Maria Elia vacsoraest a belvárosi Kajahu étteremben

Páratlan görög vacsoraestekkel indul a Globalista Konyha 2019/20-as évada. 

Szeptember 18-án és 19-én a világhírű Maria Elia ötfogásos menüsorát kóstolhatják végig a pop-up vacsorákat szervező Globalista Konyha évadnyitó rendezvényein részt vevő vendégek. Maria erre a két estére készült fogásaiban a görög hagyományokat a legjobb magyar alapanyagokkal és saját elgondolásaival ötvözi annak érdekében, hogy a végeredmény a görög összetevők és ízek eklektikus keveréke legyen.

Ezt érdemes tudni Maria Eliáról

A séf legfőbb inspirációja édesapja étterme volt, ahol már kisgyermekként is nagyon sok időt töltött. Gyakorlati tapasztalatot Stephen Terry konyhájában, a spanyolországi El Bulliban és a San Sebastiánban található Arzakban szerzett, mely felbecsülhetetlen értékűnek bizonyult első szakács pozíciójához, melyet 2006-tól töltött be a londoni Delfinában.

Ezután következett a Whitechapel Galéria étterme, ahol egyszerű, de – megtévesztő módon – mégis összetett ételei számos elismerést, köztük Michelin ajánlást is kaptak. A későbbiekben Kaliforniában egy ötcsillagos üdülőhelyen újonnan nyílt és hamar népszerűvé vált hely főnöke lett, ahol egyedülálló görög-kaliforniai ételeket készített.

Mariát induló éttermek tanácsadójaként ismerik világszerte. Jelenleg Londonban él és a város egyik legmenőbb pop-up éttermének gasztronómiai kurátora.

Ha te is szívesen megkóstolnád különleges alkotásait, válts jegyet még ma a szeptemberi görög estek egyikére az alábbi elérhetőségen! A rendezvényre vega-, és vegán menüvel is készülnek a szervezők, melyről pontosabb leírást itt olvashatsz!