A Csernobil után ismét sikergyanús minisorozat debütál az HBO-n

Az HBO a Sky közreműködésével mutatja be az egy megtörtént esetet feldolgozó négyrészes, Nagy Katalin című minisorozatát, amely október 3-án, csütörtökön lesz elérhető az HBO GO-n Európa-szerte. A sorozat összes epizódja megtekinthető lesz magyar szinkronnal és felirattal az HBO online videótárában, míg a tévében október 4-től, heti rendszerességgel, szinkronosan érkeznek az epizódok.

Az Oscar-díjas Helen Mirren (A királynő, Gosford Park, Az utolsó állomás) és Jason Clarke (Az első ember, Zero Dark Thirty, Mudbound) főszereplésével készült négyrészes dráma az Oroszország fölött a 18. század csaknem felében teljhatalmat gyakorló orosz cárnő, Nagy Katalin (Mirren) politikai csatározásoktól zajos, szexuális vágyaktól feltüzelt udvarában játszódik. Az HBO/Sky produkció Katalin uralkodásának utolsó időszakát mutatja be, amikor szenvedélyes viszonyt folytatott Grigorij Patyomkinnal (Clarke). Botrányok, intrikák és súlyos konfliktusok közepette különleges és odaadó viszony alakul ki közöttük; együtt legyőzik ellenfeleiket és liberalizációs reformok segítségével lerakják a modern Oroszország alapjait.

A szereplőgárdában látható továbbá Joseph Quinn (Howards End, A nyomorultak), Gina McKee (Sztárom a párom, Bodyguard), Rory Kinnear (Penny Dreadful, 007 – Skyfall), Richard Roxburgh (Moulin Rouge, Van Helsing), Sam Palladio (Nashville, Sikersorozat) és Kevin R. McNally (A Karib-tenger kalózai, Legenda). A Nagy Katalin című minisorozatot Philip Martin rendezte, Nigel Williams írta, executive producerként közreműködött benne Helen Mirren, Philip Martin, Nigel Williams, az Origin Pictures részéről David Thompson és Charlie Pattinson, a New Pictures részéről Christine Healy.

Nézd meg a trailert!