Idén is lesz Keszthelyi GasztroSOKKK

A 2018-ban első alkalommal megrendezett Keszthelyi GasztroSOKKK várakozások feletti sikert hozott mind a vendégszámot, mind a pozitív visszajelzéseket tekintve, ezért idén visszatér!

A második GasztroSOKKK is a helyi termékek széles repertoárjával várja az érdeklődőket a keszthelyi belvárosban: környékbeli termelők kínálta ízek és nedűk, gasztronómiai különlegességek, igényes street food, kiváló balatoni borok, látványkonyha és egyéb érdekes bemutatók csalogatják a kóstolni, vásárolni szándékozókat. Bemutatkoznak a környék legjobb éttermei és őstermelői ételeikkel és italaikkal, többek között kézműves sörrel, házi szörppel, válogatott, minőségi borokkal, pezsgőkkel és koktélokkal, sajttal és más tejtermékekkel, adalékmentes húsételekkel, zalai zöldségekkel és gyümölcsökkel, vegán finomságokkal. A szervezők és a kiállítók egyaránt elkötelezettek az egészséges, minőségi és lehetőleg helyi alapanyagok felhasználásának népszerűsítése mellett.

Programhelyszínként a varázslatos hangulatú keszthelyi belváros (a Fő tér, a várkert és a sétálóutca együttese) már többször bizonyított az elmúlt években. Jól elkülöníthető, ám mégis egységes területként ideális otthona a legkülönbözőbb rendezvényeknek. Érdekes bemutatóval érkezik a fesztiválra Havas Dóra, a Lila Füge blog szerzője, és interaktív, a közönséggel együtt főzős gasztro stand up show-t kínál a Tetovált Séf. A legkisebbek számára a szervezők idén is hangulatos gyerekligettel készülnek, melynek tematikája szintén a gasztronómiához kapcsolódik majd. Emellett kézműves termékek és egyéb vásári portékák kínálata színesíti a rendezvényt.

Esténként koncerteken mozoghatják le a kóstolt finomságokat a vendégek. Pénteken a ’20-as, ’30-as évek magyar sanzonjait hozza el a Kamilka és a Pesti Sikk, majd „szalonpop és utcajazz” stílust kínál a Vagabond Trió. Szombaton a Canarro zenekar jóvoltából a tradicionális gypsy jazz magával ragadó dallamai szórakoztatják az érdeklődőket, a rendezvény zárónapján, vasárnap este pedig a hazai elektronikus swing képviselői, a Stereo Swing koncertjén perdülhet táncra mindenki.

blank

Keszthely városa a rendezvény színes kínálatával ismét meg szeretné mutatni országnak-világnak mindazt, amit a helyi gasztronómia, a helyi termelők képviselnek: a minőséget, az egyediséget, a kreativitást. A háromnapos, ingyenesen látogatható Balaton-parti gasztroünnep augusztus 9-11. között, a késő délutáni, esti órákban várja az érdeklődőket. Ugye te is ott (l)eszel?

Az esemény részletes programját itt találod!

40+ kihagyhatatlan program a Balatonnál – 2019 augusztus