfrissebb koncertprogramjában az olyan nagysikerű filmek zenéi, mint az Indiana Jones, a Harry Potter, a Cápa, vagy a Schindler listája, a lényegükre redukálódnak és a zongorista egyéni, kreatív szóló-hangszerelései révén egészen új fényben ragyognak fel. Helbock John Williams-feldolgozásait egy nemrégiben kiadott albumon mutatta meg először rajongóinak, ám január végén végre élőben is hallhatjuk a páratlan alkotásokat.