A legjobb horrorfilmek 2019-ből – Íme a bozongató lista!

Nem kell ahhoz semmilyen ünnep vagy alkalom, hogy az ember megnézzen egy jó horrorfilmet. A Rotten Tomatos 2019-es listáját elnézve ebben az évben is készült pár kihagyhatatlan remekmű a műfajban, mutatjuk a legjobb 5-öt!

 

A legjobb horror filmek 2019

#1 Tigers Are Not Afraid (Vuelven)

A mexikói drogháborúk árnyékában egy csapat árvává vált gyerek szülei gyilkosai elől menekül, és nincs más fegyverük, mint három mágikus kívánság. A filmben egy megrázó gyermekkori trauma okán a rideg valóság keveredik a fikcióval; garantált, hogy sokáig nem tudjuk majd kiverni a fejünkből.

#2 HAGAZUSSA: A Heathen’s Curse

A hiedelmekkel átitatott 15. században járunk, egy alpesi faluban. Az ott élő Albrun boszorkánynak tartja magát, és ennek megfelelően bánik vele a környezete. Hátborzongató természetfeletti történetre számíthatunk, ami az akciódús jelenetekért rajongó horror fanok elvárásait is kielégíti.

#3 US (Mi)

Jordan Peele provokatív trillerében a főszereplő Adelaide paranoiájának kicsúcsosodását követhetjük végig. A nőt kísérti a múltja, és biztos benne, hogy veszély fenyegeti a családját. Amikor leszáll az éj, négy gyanús figura sziluettje tűnik fel a kocsifeljárón, és az amerikai család szemben találja magát legnagyobb félelmével.

#4 Bliss

A festő Dezzy Donahue nem képes befejezni fontos munkáit, mert fogytán van az inspirációnak. A kreativitás forrását keresve kísérletezni kezd a világ összes elérhető drogjával, és a legvadabb bulikba veti bele magát. Néhány nap után úgy tűnik, újra magára talál, de öröme nem felhőtlen: burjánzni kezd benne egy rettenetes vágy, amin képtelen uralkodni.

#5 Braid

Két körözött nő úgy dönt, kirabolják gazdag, ám mentálisan instabil barátjukat aki még mindig abban az álomvilágban él, amit együtt kreáltak gyermekkorukban. Hogy minden pénze az övék legyen, veszélyes és perverz játékba kezdenek a nő birtokán, de a terv általuk nem várt fordulatot vesz. A helyzet úgy eldurvul, hogy a javak megszerzése válik az utolsó céljukká.

Ha a 2019-es felhozatal nem felelne meg, mutatunk pár filmet az elmúlt évek legjobb horrorjai közül: