10 kihagyhatatlan program Balatonfüreden és környékén

Még hátra van egy hónap a nyárból, használjátok ki minden pillanatát! Egy csokorba szedtük azokat a programokat, amelyekre mindenképp érdemes ellátogatni, ha Balatonfüred környékén jártok.

Kisfaludy Színház: Ügyes kis hazugságok – augusztus 8.

A színházrajongók a patinás Anna Grand Hotel dísztermében lehetnek fül- és szemtanúi Joe DiPietro szerelmi krimijének, melyben Kéri Kitty, Hüse Csaba, Szvetnyik Kata és Mészáros Tibor játsszák a főbb szerepeket. Jegyek a Kisfaludy Színház oldalán válthatók ITT.

Balatonfüredi Borhetek – augusztus 9. – szeptember 1.

Az utolsó nyári hónapban hág csak igazán tetőfokára a hangulat a Balaton-felvidék fővárosában! A balatonfüredi Tagore-sétányon a boroké, a finom falatoké, az élőzenéé és a felhőtlen szórakozásé lesz a főszerep bő három héten keresztül.

Balatonfüredi borhetek

Naplementés SUP túra – augusztus 10.

A tihanyi SUP Center Balatonban minden szombaton este 6-kor két és fél órás SUP túra indul, amely során a vízisport szerelmesei a Tihanyi-félsziget érintetlen partszakaszán kényelmes tempóban evezhetnek, útközben gyönyörködhetnek a naplementében és élvezhetik a balatoni idillt.

Egy kis SUP túra Balatonfüred szomszédságában kiváló program lehet

Jógázz a galériában! – augusztus 11.

Nincs is egy vasárnap reggeli jógaóránál kellemesebb kikapcsolódás, főleg ha a tihanyi Kogart Galéria kertjében kerül rá sor. A felfrissítő napindító után mindenképp érdemes elmerülni Kondor Béla és Borsos Miklós lenyűgöző alkotásai között.

Dés László: Mi vagyunk a Grund! – augusztus 15.

Dés László elhozza a balatonfüredi Gyógy térre virtuóz szaxofonjátékát, új dalait, régi nagy slágereit (itt két szó elég, hogy hangulatba kerüljetek: Nagy utazás) és nem utolsósorban két rendkívüli tehetségnek örvendő művésznőt: Básti Juli színésznőt és Tóth Vera énekesnőt.

Orlai Produkciós Iroda: Riviéra – augusztus 17.

A tihanyi Bujtor István Szabadtéri Színpadon adja elő Molnár Ferenc vígjátékát az Orlai Produkciós Iroda, Benedek Miklós remek rendezésében és nem kevésbé kiváló színészek alakításában. Az online jegyvásárlás ITT elérhető.

Budapest Bár-koncert – augusztus 18.

Augusztus 18-án szinten a tihanyi Bujtor István Szabadtéri Színpadon örömzenél a Budapest Bár! A kávéházi cigányzene és a jó hangulat garantált, már csak ti hiányoztok!

Egy nap a fürdőn – augusztus 23.

Kétórás városnéző sétára invitál a BalatonGuide augusztus 23-án, főszerepben a reformkori és a 19. századi, fürdőben zajló mindennapokkal. Többek között megtudhatjuk, hogyan telt egy napja Jókai Mórnak vagy Blaha Lujzának, mikor Balatonfüredre látogattak.

Király Viktor akusztik koncert – augusztus 27.

Az ikonikus Karolina Kávéház teraszán ad akusztikus koncertet Király Viktor augusztus 27-én, kedden. A könnyű dallamokat a hamisítatlan balatoni panoráma társaságában élvezhetjük, ámde a nagy érdeklődésre való tekintettel asztalfoglalás ajánlott, hiszen jegyek kizárólag a helyszínen válthatók.

Amerikai pasztorál-filmvetítés – augusztus 30.

Augusztus 30-án pénteken élvezhetjük utoljára a a Vaszary Galéria nyáresti filmvetítéseit a csillagos ég alatt. A szabadtéri moziszezont egy Philip Roth-regényadaptáció zárja, amelyet este 10-kor kezdenek vetíteni a Vaszary Kertmoziban.

További programokért látogass el a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület honlapjára!