Még hogy vége a szezonnak?! – 50+ program a Balaton körül szeptemberben

Ki mondta, hogy a Balatonon nincs mit csinálni szeptemberben? Remélhetőleg az alábbi gyűjtemény végre mindenkit meggyőz ennek ellenkezőjéről. Nézd csak, milyen programok várnak rád 2019-ben!

Yoga Brunch X Villa Vitae-nyárzáró jóga a Balatonnál (2019. szeptember 1., Balatonfüred) 

Napzáró flow jóga, vega/vegán finomságok és egy lélegzetelállító balatoni panoráma vár szeptember 1-jén minden kikapcsolódásra vágyót a füredi Villa Vitae hotelben. Az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!

Egy különleges balatoni program: Yoga Brunch X Villa Vitae-nyárzáró jóga a Balatonnál (2019. szeptember 1., Balatonfüred) 

Liliomkert Piac (minden vasárnap, Káptalantóti) 

A Balaton-felvidék legnépszerűbb termelői piaca szeptemberben is nyitva áll a kézműves ételek, a helyi gazdaságokból származó termények és a régiségek iránt rajongó látogatók előtt. Ízelítő a hangulatból:

Leugrottunk a Balatonra, hogy megmutassuk,milyen az igazi piaci hangulat Káptalantótiban! #hellohungary #hellomagyarorszag

Gepostet von Funzine – See you there am Sonntag, 17. Juni 2018

 

SUP bérlés és oktatás – ASI SUP oktató segítségével (2019. szeptember 1-8., Alsóörs) 

Szeptember 8-ig még van lehetőséged a Pelso Camping strandján profi felszereléssel elsajátítani az állva evezés művészetét egy nemzetközi vizsgával rendelkező oktató segítségével. Használd ki a lehetőséget!

SUP bérlés és oktatás - ASI SUP oktató segítségével (2019. szeptember 1-8., Alsóörs) 

Kondor Béla – Az utolsó ikonfestő (2019. szeptember 1-15., Tihany) 

Szeptember 15-ig még nyitva áll az érdeklődők előtt a Kondor Béla életművét feldolgozó kiállítás, melyen az is kiderül, miért nevezték a magyar művészt az utolsó ikonfestőnek.

Kocsmakvíz a Lógó Üvegben (2019. szeptember 3., Siófok) 

A kocsmakvízek népszerűsége a Balatonon is töretlen! Szeptember 3-án a siófoki Lógó Üveg várja a maximum 5 fős csapatokat szuper nyereményekkel és garantált jó hangulattal.

A kvízes programok kedvelőinek: Kocsmakvíz a Lógó Üvegben

Filmek a falakon-Mindenki tudja. Ingyenes szabadtéri vetítés (2019. szeptember 6., Veszprém) 

Szeptember 6-án különleges szabadtéri filmvetítésre várja vendégeit Veszprém, melyen az érdeklődők díjmentesen tekinthetik meg a Mindenki tudja című spanyol drámát Penélope Cruz és Javier Bardem főszereplésével.

Filmek a falakon-Mindenki tudja. Ingyenes szabadtéri vetítés (Veszprém) 

Badacsonyi Szüret (2019. szeptember 6-8., Badacsony, Badacsonytomaj) 

A Badacsonyi Szüret színvonalas programjai közepette a látogatók betekintést nyerhetnek a vidék borkészítésének történetébe és a térség gasztronómiai hagyományaiba. Az ünnep főmomentuma, az ország leghosszabb és legszínesebb szüreti felvonulása vasárnap 10 órakor kezdődik. 

Badacsonyi Szüret (Badacsonytomaj) 

Balaton Boat Show (2019. szeptember 6-8., Balatonkenese) 

Magyarország legnagyobb vízi hajókiállítása immár 24. alkalommal szeptember 6. és 8. között lesz megtekinthető a Balaton egyik legexkluzívabb kikötőjében a Kenese Marina Portban. A rendkívüli tárlaton a vitorlás, az elektromos és a motoros hajók mellett teret kapnak vízi sporteszközök, kiegészítők, alkatrészek, ruházati termékek és ékszerek is.

Balaton Boat Show (Balatonkenese) 

★Balaton,Hegyek,Tapas,Taberna!★ (2019. szeptember 7., Kisapáti) 

Valódi mediterrán hangulatban tölthetjük szeptember 7-ét, amennyiben ellátogatunk a Kisapátiban található taberna infito „határtalan vendéglőjébe”. A személyzet korlátlan étel- és italfogyasztási lehetőséggel vár bennünket, és akár négylábú kedvenceinket is!

★Balaton,Hegyek,Tapas,Taberna!★ (Kisapáti) 

Kertnézőben Balatonfüred (2019. szeptember 7.) 

Rejtett füredi kerteket fedezhetünk fel egy 2 órás séta keretében az északi part egyik legszebb településének bebarangolása során. Indulás a Vörös templom elől.

Kertnézőben Balatonfüred (Balatonfüred) 

Szüreti Szőlőkapkodó (2019. szeptember 7., Zalakaros) 

Kézműves vásár, borkóstolók és a Bojtár Népzenei Egyesület kíséretével szüreti felvonulás lesz Zalakaroson szeptember 7-én 16 órától. A programokra a belépés ingyenes!

Szüreti Szőlőkapkodó (Zalakaros) - A programokra a belépés ingyenes!

Dózsavárosi Nyárbúcsúztató (2019. szeptember 7., Veszprém) 

A veszprémi Martinovics téren bográcsgulyás főző versennyel, középkori hangulatú játékokkal (pl. történeti táblás, gondűző gondolkodó), valamint egy Mátyás királyról szóló mesejátékkal búcsúztathatjuk a nyarat szeptember 7-én.

Dózsavárosi Nyárbúcsúztató (Veszprém) 

Szüreti Vigasságok Gyenesdiás (2019. szeptember 7.) 

Minden, ami egy hamisítatlan szüreti fesztiválhoz szükségeltetik, megtalálható lesz szeptember első szombatján Gyenesdiáson. A 15 órakor induló felvonulásra feldíszített kerékpárokkal, talicskákkal és lovas fogatokkal is szívesen látják a résztvevőket, de folklór műsorok és gasztronómiai standok is szórakoztatják majd a nagyérdeműt.

Szüreti Vigasságok Gyenesdiás  

Szegedy Róza nyomában – Reformkori nosztalgia túra (2019. szeptember 7., Badacsonytomaj)

A Badacsony természeti és kultúrtörténeti értékei tárulnak fel a résztvevők előtt szeptember 7-én egy 4 órás nosztalgia túra kereteiben, mely a Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum elől indul, és összesen 8 km-t ölel fel.

Szegedy Róza nyomában - Reformkori nosztalgia túra (Badacsonytomaj)

Bortúra a badacsonyi borvidéken (Gilvesy Pincészet) (2019. szeptember 7-8., Hegymagas) 

A „Borban az igazság!” túrasorozat 8. állomása ezúttal a Badacsonyi borvidékre kalauzol el, az első napot pedig a Gilvesy Pincészet szőlőbirtokán, minőségi borok kóstolásával zárhatjuk.

Bortúra a badacsonyi borvidéken (Gilvesy Pincészet) (Hegymagas) 

Nemzetközi Verkli Fesztivál (2019. szeptember 7-8., Keszthely)

Harmadik alkalommal rendezik meg Keszthely főterén a Nemzetközi Verkli Fesztivált. A tavalyi eseményen már több mint 40 zenegép töltötte meg a régi korok kellemes hangulatával a település központját, idén pedig még több vendéget várnak a szervezők. A fesztivál programját néptáncosok, koncertek, és árusok is színesítik.

Nemzetközi Verkli Fesztivál (Keszthely)

Pannon Csillagda (hétfő kivételével minden nap, Bakonybél) 

Az ország első számú csillagászati centrumában kiállítások egész sora vezet végig bennünket a csillagászat és az űrkutatás történetén, sőt még egy Ultra HD felbontású digitális planetáriumban is ámuldozhatunk az univerzum csodáin az ott levetített filmek segítségével. Derült idő esetén természetesen az égbolt távcsöves megvizsgálására is van lehetőség.

Szépkilátó Félmaraton (2019. szeptember 8., Balatongyörök) 

Szeptember 8-án szervezik meg Balatongyörökön a Szépkilátó Félmaratont, melyre még szeptember 4-ig van lehetőséged nevezni. A táv összesen 21,29 km hosszú (szintemelkedés: 545 m), a teljesítésre pedig 6 óra áll rendelkezésre.

A futók is megtalálják a maguk programját: Szépkilátó Félmaraton (Balatongyörök) 

Szüreti Mulatság (2019. szeptember 8., Rezi) 

Reziben is lesz szüreti mulatság idén szeptemberben. Nem marad el a hagyományos felvonulás, de zenés műsorok is színesítik a programot. 17:30-tól például Kacor Feri gondoskodik a jó hangulatról.

A klasszikus program: Szüreti Mulatság (Rezi) 

Mőbiusz Balaton (2019. szeptember 9.) 

Szeptember 9-én indul a hagyományteremtő tókerülő gyalogtúra, a Mőbiusz Balaton idei sétája. A csatlakozók 10 nap alatt összesen 210 km-t tesznek majd meg „lábbusszal” a magyar tenger partján.

 

Mőbiusz Balaton 

XVII. Keszthelyi Táncpanoráma – Szerelmünk, Kalotaszeg (2019. szeptember 13., Keszthely) 

Egy Kalotaszegről mesélő előadást tekinthetünk meg szeptember 13-án Keszthelyen a Duna Művészegyüttes és a Göncöl Zenekar jóvoltából, melyen a színházi elemek, a néptánc és a népzene tökéletes egységben tárul majd a nézők szeme elé.

XVII. Keszthelyi Táncpanoráma - Szerelmünk, Kalotaszeg (Keszthely) 

Balaton Piknik 2019 / Official Event (2019. szeptember 13-14., Balatonboglár) 

Ha méltóképpen szeretnéd búcsúztatni a nyarat, ott a helyed a 2019-ben kétnapossá bővült boglári Balaton Pikniken, ahol olyan világsztárok koncertjein bulizhatsz, mint a Morcheeba, Róisín Murphy és José González.

Szeptember 13-án és 14-én, az egyik leglenyűgözőbb koncerthelyszínen, a Balatonboglári Gömbkilátónál olyan világsztárok lépnek színpadra, mint a Morcheeba, Róisín Murphy, Gilles Peterson, a Nicole Conte Spiritual Galaxy, a Nubiyan Twist, Bebel Gilberto, vagy José González.⚠️ Jegyek július 15-ig még kedvezményes áron kaphatók a www.balatonpiknik.hu oldalon!EVENT: Balaton Piknik 2019 / Official Event

Gepostet von Balaton Piknik am Montag, 8. Juli 2019

 

Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál (2019. szeptember 13-14., Nagykanizsa) 

A dödölle fővárosa, Nagykanizsa egy egész hétvégét szentel a közkedvelt krumplis étel népszerűsítésének szeptemberben. A két napos eseménysorozaton a zalai borrégió is bemutatásra kerül.

Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál (Nagykanizsa) 

Sör és Csülök Fesztivál Siófokon (2019. szeptember 13-15.) 

Első alkalommal rendeznek Siófokon sör- és csülökfesztivált a város főterén. A helyszínen koncertezik majd a Pa-dö-dö, a Road, valamint a Bigával kiegészült Abrakazabra is.

Sör és Csülök Fesztivál Siófokon

Laposa Szüret 2019 – Így szüretelünk mi! (2019. szeptember 13-15., Badacsonytomaj) 

Szüreti hétvégére várja vendégeit szeptember 13-15-ig a Laposa Gasztrobirtok. A látogatóknak lehetőségük lesz bepillantani a borkészítés kulisszáiba, de dűlőtúrán és tapas-, illetve borkóstolón is részt vehetnek.

Laposa Szüret 2019 - Így szüretelünk mi! (Badacsonytomaj) 

Gyalogtúrák a Badacsony Régióban 2019. (2019. szeptember 14., 21.)

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület hat éve szervez vezetett, bakancsos túrákat a Badacsony Régióban.
A kirándulni vágyók szeptemberben egy különleges holdfénytúrán, valamint egy a Badacsony tanösvényen végigvezető körúton is részt vehetnek.

Gyalogtúrák a Badacsony Régióban 2019.

II. Hévízi Veterán Találkozó és Esküvő (2019. szeptember 14.) 

Második alkalommal rendezik meg a veterán autók és motorok találkozóját Hévízen. Délután 2 órától egy különleges rockabilly stílusú esküvőnek is szemtanúi lehetünk, de a programkínálatban emellett találunk nosztalgiabuszos városnézést és zenés műsort is.

II. Hévízi Veterán Találkozó és Esküvő (Hévíz) 

POLAR a Balaton egyik legszebb részén Szigligeten! (2019. szeptember 14.)

Szeptember 14-én érkezik a negyedik Mapei Szigligeti Félmaraton, melyen a sportolóknak kifejlesztett POLAR karórák kipróbálására is lehetősége nyílik a versenyzőknek. A futók három táv (6, 9 és 21 km) közül választhatnak erőnlétüknek megfelelőt.

POLAR a Balaton egyik legszebb részén (Szigliget)

Misztikus őszi irodalmi barangolás a Balaton-felvidéken (2019. szeptember 14., Vászoly-Dörgicse) 

Gajdos Erika Tímea Színek, fények, élmények könyvsorozata ihlette az írónő által vezetett irodalmi sétát, mely ezúttal az ősz színeit tárja elénk Vászoly és Dörgicse környékén. A széria első kötetéről az alábbi cikkben bővebben is olvashatsz:

 

VIII. Gyenesdiási Burgonyanap (2019. szeptember 14.) 

Burgonyás ételek főzőversenye, táncbemutatók, játszóház és egy mesekoncert is helyet kapott a Gyenesdiási Burgonyanapon, melyet idén már nyolcadik alkalommal rendeznek meg a településen a keszthelyi burgonyafajták népszerűsítése céljából.

VIII. Gyenesdiási Burgonyanap (Gyenesdiás) 

Nyitott Templomok Napja (2019. szeptember 14., Felsőörs) 

A felsőörsi református templomban rendezik meg szeptember 14-én a Nyitott Templomok Napjának balatoni kiadását. A veszprémi Sófár csapata kortárs keresztény zenével is megörvendezteti majd a résztvevőket.

VIII. Gyenesdiási Burgonyanap (Gyenesdiás) 

Zongorakoncert Érdi Tamással (2019. szeptember 14., Gyulakeszi) 

A Csigó Art Fest 2019 keretében szeptember 14-én Érdi Tamás zongorakoncertje hallható Gyulakeszin, melyen a Prima Primissima- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész kizárólag orosz szerzők (Muszorgszkij, Prokofjev, Csajkovszkij, Szkrjabin) darabjait játssza majd közönségének.

Zongorakoncert Érdi Tamással (Gyulakeszi) 

Nemezelés tanfolyam (2019. szeptember 14., Somogyvámos) 

A kiváló víz- és hőálló, valamint hőszigetelő tulajdonságokkal megáldott nemez megmunkálásának technikája sajátítható el Somogyvámoson egy egész napos tanfolyam során. A résztvevők a nap végén egy saját maguk által készített gyógyító párnával térhetnek haza a foglalkozásról.

Nemezelés tanfolyam (Somogyvámos) 

1. Tihanyi Piknik (2019. szeptember 14-15.) 

Új rendezvénysorozat indul szeptember második hétvégéjén Tihanyban. Az 1. Tihanyik Piknik a település legszebb öblében finom falatokkal, zenével, napágyakkal, illetve tucatnyi sportolási lehetőséggel várja a látogatókat.

1. Tihanyi Piknik (Tihany) 

Szüreti felvonulás Szentbékkálla – Mindszentkálla (2019. szeptember 14-15.) 

Szentbékkállán is lesz szüreti felvonulás az ősszel, mely a község apraja-nagyját az utcára szólítja. Népviseletbe öltözött helyiek és gyönyörűen feldíszített járművek járják majd a környéket, így köszöntve egy új évszak kezdetét.

Szüreti felvonulás Szentbékkálla - Mindszentkálla

Szarvasbőgés Túra (2019. szeptember 14., 21., Eplény) 

Hallgasd meg a Szarvasok nászénekét Eplényben! A Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezetett túráján szakmai előadás, egy mezítlábas tanösvény és az Ámos-hegyi Kilátó gyönyörű panorámája vár rád.

Gepostet von KalandHegy Eplény am Mittwoch, 7. August 2019

Egy csendes fürdőváros bűnös titkai – Keszthely: az 1890-es évek (2019. szeptember 15.) 

A „fekete séta” a 19. század utolsó évtizedeibe kalauzolja el az érdeklődőket. A résztvevők megismerhetik többek között a Pethő utcai „Nimfák kútjának” szomorú történetét, izgalmas részleteket hallhatnak a Gödbaum-féle borbélyüzletből eltűnt 22 borotváról és egy merénylet helyszínére is ellátogatnak.

Izgalmas programokkal vár Keszthely is

Veszprém séta – garantált városnézések (minden nap) 

Egész évben lehetőségünk van szakavatott idegenvezető segítségével felfedezni Veszprém legfontosabb nevezetességeit és történelmi értékeit a Tourinform elől induló városnéző séták keretében. A 2 órás programon az érdeklődők megismerkedhetnek többek között a Veszprémi Várral és az Óváros térrel is.

Veszprém séta - garantált városnézések (minden nap, Veszprém) 

Papírszinházas mesedélután (2019. szeptember 20., Siófok) 

A legkisebbeknek sem kell unatkozniuk a Balatonon szeptemberben, ugyanis 20-án a Piroska és a nagy mágus című egyedülálló papírszínházi előadást tekinthetik meg Siófokon. A műsor után tematikus kézműves foglalkozások is lesznek.

Papírszinházas mesedélután (Siófok) 

Bor.Zene.Zala (2019. szeptember 20-21., Zalaszabar) 

A Kányaváry Borbirtokon kerül megrendezésre a Bor.Zene.Zala névre keresztelt programsorozat, melyen a borkóstolókon túl szuper koncertek is várják a helyszínre látogatókat. Pénteken zenél Szeder és Palya Bea, szombaton pedig az Aurevoir és a Balkán Fanatik táncoltatja majd meg a közönséget.

Bor.Zene.Zala (Zalaszabar) 

Kristinus Jótékonysági Terepfutás és Piknik 2019 (2019. szeptember 21., Kéthely) 

A kéthelyi Kristinus Borbirtok lankáin jótékonysági terepfutás kerül megrendezésre szeptember 21-én. A nap végén sztárvendégként a Bagossy Brothers Company zenél.

Kristinus Jótékonysági Terepfutás és Piknik 2019 (Kéthely) 

II. Tihany Cross terepfutóverseny (2019. szeptember 21.) 

Kemény emelkedők és hosszú, gyors lejtők – ez a Tihany Cross terepfutóverseny, melyet második alkalommal szerveznek meg szeptember 21-én. Az apróságoknak külön gyermekfutamokkal is kedveskednek a szervezők, de a nordic walking kipróbálására is lehetőség nyílik majd ez alkalommal.

Gepostet von Tihany Sport és Szabadidő am Donnerstag, 8. August 2019

Party a szőlőben (2019. szeptember 21., Ságvár)

A ságvári Marjád-szőlőhegyen látja vendégül a siófoki Víztoronytól induló kerékpártúra résztvevőit a Kecskés Szilárd és Fia Pincészet szeptember 21-én. A kiváló hangulatról mustkóstoló és bográcsozás gondoskodik.

Party a szőlőben (2019. szeptember 21., Ságvár)

Gyenesi Íz-lelő gasztrotúra (2019. szeptember 21., Gyenesdiás) 

A Gyenesi Íz-lelő programhoz csatlakozó több helyi, de más-más hangulatú és kínálatú vendéglátóhely különleges menüvel és finom italokkal várja az érdeklődőket szeptember 21-én. Kóstolj bele te is a őszi kulináris élményekbe!

Gyenesi Íz-lelő gasztrotúra (Gyenesdiás) 

BL őszi szezonnyitó + Chrono Classic Veteránautós Túraverseny (2019. szeptember 21., Balatonlelle) 

Őszi szezonnyitó bulira kerül sor a lellei BL YachtClubban szeptember 21-én, szombaton. Ez alkalomból egy veteránautós túraversenyt is rendeznek.

BL őszi szezonnyitó + Chrono Classic Veteránautós Túraverseny (Balatonlelle) 

Peter Planyavsky (Ausztria) orgonakoncertje (2019. szeptember 21., Tihany) 

Az osztrák művész, Peter Planyavsky szeptember 21-én nagyszabású orgonakoncertet ad Tihanyban. A klasszikus zene kedvelői minden bizonnyal páratlan élményben részesülhetnek majd a különleges előadáson.

Peter Planyavsky (Ausztria) orgonakoncertje (Tihany) 

Zobori Kids’ Run, családi- és gyermekfutóverseny (2019. szeptember 21., Zalakaros)

Zalakaros ad otthont a Zobori Kids’ Run futóversenynek, mely két különböző hosszúságú távon méretteti majd meg a gyerkőcöket. A vállalkozó kedvű szülők egy családi futamra is elkísérhetik az apróságokat, melyen a négy induló fő közül minimum egy 14 év alattinak kell lennie.

Zobori Kids' Run, családi- és gyermekfutóverseny (Zalakaros)

XIV. Romantikus Reformkor Fesztivál Balatonfüreden (2019. szeptember 21.) 

A reformkor jegyében kosztümös felvonulás, valamint kulturális és gasztronómiai programok várják Balatonfüred látogatóit szeptember 21-én. Az érdeklődők utazhatnak a lapátkerekes múzeumhajón, felfedezhetik a Kossuth Lajos savanyúvízforrást, valamint Jókai Mór emlékházát is bebarangolhatják.

XIV. Romantikus Reformkor Fesztivál (2019. szeptember 21., Balatonfüred) 

Street Food Show (2019. szeptember 21-22., Keszthely) 

Koncertek, gyermekprogramok és páratlan street food kínálat vár Keszthelyen a hónap harmadik hétvégéjén. Ha új ízeket is kipróbálnál, itt a helyed!

Street Food Show (Keszthely) 

Győri Filharmonikus Zenekar – MEDVECZKY (2019. szeptember 23., Veszprém) 

A Győri Filharmonikus Zenekar szeptemberben Veszprémbe látogat. Műsorukban elhangzik Dubrovay László Ünnepi zenéje, Bartók Béla A fából faragott királyfi című műve, valamint Rimszkij-Korszakov Seherezadéja. Vezényel Medveczky Ádám.

Győri Filharmonikus Zenekar - MEDVECZKY (Veszprém) 

IV.Tapolcai Lada Találkozó (2019. szeptember 28., Tapolca)

Lada szépségverseny, hangnyomás mérés, élményautózás, valamint lendkerék hajító- és kerékcsere verseny vár minden érdeklődőt a IV. Tapolcai Lada Találkozón. A programkínálatot főzőverseny, valamint egész napos kirakodóvásár is gazdagítja.

IV.Tapolcai Lada Találkozó (2019. szeptember 28., Tapolca)

Veszprémi Állatkert (minden nap) 

Szintén az év minden napján látogatható a Veszprémi Állatkert is, melyben az egzotikus élőhelyekről származó nagymacskáktól a hatalmas méretű medvéken át a játékos madagaszkári félmajmokig számtalan érdekes állatfajjal találkozhatunk. A kisgyermekkel érkezők semmiképpen ne hagyják ki a Kölyökdzsungel játszóházat, melyhez egy terrárium is tartozik.

A Veszprémi Állatkertben minden nap izgalmas programok várnak
Forrás: Veszprémi Állatkert

Borvacsora a Kislakival – Légli Géza estje (2019. szeptember 28., Balatonfenyves) 

A Kislaki borok mestere, Légli Géza egy borvacsora keretében legszebb tételeit prezentálja a balatonfenyvesi Hubertus Hof Landhotel éttermében szeptember 28-án. A finom italok mellé a séfek mesteri fogásokkal is készülnek.

Borvacsora a Kislakival – Légli Géza estje (2019. szeptember 28., Balatonfenyves) 

Kamon-kő túra (2019. szeptember 28., Szigliget) 

Szigliget a természeti és kultúrtörténeti értékek tárháza. A kellemes délelőtti szakvezetett Kamon-kő túrán a résztvevők megtapasztalhatják mindezt, miközben az Avasi toronyba és egy homokbányába is elkalauzolják őket.

Kamon-kő túra (2019. szeptember 28., Szigliget) 

Két keréken a Káli-medencében (2019. szeptember 28-29., Káptalantóti) 

2 nap alatt 27 km-t tehetnek meg kerékpáron mindazok, akik szeptember utolsó hétvégéjét a Káli-medencében töltik. A programban szerepel Szigliget és Hegyestű felfedezése, de még a Liliomkert piacra is ellátogathatnak a résztvevők.

Két keréken a Káli-medencében (2019. szeptember 28-29., Káptalantóti) 

A Csodabogyós-barlang Születésnapja (2019. szeptember 29., Balatonederics) 

Balatonederics közelében, a Keszthelyi-hegység keleti peremén található a fokozottan védett Csodabogyós-barlang, mely nevét a bejárata mellett is látható szúrós cserjéről kapta. A páratlan természeti csoda szeptember 29-én születésnapi rendezvénnyel várja a kirándulni szerető látogatókat.

blank

Eleredt az eső? Arra az esetre is ajánlunk balatoni programokat!