Megnyitott a 19. ARC!

Idén is az Örs vezér terétől 300 méterre található füves területen lehet megtekinteni az 19. ARC pályázóinak munkáit. Szeptember 27-től október 13-ig, az Örs vezér útján, a Budapesti Metropolitan Egyetem mögötti utcában várnak mindenkit.

Mivel a bemutató lakóövezetben található, a képek csak 23:30-ig lesznek megvilágítva. A szervezők arra kérnek minden látogatót, hogy ügyeljenek a környéken élők nyugalmára, és közösségi közlekedéssel keressék fel a kiállítást. A 19. ARC kiállítás a város más részeiről a 2-es metróval és az Örs vezér teréről gyalogosan könnyen megközelíthető. Idén a klímaváltozás által felvetett kérdések állnak a kiállítás fókuszában, mert a szervezők szerint a téma napjainkban aktuálisabb, mint valaha. Az ARC partnere, a Greenpeace Magyarország, honlapjának egyik aloldalát ajánlja, ahol egy gyorstalpalót talál az érdeklődő a klímaváltozásról, és néhány tippet arról, mit tehetünk egyénileg és rendszerszinten, hogy elkerüljük a klímakatasztrófát!

Ebben az évben sem egyetlen ember gondolatai vezették a kiállítás képeinek kiválasztását. A közel nyolcszáz pályamunka sorsáról a 19 szakemberből álló zsűri döntött. Az idei zsűri teljes névsorát itt találod!  A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokért járó díjak 2019. szeptember 27-én, a sajtónyilvános díjátadón kerültek átadásra. A legjobb alkotásnak járó díjat Puskás Marcell, „Unikornis” című alkotása kapta. Második helyezett Tóth Györgyi, „Attitűd” című képe lett. Harmadik helyezést ért el Zsemberi-Szígyártó Miklós, „Zsírral” című munkájával. A legkedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz díjat pedig Kós Péter, „A Galaxis Önzői” című műve kapta.

Puskás Marcell: Unikornis
Puskás Marcell: Unikornis

A Hammer Agency különdíját Marschall József, Ősz Szilvia, Vasvári Babett, Kemenczés Bálint, „Csúcsragadozó” című pályamunkája nyerte el, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból a legütősebb megoldást nyújtotta. A díjazottak sora itt nem ér véget, hiszen a közönségdíjért még megküzdenek a pályaművek. A szervezők arra bíztatják a kiállítás látogatóit, hogy fedezzék fel az idei tárlatot, keressék meg kedvenc alkotásaikat és szavazzanak rájuk a képek alatti QR kód segítségével, vagy az ARC weboldalán 2019. október 20-ig! A közönségdíjazott alkotást 2019. október 30-án hirdetik ki.

Ha arra jársz, a Funzine óriásplakátját is jól nézd meg magadnak! Ezt keresd:

Kiemelt kép: Tóth György: Attitűd (2. helyezett)