Sétára fel, szeptember 16-án kezdődik az Európai Mobilitási Hét!

Magyarország idén tizennyolcadik alkalommal csatlakozik az Európai Mobilitási Héthez, azzal a céllal, hogy a környezetbarát és fenntartható városi közlekedést népszerűsítse.

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap kampány 1998 óta minden évben szeptember 16- 22. között Európa országaiban megtartott rendezvénysorozat, amely felhívja a figyelmet

  • a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra,
  • a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására,
  • a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire,
  • a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

A rendezvény egyik hosszútávú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába, vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Ahogy mondják: egy jó autó 10-20 évig szolgál, a jó egészséged viszont akár 100 évig is! Tegyél próbát a kerékpárral, gyalogolj, vagy közösségi közlekedéssel érd el úti célodat! Közben településed szépségeit is újra felfedezheted!

Szeptember 21-22-én sétálj végig az Andrássy úton, az Európai Mobilitási Hét Autómentes Hétvégéje keretében! A járművek helyett a gyalogosoké lesz a főszerep: családi programokkal, játékokkal, gasztrosétánnyal és ingyenes koncertekkel várnak a szervezők. A részletekért klikk ide!

Forrás: BKK