Tematikus séták a Magyar Nemzeti Múzeumban

AMagyar Nemzeti Múzeum nemrég jelentette be, hogy 4 tematikus sétával bővíti a múzeumi programok listáját. A családok és egyedül érkező látogatók számára egyaránt elérhető lehetőség angol nyelven beszélőknek is alkalmat teremt a magyar történelem mélyebb megismerésére.

A tematikus séták közül kettőről most többet is megtudhatsz!

Péntekenként délután 3 órától

A december 20-án debütáló séta a Magyar Nemzeti Múzeum 10 legegyedibb, történelmi jelentőségű műtárgyát, közte a magyar királyok koronázási palástját (1031), mutatja be a látogatóknak, egészen az 1990-es évekig kalauzolva őket. Olyan misztikus tárgyakról van szó, mint amilyen például az 1408-25 környékéről származó Jankovich-nyereg, aminek állítólag maga Drakula volt a tulajdonosa.

Szombatonként délután 3 órától

Január 11-től a viharos 20. század meghatározó eseményeibe nyerhetnek betekintést a múzeumba látogatók. A vezetett séta tematikája a trianoni békeszerződés és a kommunizmus 1989-es bukása közötti időszakot fedi le.

Kíváncsi vagy néhány további részletre, esetleg szeretnél hallani a másik két sétáról is? Küldj e-mailt a tarlatv@hnm.hu e-mail címre, vagy érdeklődj a +36 1 327 7749-es telefonszámon!