Mitől lesz jó a házibuli?

Micsoda kérdés ez, hát elsősorban a jófej emberektől, nem? De! Ha ők már megvannak, akkor alább olvashatsz néhány tippet, hogy a hangulat is fergeteges legyen.

Tábla, kártya, kocka, vagyis minden, ami játék

Akár egy összeszokott csapatról van szó, akár új arcokkal hozott össze a sors, egy biztos: nincs jobb módja a feszültség oldásának, mintha játszanátok valamit, tényleg bármit. Lehet az ivós, társas- vagy kártyajáték, lényeg, hogy egy adott dologra figyeltek mindannyian, ahelyett, hogy külön sarkokban és fotelekben nyomkodnátok a telefonjaitok. Kérd meg a vendégeidet, hogy hozzák magukkal a kedvencüket, válasszatok közösen, és indulhat a játék!

Funzine-tipp: Dobble – olyan végtelenül egyszerű, hogy nincs ember, aki ne értené meg 2 perc alatt, de ebben rejlik a nagyszerűsége is – a nevetés pedig garantált!

Étel-/italfront

Mindenki tudja, hogy a házibuli központja a konyha. Figyelj rá, hogy mindenképpen legyen kellő mennyiségű alkoholmentes folyadék is, bármennyire is hidegen hagynak mindenkit az üdítők és a víz – az elején. Ugyanígy fontos, bajmegelőzés céljából, ha készülsz némi vendégváró falattal. Az interneten végtelen számú könnyen és gyorsan elkészíthető snack/mártogatós stb. receptet találsz, ami sokkal jobb, mintha kiöntenél egy zacskó chipset. Jófej dolog körbekérdezni, lesz-e vega, vagy bármilyen intoleranciával rendelkező vendéged.

Tematika

Manapság úgyis nagy divatja van a beöltözős buliknak, mért legyen kivétel ez alól a te bulid? A téma pedig gyakorlatilag bármi lehet. Film, könyv, történelmi időszak, a lehetőségeknek csak a képzelet szabhat határt. Azért igyekezz olyan témát választani, hogy minden vendéged minimális utánajárással és extra kiadás nélkül szerezhesse be a jelmezét!

Funzine-tipp: Hatalmas sikere volt a Jóbarátok tematikájú szerkesztőségi farsangnak, amit a sorozathoz kapcsolódó kérdésekkel fejeltünk meg, vetélkedő formájában.

Legyen B terv!

Ha már tudod, hogy mikor lesz a nagy este, nézz szét a neten, milyen bulik, események lesznek a közelben. Így, ha esetleg úgy alakulna, hogy a vendégeid nem találják meg egymással a közös hangot, még mindig elmehettek táncolni, vagy egy olyan helyre, ahol nem vagytok egyetlen kis térben összezárva.

Tartsatok előszilvesztert!

Sokan nem rajonganak a szilveszter estéért, mert lássuk be, előfordul, hogy az emberből nem a legjobbat hozza ki az év utolsó éjszakája. Ha nem szeretnéd fülsiketítő trombitaszó között, valami zsúfolt helyen tölteni a szilvesztert, forgassátok előre kicsit az idő kerekét és tartsátok meg hamarabb! A tűzijátékról és az éjféli himnuszról ugyan le kell mondanotok, de bármilyen partykellékesben beszerezhettek némi konfettit és dekorelemet, hogy a hangulat meglegyen. Pezsgőből mindenképp érdemes jó minőségűt vásárolni, még ha kicsit borsosabb is az ára, így elkerülhetitek a másnapi macskajajt.

blank

Szólj a szomszédoknak!

Légy tekintettel a többi lakóra, és legalább pár nappal a buli előtt mindenképpen írd ki a lépcsőházba és/vagy a liftbe, hogy előreláthatólag mettől meddig lehet számítani nagyobb hangerőre. Így egyrészt előre elháríthatod a partvissal dörömbölő Kati néniket, másrészt lehet, hogy akinek van rá lehetősége aznap inkább a barátjánál/barátnőjénél tölti az estét. De legalábbis tud vele számolni, hogy nem az lesz élete legpihentetőbb x órája. Ha olyan szerencsés vagy, hogy jófejek a szomszédaid, egy koccintásra még át is hívhatod őket!

Készíts playlistet!

Bár az este előrehaladtával valószínűleg átmentek majd kívánságműsorba, az elejére nem árt összeválogatni néhány olyan számot, ami megteremti a kívánt hangulatot. Így neked sem kell majd folyamatosan a számítógépet vagy a telefonodat babrálni, hanem élvezheted a társaságot.

blank

Csavard fel a szőnyeget!

Vagyis pakolj el mindent, ami törékeny, ami értékes. Ha netán világos színű a kanapéd és vörösbor is lesz a repertoáron, takard le egy pléddel. Tedd bulibiztossá az egész lakást, így nem kell egyfolytában azon aggódnod, mikor verik le a nagyitól kapott vázát, vagy öntik le a kedvenc foteled.

Szerző: Bercely Judit