2020-ban is Pesti Vigadó!
Januári programajánló

A Dunakorzón található Pesti Vigadó a következő esztendőben is színvonalas komolyzenei koncertekkel várja a közönséget. Mutatjuk 2020 első hónapjának legígéretesebb programjait! 

Liszt Ferenc Kamarazenekar újévi koncertje (2020. január 4.) 

A Liszt Ferenc Kamarazenekar már negyedik éve ad újévi koncertet a Pesti Vigadóban. A klasszikus műfaj világszerte ismert képviselője január 4-én Halmai Katalin vendégszereplésével muzsikál a helyszínen, előadásukban pedig többek között Vivaldi, Rossini és Schubert egy-egy műve is felcsendül majd.

Jegyár: 6 000 – 10 000 HUF

Több mint klezmer… A Sabbathsong Klezmer Band Újévi koncertje (2020. január 12.) 

Január 12-én a Sabbathsong Klezmer Band teszi tiszteletét a Vigadóban, hogy bevezesse közönségét a valódi örömzenélés világába. Hászid, jiddis, izraeli dalok, hóra, örmény dallam, arabos hatás, jazz, keringő, roma muzsika, musical: a Sabbathsong mindezt tökéletes egységben nyújtja. Az újévi koncerten sztárvendégek is közreműködnek.

Jegyár: 4 500 – 5 500 HUF

Forrás: Sabbathsong Klezmer Band

Jövel, légy vélünk Úr Isten (2020. január 22.) 

A Magyar Kultúra Napja alkalmából ünnepi koncertre kerül sor január 22-én a Pesti Vigadó színpadán. A Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának szervezésében a közönség himnuszokat, egyházi énekeket és népénekeket hallhat, melyek a magyar közösség önazonosságát és összetartó erejét hivatottak kifejezni.

A részvétel ingyenes!

blank

Fantasztikus szimfónia (2020. január 25.) 

A Pesti Vigadó minden korosztálynak élményt adó Pastorale családi hangverseny-sorozata január 25-én a francia romantika egyik legnagyobb mesterének zenei világát bemutatva nyitja a 2020-as évet. Hector Berlioz zenetörténeti jelentőségű Fantasztikus szimfóniájának három tételét a közönség oly módon ismerheti meg, hogy a zenetörténész-műsorvezető előre ráirányítja a figyelmet az egyes zenei témákra, illetve azok karakterváltozásaira. A hangversenyt két balettprodukció és gazdag vetített képanyag teszi teljessé.

Jegyár: 7 900 – 8 900 HUF

blank