Programajánló a nyár utolsó hétvégéjére (Augusztus 29. – Szeptember 1.)

A naptárra rápillantva szomorúan vettük tudomásul, hogy elérkeztünk kedvenc évszakunk utolsó hétvégéjéhez. Használd ki a nyárból hátralévő napokat te is, máris mutatjuk ehhez a legjobb fővárosi programokat! 

Csütörtök (augusztus 29.)

Follow The Flow, vendég: Soulwave – Budapest Park

A hatalmas népszerűségnek örvendő Follow the Flow a Budapest Parkban teszi fel a koronát a nyári fesztiválszezonra. A jól ismert slágerek mindegyike felcsendül majd a koncerten, vendégként pedig a körmendi illetőségű Soulwave zenél.

Kincsem / Orczy Summer Chill

Használd ki az utolsó nyári esték egyikét, és látogass ki az Orczy-tó partján rendezett Summer Chill augusztus 29-i kertmozis vetítésére. Ezen a napon az elmúlt évek egyik legnépszerűbb magyar filmje, a Kincsem lesz látható, Nagy Ervin és Petrik Andrea főszereplésével.

Séta a Ludwig Múzeum kulisszái mögött

Ha érdekel, mi zajlik egy restaurátor műtermében, vagy egy jelentős fővárosi kiállítóhely műtárgyakat rejtő raktárában, ott a helyed a Ludwig Múzeum kulisszajárásán, melynek egy rendhagyó idegenvezetés is a részét képezi a Westkunst-Ostkunst tárlaton.

blank

Péntek (augusztus 30.)

Állatkertek Éjszakája 2019.

Hagyományosan a nyár utolsó péntekén rendezik meg országszerte az Állatkertek Éjszakáját, melyből természetesen a Budapest Zoo is kiveszi a részét. A különleges programok között találunk denevér- és orrszarvú etetést, bátorságpróbát és jégszobrászatot, de a Kistehén zenekar is fellép.

blank

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Augusztus 30-án nyitja meg kapuit az idén 30 éves Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál, melyen a kóstolók mellett szuper zenei programok is várnak ránk. Koncertet ad többek között a Bohemian Betyars, a Mörk, a Los Orangutanes és a Váczi Eszter Quartet is.

blank

AWS – Barba Negra Track // vendég: Plasticocean

Az év utolsó fővárosi AWS koncertjére augusztus 30-án a Barba Negra Trackben kerül sor. A metál műfajában tevékenykedő csapat vendége a soproni new wave metált játszó Plasticocean.

blank

Szombat (augusztus 31.)

Budaörsi Airshow

Légi- és földi látványosságokkal várja az érdeklődőket Budaörsön a szombaton és vasárnap megrendezésre kerülő Airshow. A látogatók találkozhatnak Farkas Bertalannal és Besenyei Péterrel, második világháborús csatajeleneteket élhetnek át, sőt a legbátrabbak még egy helikopterből való Bungee Jumping ugrást is végrehajthatnak!

blank

Harcosok klubja / Fight Club

Szombat este fél 9-től egy igazi klasszikust tűz műsorára a Bem Mozi. Az Edward Norton, Brad Pitt és Helena Bonham Carter nevével fémjelzett Harcosok klubja egy titkos társaság megalapításának történetét meséli el, mely a hirtelen meggazdagodott menedzser nemzedék tagjai között válik népszerűvé.

blank

Ég a Föld tüdeje! – Jótékonysági Operett Gála

A Budapesti Showszínház és a Budai Szabadtéri Színház ebben az évben jótékony célokra fordítja a Nemzeti Operett Gála bevételét. A támogatandó ügy a napjainkban legaktuálisabb környezeti kérdésnek tekinthető amazonasi tűzvész. További információt az estéről az alábbi cikkünkben olvashatsz:

 

Budapest Urban Games 2019

Duna-átúszás, Citadella futás, foci- és street ball bajnokság a Klauzál téren, sőt még várfal mászás is szerepel a IV. Budapest Urban Games sporteseményei között, melyek augusztus 31-én kerülnek megrendezésre, egy napra sportpályává változtatva a fővárost.

blank

Éjszakai Libegőzés

Ha tökéletes nyárzáró programot keresel, ne hagyd ki augusztus 31-én a BKV szervezésében létrejött éjszakai libegőzést, mely során a csodás panorámában és az esti fényekben egyaránt gyönyörködhetsz. Az első járat este 7 órakor indul.

blank
Fotó: Csudai Sándor

Vasárnap (szeptember 1.)

Unofficial Lángos Világnap – 09.01.

A ZSIRÁF csapata úgy döntött, szeptember 1-jén megtartja a nem hivatalos Lángos Világnapját. Ez alkalomból a helyszínen kóstolható lesz a rukkolás , a kecskesajtos-újhagymás, sőt még a kapros-juhtúrós lángos is.

blank

Bakáts Feszt – Budapest Bár koncert

A Budapest Bár ingyenes koncertjével zárul Ferencváros kulturális fesztiválja, a péntektől vasárnapig zajló Bakáts Feszt. A kiváló zenészekből álló all star-csapat igazi örömzenélést ígér az ősz köszöntésének alkalmából.

blank

Red Bull Vízisprint

A világ leggyorsabb kajakosai és kenusai versenyeznek vasárnap a Városligeti-tavon megrendezésre kerülő Red Bull vízisprinten. A különböző vízisport-eszközök kipróbálására a közönség soraiban ülőknek is lehetőségük nyílik.

blank