5+1 tipp, hogy miként segíthetsz másokon egyszerűen

Sokszor tapasztaljuk, hogy valójában nem a segítőkészség hiányzik a mai társadalomból, hanem sokkal inkább egy alapvető tudás arról, hogy miként tehetünk jót másokkal anélkül, hogy a pénztárcánkba nyúlnánk. A MagNet Magyar Közösségi Bank összegyűjtött 5+1 ötletet, amivel könnyedén támogathatod a szívügyed.

1. Télen sokan fáznak, akik az utcán élnek, míg mások méltatlan körülmények közt, saját otthonukban dideregnek. Ha a MagNet Bank valamely fiókja útba esik, ugorj be egy ingyenes izolációs takaróért, és vidd el valakinek, aki rászorulhat. Ne feledj hozzátenni egy jó szót is, mert az gyakran ugyanúgy melegít!

2. Egy fa elültetése az egyik legfontosabb dolog, amit a jövő generációért tehetünk. Ha a MagNet Bank ügyfele vagy, ők automatikusan ültetnek neked egy fát a MagNet Tölgyesben, az Ócsai Láperdőben.

3. Karácsonykor nem minden gyerek vágya teljesül. Vagy mégis? A Kicsi Pakk egy céges mozgalom, amelynek célja, hogy az állami gondoskodásban élő gyerekek azt bonthassák ki a fa alatt, amire leginkább vágynak. A csatlakozó cégek vállalják, hogy munkavállalóik körében megszervezik és összefogják a kollégáik egyéni felajánlásait, akik egy listából kiválasztják és elkészítik egy-egy gyermek ajándékát. Keresd az adományozási útmutatót a MagNet oldalán, hogy te is könnyedén meg tudd szervezni!

4. A bankod profitjából is támogathatsz társadalmi szervezeteket. A MagNetnél rendelkezhetsz az éves nyereség 10%-áról egy általad választott jó ügy javára a Közösségi Adományozási Programban, és emellett nap mint nap segíthetsz egy szervezetet minden Segítő bankkártyás vásárlásoddal.

5. Hasznosíts újra, amit csak tudsz! A MagNet Közösségi Házban lehetőséged van a már nem használt mobilod leadására a Passzold vissza tesó! programban, hogy a benne lévő alkatrészeket újrahasznosíthassák. Használt, de jó állapotú ruháidat szintén itt helyezheted el a Cseriti adománybolt gyűjtőládájában. Sőt, az Andrássy út 98-ban működik a Rukkola könyvcserélde is, ahol az irodalom örömét oszthatod meg másokkal.

6. A megtakarításaid nemcsak a te hasznodra válhatnak. A MagNetnél a Mentor-Szféra Plusz betét lekötésével minden erőfeszítés vagy többletköltség nélkül kedvezményesebbé teheted az általad kiválasztott hitelfelvevő (pl. családtag, barát vagy más) hiteldíját, ezzel jelentősen segítve őt. Megtakarításaid így nemcsak neked, de az általad kiválasztott hitelezettünknek is hasznot hoznak, miközben a kedvezmény összegét a bank állja. Válassz alternatív iskolák, naperőmű-projektek, egészségügyi célok közül, és tégy jót észrevétlenül!