Meghan Markle: Akkor és most
Happy Birthday, Meghan!

Meghan Markle már azelőtt ismert volt társadalmi munkájáról, mielőtt Harry herceg felesége lett, azóta viszont, ha lehet, még több nemes ügy szószólójává vált. Korábban tanácsadóként részt vett a One Young World csúcson, ENSZ-nagykövetként harcolt a nők jogaiért és vezető, politikai pozícióba jutásukért, 2016-2017 között egy kanadai jótékonysági szervezet, a World Vision nagykövete lett, és sok más mellett tiszta ivóvízért kampányolt.

A közelmúltban érkezett a hír, a sussexi hercegné jótékony céllal kapszulakollekciót dob piacra Misha Nonoo tervezővel és a Marks & Spencer márkával karöltve, hogy támogassa a munkanélküli nőket. Közben arról sem feledkezhetünk meg, hogy a British Vogue szeptemberi lapszámának vendégszerkesztője lett, és olyan nőket válogatott be a címlapra, akik szerinte nagy hatással vannak a világunkra.

Az augusztus 4-én 38. születésnapját ünneplő, amerikai exszínésznő akkor keltette fel igazán a világ érdeklődését, amikor nagyszabású ceremónián egybekelt Harry herceggel, pedig előtte is volt jó pár érdekes momentum az életében. Most, hogy már a VIP krémjének számít, lássuk, miből lett a cserebogár!

A kezdetek

A 11 éves Meghan a Nickelodeon műsorában beszélt egy szexistának titulált reklámról (mosogatószert hirdettek, kimondottan a nőknek szegezve annak üzenetét) és arról, hogy levelet írt a szóban forgó vállalatnak, mire azok megváltoztatták a videós tartalmat.

Színészi munka

A Los Angelesből származó Meghan minden lehetőséget igyekezett megragadni az ismertségért; 1999-ben szerepelt például Tori Amos videóklipjében, ahol egy rajongót alakított. (Nekünk nem sikerült megtalálnunk, minden elismerésünk, ha te kiszúrtad!)

Aston Kutcher 2005-ös filmjében (Szerelem sokadik látásra) a „jó csajt” játszotta, a kreditek között nem nevesítik a karakterét.

2009-ben a Tostitos tortilla chips népszerűsítésére készült reklámfilmben lett főszereplő.

A Deal or No Deal (Áll az alku) című amerikai műsorban a modellek/hostessek között tűnt fel, és elbűvölő mosollyal nyitogatta a bőröndöket.

Jennifer Aniston 2011-es filmjében, a Förtelmes Főnökökben bizony, Meghan Markle is látható volt, kb. 30 másodperc erejéig, mint FedEx-dolgozó.

2011-ben, az akkor még feltörekvő színésznő szerepet kapott a Suits (Brilliáns elmék) című sorozatban, ahol, karrierje csúcspontjaként, 108 epizódon keresztül formálta meg Rachel Zane karakterét.

Divattervezés

2016-ban került a virtuális polcokra Meghan és a kanadai Reitmans közös (kapszula)kollekciója, amit gyakorlatilag 1 nap alatt felvásároltak a rajongók.

Fotó: Reitmans

Bloggerkedés

Nem hivatalosan a nevéhez köthető a Working Actress nevű blog, ahol álnéven publikálta őszinte hangvételű bejegyzéseit. A The Tig nevű lifestyle blog már felvállalt projektje volt, amit szenvedélyeinek, az utazásnak és a gasztronómiának szentelt. 2017-ben egy goodbye poszttal zárta le életének ezt a szeletét.

Bár színészi karrierje még csak kibontakozóban volt, amikor búcsút kellett intenie neki, és lényegében nem köthető a nevéhez egyetlen túlságosan kiemelkedő alakítás sem, társadalmi munkája miatt mégis mindannyiunk elismerését kivívta a mostani hercegné. Csak így tovább, Meghan!