Will Smith elárulta, hogy boldogult a magyar nyelvvel

A Gemini Mant népszerűsítő Will Smith, Ang Lee (rendező) és Jerry Bruckheimer (producer) csütörtök délután a Four Seasons Hotel Gresham Palace-ben jelent meg közel 70 újságíró előtt, hogy a filmről, na meg Budapestről beszéljenek. 

Jerry Bruckheimer egy kérdésre válaszolva elmondta, azért Budapestre esett a választásuk a filmezés helyszínéül, mert egyrészt Párizs nagyon drága volt, másrészt, mert hallottak róla, hogy a város a forgatások és filmes stábok Mekkája. Persze hozzátette, hogy eredetileg Párizst alakította volna fővárosunk, de amikor eljöttek szétnézni, nem tudtak ellenállni a szépségének. Ekkor döntötték el, hogy apró változtatást eszközölnek a forgatókönyvön, és Budapest Budapest maradhat.

Will Smith Gemini Man
A szerdai rajongói filmvetítés előtt (Aréna)

Will Smith áradozott a modern technológiáról, amelyet a világon először alkalmaztak, a filmben szereplő fiatal énjét 100%-ban a CGI-nak köszönhetik ugyanis. A színész viccelődve mesélt arról, hogy mivel rengetegszer veszi közelről a kamera, nem viselhetett sminket, és a forgatást megelőzendő méregtelenítő diétára fogta magát, mert tudta, hogy az arcközeli felvételeken minden pórusa kivehető lesz majd. Smith a forgatás miatt járt nálunk először, de azóta már kétszer visszatért, annyira megtetszett neki Budapest.

„Budapest is a secret little jewel”

– mondta, amikor arról kérdezték, hogy tetszik neki a város. Arra a kérdésre, hogy a filmben remek kiejtéssel hallható Vajdahunyad szó mellett megtanult-e bármi mást, ezt válaszolta:

„Hungarian words don’t stay on my brain.”

Nem sikerült tehát túl sok magyar szót megtanulnia, és állítása szerint a fent említett vár nevével is alaposan megküzdött.

Will Smith Gemini Man

A sajtótájékoztatót szigorú csapat menedzselte, előre szóltak, hogy közös fotóra vagy aláírásra egyiküktől se számítsunk. Végül mégis borult a terv, mert bár jelezték Smithnek, hogy egy mellékajtón kellene kislisszolnia a rendező és a producer oldalán, Will ragaszkodott hozzá, hogy az újságírók között elsétálva, azzal a Rubik-kockákból kirakott Gemini Man „plakáttal” fotózkodjanak, amit egy rajongó készített a tiszteletükre.

Amennyire jó fejnek tűnik vloggerként, legalább annyira megnyerő és közvetlen volt élőben is. A Gemini Mant mi már láttuk, a funzine.hu-n hamarosan elolvashatod a véleményünket!

Képek: UIP-Duna Film (Facebook)