Nyári könyvajánló: 8 olvasmány, amit imádni fogsz

Ha te is szeretsz egy jó könyvvel a kezedben a vízparton napozni vagy az árnyékban pihenni, ajánlunk neked néhány szuper olvasmányt a törölköződön való ejtőzéshez.

Szerb Antal: Utas és holdvilág

A világsikerű magyar regény főhőse, Mihály épp a nászútján döbben rá, hogy az előtte álló jövő egyáltalán nem kecsegtető számára. Házassága kényszerből köttetett, ő maga pedig lemondott mindenről, amiben fiatalon hitt. Miután véletlenül rossz vonatra száll, egyedül találja magát Olaszországban, és eme isteni szerencsének hála, önkereső útra indul, miközben barátok és ifjúkori eszmények után kutat magában és a külvilágban egyaránt. Az elgondolkodtató történet fontos igazságokra döbbent rá, így, ha te is útkeresésben vagy, kortól és nemtől függetlenül ez a regény biztosan megszólít majd.

Magvető Kiadó

Kavagucsi Tosikadzu: Mielőtt a kávé kihűl

A japán Funiculi Funicula kávézó egyik széke a városi legenda szerint időutazásra visz mindenkit, aki helyet foglal rajta. A szabály egyszerű: az utazás akkor kezdődik, amikor a kávédat kitöltik, és addig tart, amíg az ital ki nem hűl. Hogy a múltat vagy a jövőt fedezed fel, rajtad múlik, de a sorsodon semmiképpen nem változtathatsz. A bájos kisregényben négy, az időutazás lehetőségével élő látogató történetét ismerheted meg.

blank
Kossuth Kiadó

Grecsó Krisztián: Vera

A nyolcvanas években játszódó regény gyermekszemszögből mutatja be az életben bekövetkező hirtelen változások hatását. Egy barátság tönkremegy, közben fellángol a szerelem, és az események láncolata végtelennek tűnő dominósort indít el. Vera a történet során negyedik osztályos létére kénytelen megtanulni felnőttként viselkedni, és a családi titkok felfedésében is szerepet kell vállalnia.

blank
Magvető Kiadó

Nicola Yoon: A Nap is csillag

A hamarosan bemutatásra kerülő mozifilm alapjául szolgáló regény főhősei nem hisznek a végzetben, de miután találkoznak, mindez örökre megváltozik… A koreai származású Daniel költő szeretne lenni, de édesapja az orvosi pálya választására kényszeríti, Natasha pedig a bevándorlási irodában próbálja megmenteni családját a Jamaicába való, tizenkét órán belül esedékes hazatoloncolástól. A „Létezik-e szerelem első látásra?” kérdést boncolgató történet a 2017-ben megfilmesített Minden, minden című bestseller szerzőjének második alkotása.

blank
Gabo Könyvkiadó

Noah Goldstein – Steve J. Martin – Robert Cialdini: Igen!

Ebben az önfejlesztő könyvben három tudományosan elismert szakember 21 hatékony meggyőzési technikát tanít minden olyan olvasónak, aki vágyik a sikerre és a környezete általi megbecsülésre. A mű segítségére lehet álláskeresőknek, kisgyermekes szülőknek, vagy akár vállalkozóknak is, de minden élethelyzetre találunk benne alkalmazható taktikát. A szerzők ígérete szerint a bizonyítottan működő, de etikus módszerek alkalmazásával egyre gyakrabban halljuk majd az „igen” választ, ha kérést intézünk valakihez, ami egyenes út lehet egy sikeresebb és boldogabb élet felé.

blank
HVG Könyvek Kiadó

Hazudós – Novellák kegyes kis hantázásokról és ordas nagy hazugságokról

A 13 ismert és elismert szerző egy-egy novellában fogalmazza meg a hazugság különböző szintjeit, legyen szó akár füllentésről, az igazság elferdítéséről vagy egy ordas nagy hazugságról. A rövid történeteket átolvasva talán sikerül megértenünk, miért nem mond valaki igazat, sőt a hazugság következményeit is alaposan megismerhetjük. A szerzők között találjuk többek között Dragomán Györgyöt, Háy Jánost, Karafiáth Orsolyát vagy a még rendkívül fiatal, sikeres szerzőt, Bencze Blankát.

blank
Menő Könyvek

J.R. dos Santos: Életjel

A Santos-regények főhőse, Tomás Noronha professzor ezúttal egy az űrből érkező rejtélyes üzenettel kerül kapcsolatba, melyből a kaliforniai megfigyelőközpont megállapítja, hogy hamarosan idegen űrhajó halad majd el a Föld közelében. Amikor megszületik a döntés, hogy felveszik a kapcsolatot annak legénységével, nemzetközi összefogás szerveződik a projekt végrehajtására. A kaland során főhőseinknek nemcsak az űr veszélyeivel kell megküzdeniük, hanem a bizalmatlan orosz csapatok fenyegetésével is.

blank
Kossuth Kiadó

Johan Idema: Hogyan legyünk jobb turisták?

Szeretnél maradandó emlékeket szerezni egy-egy utazásod alkalmával, de nem tudod, miként tehetnéd ezt meg? Gyakran elveszel a megnézni kívánt látnivalók tengerében, és nem marad időd megismerni az úti célod rejtett kincseit? Johan Idema, az innovatív nyaralások híveként, számtalan utazáshoz szükséges tippel lát el, hogy az idei vakációd egy életre szóló élmény legyen, és valóban kiélvezhesd a nagy szabadságot, anélkül, hogy napjaid rutinszerűvé válnának.

blank
Scolar Kiadó