Előszilveszterezni hív a 100 Tagú Cigányzenekar

A nagyszabású eseménynek december 30-án a Budapest Kongresszusi Központ ad otthont. 

Minden évben a ZENE-BOR ünnepén ad gálakoncertet a világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar. Két részes műsoruk repertoárján Strauss, Brahms, Monti, Erkel és Kodály közkedvelt dallamai mellett részletek hangzanak el Bizet legnépszerűbb operájából a Carmenből, a folytatásban pedig még egy fergeteges vonó- és cimbalompárbaj részesei is lehetünk.

A klasszikusok mellett idén is felcsendülnek ismert népzenei művek, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar, előadásmódjában a „100 Tagúra” jellemző hangzásvilággal gazdagítva. Az est egyik vendégszólistája Kállai Ernő Junior Prima-díjas hegedűművész, napjaink egyik legkarizmatikusabb fiatal virtuóza lesz, aki a világhírű mester, Itzhak Perlman tanítványaként diplomázott a New York-i Julliard Egyetemen.

A zenekar idén novemberben egy izraeli koncertturnén vesz részt, melyen a legismertebb magyar klasszikusok mellett gyönyörű izraeli dallamokkal és románcokkal kápráztatja el közönségét. December 30-án ebből az új műsorból adnak ízelítőt, melynek vendégszólistája Masa Anita a Sabbathsong Klezmer zenekar jeles énekese. Az előadást Lendvai Csócsi József főprímás vezetésével az elmaradhatatlan Pacsirta, és a Radetzky induló zárja.

Az est különlegessége, hogy a koncert előtt a közönség néptánc bemutatóval egybekötött borkóstolón ismerkedhet Magyarország borászainak, borpincéinek termékével. A Táncművészeti Egyetem kiváló végzős néptáncosai minden évben nagy sikert aratnak erre az alkalomra összeállított színes tánccsokrukkal, melyben többek között szerepel kalocsai mars, üveges tánc, pásztor botoló és szatmári verbunk is.

Azok a vendégek, akik a koncertélményen túl egy gasztronómiai utazáson is részt szeretnének venni, a műsor alatt ínycsiklandó vacsora kíséretében vagy sós falatok és bor mellett élvezhetik a 100 Tagú mind hangzásban, mind látványban lebilincselő, páratlan előadását. A négyfogásos vacsora, melyet a Novotel Congress kiváló mesterszakácsa erre az ünnepi alkalomra állított össze, méltán kíséri a hagyományosan forró hangulatú koncertet.

blank

Az este második része a mindig nagy sikert arató különleges desszertek jegyében telik, míg a fináléban idén is helyet kap a tűzijáték, mellyel a zenekar köszönti szilveszter előnapját és egyben minden vendégnek sikeres, boldog új esztendőt kíván.

A 100 Tagú Cigányzenekar koncertjén a Zene-Bor-Gasztronómia harmóniája már 24 éve nyújt felejthetetlen élményt a december utolsó napjaiban kikapcsolódásra, szórakozásra vágyó közönségnek.

Jegyek az eseményre a Jegy.hu és a Jegymester.hu hálózatában kaphatók.