Melissa McCarthy új filmje „erkölcstelen és atonális”

Mi még nem láttuk Melissa McCarthy, Tiffany Haddish és Elisabeth Moss közös filmjét (a hazai bemutató augusztus 22-én lesz), az Egyesült Államokban viszont már augusztus 9-én mozikba került. Naná, hogy az ottani kritikusok is jegyet váltottak, és alig egy nap elteltével máris akcióba lendültek, hogy kíméletlenül szétcincálják A bűn királynőit.

A bűn kiránynői (The Kitchen) New York leghírhedtebb, a maffiózók által előszeretettel látogatott negyedére irányítja a reflektorfényt, ahol egy helyi banda több tagját sikerül elkapnia és bekaszniznia az FBI-nak. Három család marad pénztelenül, és a tűzrőlpattant feleségek nem malmozgatnak otthon, amikor a megélhetésük a tét. Kezükbe veszik az ír maffia ügyeit, és mintha mindig ezt csinálták volna, gyorsan belejönnek az új szerepbe. Felvirágoztatják az üzletet, és megmutatják ellenségeiknek, miért nem szabad packázni egy fegyveres nővel.

A legtöbb negatív vélemény egyetért abban, hogy a gengszter kliséket kimaxolták a filmben, és sokan azt sérelmezik, hogy a történet, bár jól indul, nem következetes. Szerintük a mozifilm „menthetetlen összevisszaságba” torkollik,  és egyes véleményezők szerint egyenesen bűn a feminizmus ellen. A színészi játékot a legtöbb kommentelő pozitívan értékeli, de ezen nincs is semmi meglepő, a készítőknek három remek színésznőt sikerült szerződtetni.

Aki a sztori elolvasása után nem tántorodott el a film megnézésétől, és azt gondolja, ebből akár valami jó is kisülhet, ne hagyja, hogy elvegyék a kedvét a kritikusok kendőzetlen szavai!