3 dolog, amivel sokkolt minket Abby Lee Miller műsora
8. évadánál jár a reality

A kemény, lustaságot és hibákat nem tűrő amerikai tánctanár reality műsora (Lifetime), a nálunk 2012 óta futó Dance Moms nem tartozik az agyzsibbasztó, pihentető programok közé, mert ahogy ez a nő növendékeivel viselkedik, azon a sokadik rész után sem könnyű túltenni magunkat. Miért nézzük mégis, sok évvel a premier után?

Az önmagát többször felépítő, börtönt is megjárt, és jelenleg betegség miatt tolószékbe kényszerült Abby műsorában meglepő vagy sem, van valami nagyon inspiráló. Elvégre, akárhogy is teszi a dolgát, ő az, aki világhírűvé tette a Sia klipekből ismert Maddie Zieglert, és a szintén hihetetlenül népszerű Jojo Siwa karrierje is az ő stúdiójában kezdődött. Mit ad nekünk, tv-nézőknek? Abby műsora rávilágít, hogy a sikert drágán adják, és a nemesnek hitt célért néha nagyon szörnyen képes viselkedni az ember.

Forrás: Dance Moms (Facebook)

#1 Az anyukák

A Dance Moms cím eleve utal rá, hogy a műsorból nagy szelet jut a feltörekvő táncosok mögött álló szülőknek, akik pénzt és időt nem kímélve járatják gyermekeiket a kemény tanítási módszere miatt hírhedt Abby stúdiójába. Az órák alatt végig a „lelátón” ülnek, és vagy veszekednek, vagy épp összefognak egy tanuló/anyuka ellen. Ha úgy hozza a helyzet, akár a gyerekek ellőtt becsmérlik egymást, vagy azok tánctudását, miközben a szerencsétlenek ott állnak, és hallgatják őket. Mindezt szigorúan a saját gyermekük előrejutásáért.

#2 Abby

A show sztárja a kíméletlenül őszinte Abby, aki gyakran elveti a sulykot, és szándékosan stresszhelyzetbe állítja növendékeit azért, hogy „kihulljon a férgese”, azaz megszabaduljon azoktól, akik nyomás alatt nem tudnak teljesíteni, akármilyen tehetségesek is. Ennek ellenére mindenkit szeret a maga sajátos módján. Számára a második helyet szerző versenyző az első vesztes. Folyamatosan összeméri őket, azzal fenyegetve a táncosokat, hogy ha hibáznak, mehetnek, amerre látnak. Hiszen ahogy mondja: „Mindenki pótolható.” Vitatható módszer ez arra, hogy kiszűrje, ki gondolja valóban komolyan, hogy életét a táncnak szenteli.

Dance Moms | Reaction Vote

Maybe not the best idea… 😬🤔#DanceMoms

Gepostet von Dance Moms am Mittwoch, 31. Juli 2019

#3 A táncosok

Napról napra megfeszülve dolgoznak mozdulataik tökéletesítésén a fiatal táncosok Abby és segítője, Gianna keze alatt. Az anyukák folyamatos csatározása, Abby olykor kritikán aluli viselkedése és az állandó versengés miatt rengeteg nyomás van rajtuk, nem csoda, hogy néha sírásban törnek ki és hallani sem akarnak a tánciskoláról. Mégis, nagyon kötődnek Abbyhez, és nagyon harcolnak az elismeréséért. A versenyek előtt szinte nekünk is gyomoridegünk támad, amikor látjuk, mennyire félnek, hogy csalódást okoznak Abbynek, aki aztán balhét rendez, kiabál velük, és látványosan kivonul elégedetlensége jeleként.

Nyilvánvalóan Abby Lee Miller nem az egyetlen ilyen módszert alkalmazó oktató a világon, és abban is biztosak vagyunk, hogy a műsor készítői a nézettség érdekében igyekeztek úgy alakítani az eseményeket, hogy minél többször láthassuk az anyukák legrosszabb oldalát. Azért, ha már így szembesítenek vele, elgondolkodhatunk mindannyian, miért választja egy szülő a sikert ígérő, de gyermeke önbecsülését folyamatosan porba tipró tanárt, és mennyit ér valójában a siker.

Igény van rá, júniusban debütált a reality 8. évada. Vajon lesz-e kilencedik?