Nyár végén debütál a New Millennium Fesztivál

Az eseménysorozat a komolyzene rajongóit szólítja meg augusztus 30. és szeptember 3. között. 

A kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását helyezi középpontba a Miranda Liu hegedűművésznő – Magyország legfiatalabb koncertmestere – által alapított New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, amelyet augusztus 30. és szeptember 3. között rendeznek meg Budapest három – a kamarazene szempontjából – emblematikus helyszínén: a Festetics és Benczúr Palotákban, valamint a Régi Zeneakadémia kamaratermében.

A koncerteken fellép többek között a Central European String Quartet, Érdi Tamás zongoraművész, Klenyán Csaba klarinétművész, Bartosz Koziak gordonkaművész Lengyelországból és Georgy Tchaidze zongoraművész Oroszországból, debütál a Central European Strings kamarazenekar és bemutatkoznak a fellépők közül a fiatal művészgeneráció legsikeresebb tehetségei is.

A közönség innovatív programokon keresztül ismerkedhet meg nemcsak a gazdag duó, trió és kvartett repertoárral, hanem szextett és szeptett mesterművekkel is találkozhat.  Mindezt pedig kedvező árakon teheti meg, mivel a fesztivál missziója a legmagasabb színvonalú komolyzenei koncertek megvalósítása és ezek elérhetővé tétele egy minél szélesebb réteg számára.

„A célunk az, hogy a kamarazenét – a „barátok zenéjét” – a leghitelesebb formájában mutassuk be úgy, ahogy a zeneszerzők eredetileg eltervezték: meghitt környezetben előadva. Régi álmom, hogy egy olyan platformot hozzak létre, amelyben a világ minden tájáról érkező tehetséges zenészek együtt zenélhetnek és életre szóló barátságokat köthetnek. Remélem, hogy ezzel az új fesztivállal inspirációt nyújthatunk művészeinknek, diákjainknak és közönségünknek egyaránt.”

– fogalmazott az ötletgazda, Miranda Liu.

A fesztivál mesterkurzusa nyitott bármilyen nemzetiségű zenész számára korhatár nélkül, a résztvevőknek pedig lehetőségük nyílik arra, hogy egyéni órákon tanulmányozzák a szóló és kamarazenei repertoárt a fesztivál művészeivel. Emellett egy Európában ritka és különleges lehetőséggel is élhetnek: indulhatnak a fesztivál versenyén, melynek fődíja egy szólófellépés a Central European Strings kíséretében a zárókoncerten a mesterkurzus tanárai mellett.

A fesztivál szervezésében és operatív feladataiban a Cadenza Művészeti Ügynökség vállalt szerepet.

A fesztiválra jegyek és bérletek itt kaphatók, a fesztiválbérletből július 31-éig 10% elővételi kedvezményt biztosítanak.