„Hegyen földön járogatok vala…” – Sebestyén Márta koncertje a MOMkultban

A Kossuth-, Prima Primissima és UNESCO Artist for Peace díjakkal elismert művésznő szeptember 26-án Andrejszki Judit közreműködésével lép fel Budapesten. 

Sebestyén Márta azon kevés hazai előadóművész közé tartozik, akik változtatások nélkül a tradicionális magyar kultúrát képviselik itthon és világszerte. Az énekesnő koncertjein a Bartók Béla és Kodály Zoltán által gyűjtött, már majdnem feledésbe merülő népdalhagyományt kelti életre, írott forrásokból és a szájhagyomány gazdag tárházából egyaránt merítve.

A műsorban felcsendülő dalok évszázadokon és népeken ívelnek át, de a koncert programja egyfajta áttekintése is Sebestyén Márta több mint négy évtizede töretlenül ívelő pályafutásának.

A koncert dátuma külön érdekes, hiszen a művésznő 1970-ben épp ezen a napon, szeptember 26-án nyerte meg a Bartók halálának emlékére rendezett népdalversenyt. A színpadon segítségére lesz visszatérő zenésztársa, Andrejszki Judit a régizene nagykövete, a Hungarian FolkEmbassy népzenei formáció, számos nemzetközi fesztivál vendége, illetve ifj. Szerényi Béla és Szabó Zsolt. Közreműködik továbbá Bittner Meenakshi Dóra Bharatanatyam táncművész.

A páratlan estére jegyek vásárolhatók a momkult.jegy.hu oldalon, az Interticket hálózatában, valamint a MOMkult jegypénztárában.