Színes eseménykínálattal búcsúzik a szeptember – Hétvégi programok Budapesten (Szeptember 26-29.)

Szeptember utolsó hétvégéje Budapesten és környékén hihetetlenül gazdag programkínálattal kényeztet minket. Szokásunkhoz híven ezúttal is bemutatjuk közülük a legnagyobb kedvenceinket!

Csütörtök (Szeptember 26.)

Zene a lombok alatt – Virtuózok Kamaraegyüttes

A televízióból ismert fiatal tehetségek ingyenes koncertet adnak csütörtök este a városligeti Pavilonban. Együttesük célja híres klasszikus zeneszámokat a megszokottól eltérő átiratban és hangszerelésben bemutatni a közönségnek.

Hétvégi programok Budapest: Zene a lombok alatt - Virtuózok Kamaraegyüttes

Japán Gasztronómiai Est

A tradicionális japán ételek és italok világába nyújt bepillantást a Dohány utcában található Neverland Bar. A tokyiói stílust egy Londonból érkező sushi séf prezentálja, sőt az est végén a maki roll elkészítésének helyes technikáját is elsajátíthatjuk.

Hétvégi programok Budapest: Japán Gasztronómiai Est

Csutorás – Kohári Borduett Vacsora

Két kézműves borászat (Egerből az Almagyar-Érseki Szőlőbirtok, Egerszalókról pedig a Kohári Pincészet) mutatkozik be az ARAZ Étteremben szeptember 26-án. A finom nedűkhöz tökéletesen illeszkedő, öt fogásos menüsorral is készülnek a szervezők.

Csutorás - Kohári Borduett Vacsora

Kapuzárási Piknik Fesztivál 

Szeptember 26. és 28. között rendezik meg a Budapest Park idei szezonzáró hétvégéjét. A Kapuzárási Piknik Fesztiválon csütörtökön a 30Y, pénteken az 5. születésnapját ünneplő Margaret Island, szombaton pedig a Brains zenél, de számos meglepetésvendég is érkezik a helyszínre ezekben a napokban.

Kapuzárási Piknik Fesztivál 

Péntek (Szeptember 27.)

Lidocain Night – Drakulics Edition – Budapest Park

Október 31-én debütál a mozikban a Drakulics elvtárs című magyar vígjáték, melynek ’70-es éveket idéző hangulatát már szeptember 27-én megtapasztalhatjuk a Budapest Park idei utolsó Lidocain Night buliján. A lemezjátszók mögött a film főszereplője, Nagy Ervin is megfordul majd, a közönség pedig a legjobb magyar alter slágerekre táncolhat.

Klímariadó! 19. ARC kiállítás

Szeptember 27-én nyitja meg kapuit az idei ARC plakátkiállítás, melyen ezúttal is a „közérzeti pályázatra” beérkezett legszínvonalasabb műveket láthatja az érdeklődő közönség. A téma ebben az évben a KLÍMARIADÓ!, a helyszín pedig a zuglói Örs vezér útja.

Hétvégi programok Budapest: Klímariadó! 19. ARC kiállítás

Kutatók Éjszakája

Az Európa-szerte megrendezésre kerülő Kutatók Éjszakája 2019-ben két napon át, szeptember 27-én és 28-án várja a tudományok iránt érdeklődőket izgalmas laborbejárásokkal, játékos programokkal, inspiráló előadásokkal és a tudományos kutatás számos új eredményével.

Kutatók Éjszakája

Eleven ŐSZ 2019

Pénteken és szombaton felpezsdül a Bartók Béla Boulevard, hogy otthont adjon az ELEVEN Ősz programsorozatnak. 27-én többek között a KACs Műhely workshopján nyílik lehetőségünk újrahasznosítani egy maréknyi digitális kütyüből visszamaradt alkatrészt és részt vehetünk egy tematikus sétán, mely a környék virágzó művészeti életére koncentrál, de számos új kiállítás is megnyílik a művészettel teli hétvége alkalmából.

Eleven ŐSZ 2019

Vállalkozásra fel! A kreatív ipar bemutatkozik

Kiss Sarolta designer, Tomcsányi Dóra divattervező és Schneider Ákos a designisso.com társ-főszerkesztője beszélget a Várkert Bazárban Winkler Nórával az iparművészet és a piac kapcsolatáról.

Vállalkozásra fel! A kreatív ipar bemutatkozik

Summer Closing Weekend 2019 Raqpart

Szeptember utolsó hétvégéjén tartja szezonzáróját a Lánchíd pesti hídfőjénél található Raqpart is, mely a jeles alkalomból igazi allstar DJ csapattal várja a látogatókat. A belépés ingyenes, a 22:00 és 0:00 között érkezők pedig még welcome drinket kapnak!

blank

Szombat (Szeptember 28.)

Az Olvasás Éjszakája 

Szeptember 28-án immár 7. alkalommal kerül megrendezésre az Olvasás Éjszakája, melynek célja nemzeti írott kulturális értékeink megőrzése. Az ország könyvesboltjainak egy része ezen a napon meghosszabbított nyitvatartással várja a vásárlókat, de számos zenés program és interaktív produkció is szórakoztatja majd a közönséget.

Az Olvasás Éjszakája 

Skandináv lottó Szuperkoncert

Ingyenes koncertet ad Bryan Adams a Hősök terén szombat este a Skandináv lottó 20. születésnapja alkalmából. Előzenekarként hazánk egyik legnépszerűbb bandája, a Wellhello lép fel.

Tribali koncert – Dürer Kert

Fieszta. Ünnep. Örömzenélés. Együttlét. Ezek a jelszavai a máltai Tribali zenekarnak, akik igazi nagymesterei a crossover műfajnak. Zenéjükben megszámlálhatatlan stílus keveredik a rocktól a folkon át, a pszichedelikustól a mediatatív zenéig, a klasszikustól a jazzig, és ezek tökéletes harmóniájával visznek el egy rendkívüli utazásra, egészen a katarzisig.

Kiscsillag koncert – Budapest, Kobuci Kert // Záróbuli

A Kobuci Kert tizenegyedik évadának záróeseményeként a Lovasi András vezette Kiscsillag együttes zenél, mely az alternatív és underground szférát képviselve garantáltan szuper bulival készül a nagy napra.

Kiscsillag koncert - Budapest, Kobuci Kert // Záróbuli

II. Pomázi olaj- és kenyérünnep

Második alkalommal rendezik meg a pomázi olaj- és kenyérünnepet, melyen pékségek egész sora kínál majd ízletes finomságokat, de olívaolaj, olajbogyó, sőt még szörp és lekvár kóstolására is nyílik lehetőség.

II. Pomázi olaj- és kenyérünnep

Újpesti Borfesztivál 2019

Szombaton is várja a látogatókat az Újpesti Borfesztivál a Szent István téren. Érkeznek az ország legjobb pincészetei, a 28-ai koncertkínálatban pedig megtaláljuk a Midlife Crisis Zenekart és a Tátrai Bandet is.

Újpesti Borfesztivál 2019

Dresch Vonós Quartet, Chalga

Két zenekar, egy este a Fonó színpadán! A Dresch Quartet évtizedek óta járja magabiztosan saját útját a magyar népzene és az afroamerikai jazz egyéni ötvözetével, míg a Chalga 2018 óta új felállásban és hangszereléssel varázsolja el a közönséget.

blank
Chalga

Vasárnap (Szeptember 29.)

UPeramesék Papagenoval

Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai, valamint a Budapesti Fesztiválzenekar Kakaókoncertjei után ezúttal az újpesti UP rendezvénytérben várja a családokat. Az előadáson a gyerekek együtt énekelhetnek Papagenoval, de megismerkedhetnek Mozart, Händel, Rossini, Donizetti és Verdi legnépszerűbb műveivel is.

UPeramesék Papagenoval

Szentendrei Jazz- és Bornapok

Vasárnap is várja a látogatókat a Szentendrei Jazz- és Bornapok rendezvénysorozat. A kóstolókon túl természetesen ingyenes koncertek is lesznek, ezen a napon például a Swing á la Django, a Dunakanyar Jazz Quartet és a Gáspár Károly Trió jóvoltából.

Szentendrei Jazz- és Bornapok

Schönherz Mátrix 2019

Vasárnap kerül megrendezésre a Schönherz QPA hagyományos eseménye, mely egy este erejéig hatalmas képernyővé változtatja a BME Villamosmérnöki és Informatikai karának kollégiumát. Figyeld te is a látványos animációkat a Rákóczi híd budai hídfőjénél!

Schönherz Mátrix 2019

Csillag születik / A Star Is Born

A tavalyi év egyik legnépszerűbb filmje, a Lady Gaga és Bradley Cooper főszereplésével készült Csillag születik látható vasárnap este a Mammut 2 tetején működő Budapest Rooftop Cinemában. Szeptember végével ez a helyszín is zár, így érdemes kihasználni az utolsó lehetőséget egy csillagok alatti mozizásra!

Ez Afrika! – Közösségi Nap

A több mint 10 év alatt hagyománnyá vált Afrika Napok most vasárnap a Stefánia Palotában vásárokkal, kiállítókkal, tudományos előadásokkal, rengeteg zenével, filmvetítésekkel és egzotikus ízekkel vár bennünket. A belépés ingyenes!

Hétvégi programok Budapest: Ez Afrika! - Közösségi Nap