5 szívmelengető adománygyűjtő akció 2019 karácsonyára

A szeretet ünnepének közeledtével sorra indulnak az országban a karácsonyi adománygyűjtő akciók. Válogatásunkban ezek közül öt olyat mutatunk be, amelyhez valóban megéri csatlakozni. 

Egy vászontáskányi boldogság – A Funzine adománygyűjtő akciója

A Funzine Magazin harmadik éve szervez karácsonyi adománygyűjtést a Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok számára. Ebben az évben a környezettudatosság jegyében arra kérjük olvasóinkat, hogy töltsenek meg egy vászontáskát ajándékkal és juttassák el szerkesztőségünkbe december 18-ig. Ha szívesen csatlakoznál, az alábbi termékcsoportokban várjuk a felajánlásokat tőled:

  • kozmetikai és tisztálkodási szerek
  • babaápolási termékek (pl. törlőkendő, pelenka, babaolaj, -krém és -tusfürdő)
  • édesség
  • baba- és gyermekjátékok
  • elektronikai eszközök (pl. Bluetooth-hangszóró, fej- vagy fülhallgató, power bank)
  • sporteszközök (pl. foci-, kosárlabda, pingpongfelszerelés, focimez)

Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás

December 1-jén immár ötödik alkalommal rendeznek a fővárosban karácsonyi ronda pulcsis futóversenyt a Margitszigeten. A nevezés feltétele egy rászoruló gyermekek számára készült ajándékcsomag összeállítása, melybe pl. ünnepi finomságok, tisztálkodó szerek, gyermekruhák (98-146-os méretű), gyermekcipők (24-35-ös méretű), mesekönyvek, kisebb sporteszközök vagy karácsonyi díszek kerülnek. A kezdeményezésen összegyűlt adományok a Dankó utcai Wesley János óvodába járó gyermekek ünnepét teszik majd szebbé.

adományoZokni

November 21. és december 16. között vásárolhatóak meg az Amigos a gyerekekért Alapítvány adományoZoknijai, melyek nem csak stílusos kiegészítői lehetnek karácsonyi ruhatárunknak, hanem – ami ennél sokkal fontosabb – bevételi forrásként is szolgálnak a csupa egyetemistából álló szervezet számára, mely annak érdekében tevékenykedik, hogy a kórházban fekvő gyermekek motiváltak maradjanak a gyógyulásra.

blank
Fotó: Császár Szabolcs

Cipősdoboz akció

November 29. és december 19. között a Baptista Szeretetszolgálat ismét az ország számos pontján gyűjt cipősdobozba csomagolt ajándékokat a rászoruló gyermekek javára. A felajánlások gyermekotthonokba, nagycsaládos szervezetekhez, kórházakhoz, valamint fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó intézményhez kerülnek. Fontos, hogy a dobozokon minden esetben tüntesd fel, hogy fiú vagy lány részére, illetve körülbelül hány éves gyermeknek készült az összeállítás.

blank

Családszervezetek Adventi Jótékonysági Vására 

A Családszervezetek Adventi Vására december 1-jén immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a MOM Sport Rendezvényközpontban. A jeles napon családokat segítő civil szervezetek, valamint számos vállalat és magánszemély fog össze a szívbeteg gyermekek megsegítésére és kínálja kézműves termékeit, valamint szebbnél-szebb karácsonyi holmijait a vásárlás közben jótékonykodni kívánó látogatók számára.

blank