40+ kihagyhatatlan program a Balatonnál – 2019 augusztusában

Az augusztus őrületesen sok balatoni programot tartogat 2019-ben. Koncert, borfesztivál, STRAND és B my Lake… Íme a kedvenceink!

 

Lassan vége az augusztusnak, ideje megnézni a szeptemberi programokat:

Paloznaki Jazzpiknik 2019 // Official Event (2019. augusztus 1-3.) 

Ebben az évben már nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a nemzetközi sztárokat is szép számmal felvonultató Paloznaki Jazzpiknik. A négynapos rendezvényen fellép többek között a The Brand New Heavies, a The Jacksons, a Peet Project és Little G Weevil, de a legjobban várt koncertet egyértelműen Rick Astley hozza majd el a Balaton északi partjára.

 

Keszegrágó Napok Balatonkenese (2019. augusztus 1-4.) 

Augusztus első napjaiban még javában zajlik Balatonkenese halünnepe, melynek keretében a Balatoni Horgászok Világnapja is megrendezésre kerül. A Széchenyi Parkban mindeközben pop, jazz, folk, dixie, rock, country és retro dallamokat hallgathatunk.

Keszegrágó Napok Balatonkenese - A leghalasabb balatoni programod

Bor- és Fröccsfesztivál Siófokon (2019. augusztus 1-4.) 

A siófoki hajóállomáson is tart még – egészen augusztus 4-ig – a hagyománnyá vált Bor- és Fröccsfesztivál. A vendégek a legfinomabb nedűk között válogathatnak, a háttérben pedig hamisítatlan retro slágerek szólnak majd a színpadon megforduló zenészek jóvoltából.

Bor- és Fröccsfesztivál Siófokon (2019. augusztus 1-4., Siófok) 

Gourmet&Sörfeszt Zamárdi (2019. augusztus 1-4.)

A magyar tenger legnagyobb szabadstrandján minőségi gasztronómia és hatalmas sörválaszték fogadja a látogatókat augusztus 1-je és 4-e között. A 2-án esedékes Nemzetközi Sörnap jegyében a környező országok kézműves sörei is kiállításra kerülnek.

Gourmet&Sörfeszt Zamárdi (2019. augusztus 1-4., Zamárdi)

Az Auer Trió Kamaraestje (2019. augusztus 1., Veszprém) 

A 2016-os veszprémi Auer Fesztiválon megalakult trió missziója felhívni a közönség figyelmét a világhírű hegedűművész és karmester, Auer Lipót munkásságának jelentőségére. Koncertjükön ezúttal Beethoven és Dvořák egy-egy műve hangzik majd el.

Az Auer Trió Kamaraestje (2019. augusztus 1., Veszprém) 

Koncertek a „világ legkisebb összművészeti fesztiválján” Balatonakalin (2019. augusztus 1., 2., 3., 4.)

Szerteágazó programokkal és szépséges stranddal vár a nyár utolsó hónapjában Balatonalkali, ahol augusztus első napjaiban különleges gitárkoncertekkel lepik meg az érdeklődőket az evangélikus és római katolikus templomokban, míg augusztus 4-én kedvelt slágereivel a strand színpadára lép Falusi Mariann.

Jazz Fiesta Balatongyörök (2019. augusztus 1., 8., 17.) 

Az immár 10 éve, egy házibuliból indult rendezvényen a jazz műfaja előtt tiszteleg egész Balatongyörök. Augusztus 1-jén Dániel Balázs és Pleszkán Écska mutatkozik be a nagyérdemű előtt, 8-án jelenlegi és egykori polgármesterek állnak majd össze egy közös örömzenélésre, a 17-ei záróeseményen pedig egy kis műfaji kitekintést tehetünk a blues berkeibe.

Jazz Fiesta Balatongyörök (2019. augusztus 1., 8., 17., Balatongyörök) 

XVI. Almádi Borfesztivál (2019. augusztus 2-20., Balatonalmádi) 

A megújult Almádi Borfesztiválon az ország legnevesebb pincészeteinek portékáin túl ízletes finomságokat is kóstolhatunk, többek között a Szomszéd Kertje jóvoltából. A 19 napos programsorozaton minden korosztály és zenei műfaj kedvelője talál majd számára kedves koncertet, hisz fellép például a Belmondo, Gájer Bálint, Pély Barna, Falusi Mariann, a Kaukázus és a The Carbonfools is.

blank

SUPlemente – Naplemente SUP (2019. augusztus 2., 4., 9., 11., Alsóörs) 

Paloznak gazdag élővilágú partján evezhetünk végig egy SUP tetején a hónap folyamán 4 alkalommal, hogy új perspektívából élvezzük a meseszép naplementét és a természet megnyugtató erejét. A túrára kezdők is jelentkezhetnek! Találkozó az alsóörsi Pelso Campingnél.

SUPlemente - Naplemente SUP (2019. augusztus 2., 4., 9., 11., Alsóörs) 

Örvényesi Értéktúra borkóstolóval (2019. augusztus 2., 9., 16., 23., 30.) 

Az apró település legszebb kincseit barangolhatjuk végig egy vezetett séta keretében, mely a falu műemlékei és természeti szépségei mellett az Öreg-hegy régi présházaiba is betekintést nyújt az érdeklődőknek. Ráadásként a 4 órás program második felében még a különleges, örvényesi aprópecsenye megkóstolására is lehetőségünk nyílik.

Örvényesi Értéktúra, borkóstolóval (2019. augusztus 2., 9., 16., 23., 30., Örvényes) 

Follow The Flow // Plázs Siófok (2019. augusztus 3.)

A milliós nézettségű videoklipekkel rendelkező Follow The Flow első alkalommal koncertezik a siófoki Plázson. A srácok nemrég megjelent debütáló albumuk minden slágerét előadják majd az este folyamán, így garantáltan hatalmas buli vár ránk!

Zenés esték a Balaton várában (2019. augusztus 3., 10., 16., Szigliget) 

Augusztusban is folytatódik a szigligeti vár koncertsorozata. 3-án a Szabó Balázs Bandája, 10-én a Bagossy Brothers Company, 16-án pedig a Hooligans zenél majd az exkluzív helyszínen.

Gyalogtúrák a Badacsony Régióban (2019. augusztus 3., 11., 17., 24.) 

Új helyszínek és új élmények várnak ránk a Badacsony Régióban a környéket felfedező kirándulásokon. A kínálatban szerepel madarász-, holdfény-, kilátó-, illetve tanösvény túra is, melyekre jelentkezni a helyi Tourinform irodában lehet.

Gyalogtúrák a Badacsony Régióban 2019. (2019. augusztus 3., 11., 17., 24., Badacsony) 

A Játékszín Siófokon (2019. augusztus 3., 24.) 

Közkedvelt színészek és fergeteges vígjátékok várják a Siófokon nyaralókat a fővárosi Játékszín jóvoltából augusztusban is. 3-án a nemrég a mozivásznon is debütált Kölcsönlakást, 24-én pedig Bánsági Ildikó főszereplésével a Mennyei hangot láthatjuk.

IX. Balatonfűzfői Veterán Jármű Találkozó (2019. augusztus 4.) 

Augusztus 4-én veterán autók lepik el Balatonfűzfőt. A szervezők nagyszabású felvonulással és sok más programmal is kedveskednek majd a vendégeknek.

IX. Balatonfűzfői Veterán Jármű Találkozó (2019. augusztus 4., Balatonfűzfő) 

Rutkai Bori Banda Balatonbogláron a Kultkikötőben (2019. augusztus 9.) 

Rutkai Bori humortól és nyelvi leleményességtől szikrázó dalai és saját kezűleg készített bábjai szórakoztatják majd a legkisebbeket augusztus 9-én Balatonbogláron. Érkezik a Sárkányjárgány, Rizibizi néni, sőt a Hordozható Tábortűz fényében még különleges repülő lényekkel is találkozhatnak az apróságok.

Rutkai Bori Banda Balatonbogláron a Kultkikötőben (2019. augusztus 9., Balatonboglár) 

XVI. Györöki Bor és Dal Fesztivál (2019. augusztus 9-11., Balatongyörök)

A helyi tradíciókat képviselő termelők legfinomabb borai mutatkoznak be Balatongyörökön a tóparti platánsoron felállított standokban a XVI. Györöki Bor és Dal Fesztivál keretében. A programkínálatban koncerteket is találunk, többek között a Swing a’la Django és a Roy és Ádám Trió jóvoltából.

Hullócsillag nézés Eplényben (2019. augusztus 9-11.) 

Az augusztusban érkező Perseidák hullócsillagraj megtekintéséhez nyújt tökéletes helyszínt az eplényi sípálya, mely a hónapban meghosszabbított nyitva tartással vár bennünket. Erdei környezetben, fényszennyezés-mentesen a Balaton környékén itt élvezhető legjobban a gyönyörű égi jelenség.

Hullócsillag nézés Eplényben (2019. augusztus 9-11., Eplény) 

GasztroSOKKK Keszthely (2019. augusztus 9-11.) 

Keszthely főterén kerül megrendezésre a helyi gasztronómia bemutatására szakosodott háromnapos fesztivál, melynek időtartama alatt a terület még látványos falfestésekkel is színesedik. A színpadon koncertek is láthatóak majd, pl. a Stereo Swing jóvoltából.

GasztroSOKKK Keszthely (2019. augusztus 9-11., Keszthely) 

Balatonfüredi Borhetek (2019. augusztus 9. – szeptember 1.) 

Füred ikonikus része, a Tagore sétány 3 héten keresztül díjnyertes borokkal és ingyenes koncertekkel várja a környéken nyaralókat. Fellép többek között Sena, érkezik a Magashegyi Underground, sőt a  a Kelemen Kabátban formáció is tiszteletét teszi a borfesztiválon.

Balatonfüredi Borhetek (2019. augusztus 9. - szeptember 1., Balatonfüred) 

Csinibaba – Alsóörs (2019. augusztus 10.) 

Tímár Péter kultuszfilmje, az 1962-ben játszódó Csinibaba elevenedik meg Alsóörsön augusztus 10-én a Pannon Várszínház jóvoltából. Jegyek az előadásra itt válthatók!

Mitiszol? Balaton 08/10 @Pegazus, Szentbékkálla (2019. augusztus 10.) 

A Mitiszol? életérzés egy napra a Káli medencébe költözik. A minőségi borokat a szentbékkállai templom lábánál fekvő Pegazus udvarán kóstolhatjuk majd meg, a jó hangulatról pedig a Moonbase Patel Disco DJ párosa gondoskodik.

Mitiszol? Balaton 08/10 @Pegazus, Szentbékkálla (2019. augusztus 10., Szentbékkálla) 

Csányi Sándor színházi estje: Hogyan értsük félre a nőket? (2019. augusztus 10., Siófok) 

Csányi Sándor egyszemélyes kultkikötős vígjátéka augusztus 10-én a Siófoki Szabadtéri Színpad közönségét is meghódítja. A művész előadásában nyolc különböző karakter bőrébe bújva boncolgat párkapcsolati kérdéseket, miközben természetesen a rekeszizmunkat is alaposan megdolgoztatja.

Csányi Sándor színházi estje: Hogyan értsük félre a nőket? (2019. augusztus 10., Siófok) 

Augusztusi Társasjáték Fesztivál (2019. augusztus 11., Veszprém) 

A veszprémi Hangvillában közel 200 társasjátékot próbálhatunk ki díjmentesen augusztus 11-én 13 és 19 óra között. A vendégek tombolasorsoláson is részt vesznek, melyről további szuper társasokkal térhetnek majd haza.

Augusztusi Társasjáték Fesztivál (2019. augusztus 11., Veszprém) 

Budapest Bár koncert-cirkusz Balatonlellén (2019. augusztus 11.) 

Rendhagyó helyszínen, egy cirkuszi sátorban találkozhatunk Balatonlellén a Budapest Bár zenekarral. A dalok közben a 25 éves Magyar Nemzeti Cirkusz exkluzív műsorszámokkal kedveskedik a közönségnek, a zenekar pedig még meglepetésekkel is készül az estére.

Budapest Bár koncert-cirkusz Balatonlellén (2019. augusztus 11., Balatonlelle) 

Földvári Zenei Esték (2019. augusztus 13., 19., Balatonföldvár) 

Klasszikus zene, barokk koncertek, argentin tangó és örökzöld dallamok is megjelennek augusztus 13-án és 19-én Balatonföldváron a Zenei Esték rendezvénysorozaton. A koncertek mindegyike díjmentesen látogatható!

Földvári Zenei Esték (2019. augusztus 13., 19., Balatonföldvár) 

A Pál utcai fiúk – Keszthely (2019. augusztus 15.)

Molnár Ferenc világhírű története, a Pál utcai fiúk az elmúlt években újra meghódította az országot. Az előadást augusztus 15-én a Pannon Várszínház hozza el a keszthelyi Balaton Színházba, hogy a helyi közönség is együtt énekelhesse Dés László és Geszti Péter mesteri szerzeményeit.

Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét (2019. augusztus 15-20.) 

Helyi és országosan ismert zenészek szórakoztatják majd Tapolcán a közönséget 6 napon keresztül, a borkínálatban pedig a legfinomabb termékek széles választékával találkozhatunk. Tapolcára jön többek között a Vad Fruttik, ByeAlex és a Slepp, a Lóci Játszik, valamint Torres Dani is.

Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét (2019. augusztus 15-20., Tapolca) 

Csopak Napok 2019 (2019. augusztus 15-20., Csopak) 

Augusztus 15. és 20. között tartják az 1977 óta minden évben megrendezésre kerülő Csopak Napokat is, melynek keretében számtalan program várja a bájos, északi parti település látogatóit. A debreceni PG Csoport bemutatja Ezüstbojtár című kortárs magyar zenés játékát, mely Kukoricza Jancsi mai történetét dolgozza fel; koncertezik a Füred Dixieland Band, Palásti Máté, illetve Kamarás Iván is színpadra lép, de augusztus 20-a alkalmából ünnepi műsorral is készülnek a szervezők.

blank

Jamie Winchester koncert – egy szál gitárral (2019. augusztus 16., Örvényes) 

Az ír származású, EMeRTon díjas Jamie Winchester az örvényesi Balaton Bárban egy szál gitárral ad koncertet augusztus 16-án. Az előadó gyönyörű hangja és a meghitt akusztikus dallamok garantáltan bearanyozzák majd az esténket.

Jamie Winchester koncert - egy szál gitárral (2019. augusztus 16., Örvényes) 
Fotó: Kleb Attila

43. Boglári Szüreti Fesztivál (2019. augusztus 16-20., Balatonboglár) 

43. alkalommal rendeznek augusztus végén szüreti fesztivált Balatonbogláron. 3 színpadon, 5 napon keresztül a legkedveltebb zenekarok váltják majd egymást; újításként pedig a Dél-Balatoni Borvidék minőségi termékein túl az ország más boros régióiból is érkeznek kóstolandó finomságok. A koncertkínálatban megtalálható a PASO, a Paddy and The Rats, a USEME és a legendás Bikini együttes is.

43. Boglári Szüreti Fesztivál (2019. augusztus 16-20., Balatonboglár) 

VIII. Hévízi Borünnep (2019. augusztus 16-20.) 

Prémium borok és hangulatos koncertek várják Hévíz vendégeit az államalapítás ünnepének hétvégéjén. A hévízi borünnepen köszönti augusztus 20-át a Neoton Família, jön a Fourtissimo és a  Sárik Péter Trió, sőt a hagyományos tűzijáték sem marad majd el.

Gepostet von Hévíz Az Élet Forrása am Donnerstag, 14. Februar 2019

Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon (2019. augusztus 16-20.) 

Siófokon is lesz tematikus rendezvény augusztus 20-a alkalmából. A hajóállomáson számtalan ingyenes koncert és gasztronómiai különlegességek várják a látogatókat, akik ezúttal házi kedvenceiket is magukkal hozhatják.

Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon (2019. augusztus 16-20., Siófok) 

Balatoni Retro Láz (2019. augusztus 17., Siófok)

Haddaway, Groove Coverage, Kozmix, Animal Cannibals, UFO és még sokan mások – ez a Balatoni Retro Láz a Plázson. Ha tökéletes nyárzáró programot keresel, válts jegyet az estére még ma az alábbi weboldalon!

Balatoni Retro Láz (2019. augusztus 17., Siófok)

Fonyódi Kutyafesztivál (2019. augusztus 17.) 

A vízparti kutyás bulin agility-bemutatókat és tematikus szakmai előadásokat láthatunk majd, sőt, egy nagyszabású jótékonysági akcióban is részt vehetünk. Jelen lesz a Hortobágyi Madár Park munkatársa, illetve lehetőség nyílik kutyatartáshoz kapcsolódó termékek vásárlására.

Fonyódi Kutyafesztivál 2019 augusztus 17 (2019. augusztus 17., Fonyód) 

Fritz Kalkbrenner ❘ Gold Beach Electronic Fest (2019. augusztus 18., Siófok Plázs)

Németországból érkezik az idei Gold Beach Electronic Fest sztárfellépője a siófoki Plázsra, aki minden bizonnyal hatalmas bulit csap majd a Balaton partján. Az est folyamán a hazai DJ-szférából többek között Nigel Stately és Rick Sawyer mutatkozik be.

Festetics Vágta (2019. augusztus 18., Gyenesdiás) 

Augusztus 18-án kerül megrendezésre a Nemzeti Vágta gyenesdiási futama. A Faludi-síkon kialakított versenypályán szervezett összecsapások mellett további programok is várják majd az érdeklődőket.

Festetics Vágta (2019. augusztus 18., Gyenesdiás) 

Very Sunday’s (2019. augusztus 18., Hegymagas)

Tökéletes vasárnapunk lehet augusztus 18-án, amennyiben ellátogatunk Hegymagasra, a PAP Wines borteraszára. Gyönyörű kilátás, szuper zene és természetesen a legfinomabb borok és gasztronómiai különlegességek várnak ránk a helyszínen délután 2 és este 22 óra között. Az augusztusi vendégséf Szilveszter Kriszta lesz.

blank

Esőember (2019. augusztus 19., Tihany) 

Oberfrank Pál és Szalay Bence főszereplésével kerül színpadra a Jászai-díjas Anger Zsolt Esőember című színdarabja, mely egy tipikus „korunk gyermeke” karakter történetét tárja majd a nézők elé.

Esőember (2019. augusztus 19., Tihany) 

2HA és barátai – augusztus 20 pezsgőfürdőben (2019. augusztus 20., Hegymagas) 

Délelőtt 11-től deepWORK jóga, később pedig finom falatok és ízletes 2HA borok várnak minden érdeklődőt Hegymagasra, a már hagyományos augusztus 20-ai programsorozatban. Az esti órákban természetesen tűzijáték is lesz!

2HA és barátai - augusztus 20 pezsgőfürdőben (2019. augusztus 20., Hegymagas) 

Kerekes Band | Boglári Szüreti Fesztivál (2019. augusztus 20., Balatonboglár) 

Augusztus 20-át Balatonbogláron ünnepli a folk zenei színtér kiemelt szereplője, a Kerekes Band. Vendégük ezúttal a Nemzeti Táncegyüttes szólistája, Fekete Bence lesz.

Kerekes Band | Boglári Szüreti Fesztivál (2019. augusztus 20., Balatonboglár) 

SÜSÜ, a sárkány kalandjai (2019. augusztus 20., Balatonszárszó) 

Csukás István legismertebb karakteréről szóló mesejátékát az íróról elnevezett szárszói színházban tekinthetik meg kicsik és nagyok Bárány Gergely főszereplésével. Az előadást Háda János rendezte.

SÜSÜ, a sárkány kalandjai (2019. augusztus 20., Balatonszárszó) 

Strand Fesztivál 2019 / official event (2019. augusztus 20-24., Zamárdi)

2019-ben a Petőfi Zenei Díj nagyszabású gálaműsorával és a Balaton legnagyobb tűzijátékával nyit a STRAND Fesztivál. Az ötnapos rendezvényen világsztárok is szép számmal fellépnek. Érkezik pl. John Newman, Anne-Marie és a Bastille, de a hazai kedvencek koncertjeire is bulizhatunk majd.

B my Lake Festival 2019 Official Event (2019. augusztus 21-24., Zamárdi) 

Ahogyan azt már a fesztiválozók megszokhatták, a STRAND-dal egy időben a B my Lake is megrendezésre kerül Zamárdiban. Az elektronikus zenei színtér legnagyobb nevei biztosan itt lesznek, ugye te sem maradsz ki a buliból?

B my Lake Festival 2019 Official Event (2019. augusztus 21-24., Zamárdi) 

V. CoffeeRUN Blue (2019. augusztus 23-24., Nagyvázsony)

Nagyvázsonytól Bodajkig futva fedezhetjük fel a Bakonyt az augusztus végén megrendezett ötödik CoffeeRUN jóvoltából. A távok egyéni, páros és csapatos formában is teljesíthetők!

V. CoffeeRUN Blue (2019. augusztus 23-24., Nagyvázsony)
Fotó: gulyasattila.hu

Dűlőre Futunk 2019 │ Jótékonysági futás a Badacsony körül (2019. augusztus 24.) 

Ha szeretnél jótékonykodni is, miközben sportolsz, a Dűlőre Futunk a neked való esemény! 12 kilométernyi futás vár rád egyéniben vagy váltóban, nevezési díjad pedig garantáltan jó helyre kerül majd.

Dűlőre Futunk 2019 │ Jótékonysági futás a Badacsony körül (2019. augusztus 24., Badacsony) 

Király Viktor akusztik koncert (2019. augusztus 27., Balatonfüred) 

Balatonfüred egyik legszebb kávézójának teraszán ad különleges hangulatú koncertet Király Viktor augusztus 27-én. Az Amerikát is megjárt énekes 20:30-tól várja a közönséget a Karolina Kávéházban.

Király Viktor akusztik koncert (2019. augusztus 29., Balatonfüred) 

Balaton kerülő SUP kihívàs (2019. augusztus 31., Alsóörs) 

Kerüld meg az egész Balatont egy SUP tetején evezve! Körülbelül 25 kilométernyi táv vár rád, úgyhogy nem árt ha már most elkezdesz gyakorolni a nyár utolsó napján teljesítendő kihívásra!

Balaton kerülő SUP kihívàs (2019. augusztus 31., Alsóörs) 

Györöki Szüret és XVII. Halászléfőző-verseny (2019. augusztus 31., Balatongyörök) 

A régi szüretek hangulatát idézi meg a györöki esemény, melyen a hagyományokhoz híven számos koncert és ügyességi játék várja az érdeklődőket. Sőt, délelőtt még halászléfőző-fesztivált is rendeznek a helyszínen, az elkészült művekből pedig adott a kóstolási lehetőség.

Györöki Szüret és XVII. Halászléfőző-verseny (2019. augusztus 31., Balatongyörök)