A legjobb melegbarát bárok Budapesten
Szabad a csók és szabad a szerelem!

Idén másodszorra már nem csak egy napot, hanem egy egész hónapot szenteltek a PRIDE fesztiválnak az egyenlőség, a szeretet és a tolerancia jegyében, nemcsak az LMBTQ közösség tagjainak . A teljes júniusban tartó fesztivál keretein belül több mint száz programot szerveztek városszerte, rengeteg önkéntessel és szervezettel karöltve. Ez alkalomból összegyűjtöttük nektek Budapest legmenőbb melegbarát szórakozóhelyeit, ahol szabad a csók és szabad a szerelem!

Melegbarát bárok, helyek Budapesten

Anker’t

Szinte megszámlálhatatlan eseménynek és közösségnek ad teret a belváros szívében elhelyezkedő Anker’t. Hétvégente vegán/bio/kézműves finomságokkal kényeztetnek a kistermelők, míg a másik helyiségben virágpiac üzemel, addig éjszakánként a legforróbb hangulattal és fergeteges bulikkal várnak mindenkit. Ha jól beszélsz legalább angolul és egy kötetlen, jó kis estére vágysz, mindenképp itt a helyed, hiszen Budapest egyik legnagyobb expatközössége bulizik itt hétről hétre. A környékbeli szórakozóhelyekhez képest kifejezetten pénztárcabarát, és akkor sem kell messzire menned, ha megéheznél, mert többféle street food található házon belül.

Cím: 1061 Budapest, Paulay Ede utca 33.

Facebook: https://www.facebook.com/ankertbar/

AlterEgo

Az AlterEgo Bár már lassan 10 éve megkerülhetetlen szereplője az örökké pezsgő budapesti éjszakának, mely gyakorlatilag az első között nyitotta meg kapuit meleg közönsége előtt. A Dessewffy utcai szórakozóhely minden pénteken és szombaton várja az lazulni, ismerkedni és táncolni vágyókat, éjfél körül pedig maga Lady Dömper és a Transzugró csoport show-ja szórakoztatja a vendégeket.

Budapesen a legismertebb melegbarát szórakozóhely: az AlterEgo Bár
Forrás: Altergo club/galéria

Cím: 1066 Budapest Dessewffy utca 33

Web: http://www.alteregoclub.hu/kapcsolat

Why Not? Bar

Ennek a helynek egyik legnagyobb előnye mindenképpen a lokációjában rejlik, hiszen csodás kilátás nyílik a Dunára, melynek köszönhetően fantasztikus naplementékben gyönyörködhetnek a romantikázni vágyók. Az AlterEgóhoz hasonlóan itt is rendszeresen szerveznek transzvesztita show-kat, de a karaokeesteknek hála újra összeállhat a Take That is! Mivel ez nem egy kifejezetten éjszakai bár, nappal kávézóként üzemel, így itt a széles italkínálat mellett olyan egyszerűbb fogások közül választhatsz, mint a roppanós sült virsli vagy a csirkés cézár saláta. Ezenfelül négylábú kedvencedet is szívesen látják.

Cím: 1056 Budapest Belgrád rakpart 3-4

Web: http://www.whynotcafe.hu/

Tütü Budapest

A TÜTÜ minden kétséget kizárólag a város egyik legizgalmasabb és legexkluzívabb melegbarát szórakozóhelye, vagy, ahogy ők mondják; „itt összeforr a hedonista éjjelérzés és a selymes kifinomultság”. Egészen elképesztő koktélok és fantasztikus kiszolgálás várja a betérőket, éjfélkor pedig különböző performanszokkal varázsolják el a vendégeket. A zenei palettában főleg R’n’B- és popslágerek uralkodnak, a hangulat azonban mindig a tetőfokán van, mindegy, hogy este 10-kor, vagy hajnali 1-kor érsz ide. Egyetlen hátránya, hogy a nyári szezon alatt zárva tart, de amint lehullanak az első falevelek, várnak a vöröses fények és a sosem múló csillámporos éjszakák.

A város egyik legexkluzívabb melegbarát szórakozóhelye: a Tütü Budapest

Cím: 1051, Budapest Sas utca 17

Web: https://www.tutubudapest.hu/

Akvárium

Az Akváriumot valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen jelenleg az egyik legnépszerűbb klub a városban, évről évre a legnagyobb neveket hozzák kis hazánkba és nincs olyan zene – vagy közösség, aminek ne adnának otthont. Számos rangos díjat tudhatnak magukénak és idén az a megtiszteltetés érte őket, hogy a közönség szavazatai alapján a Budapest Nightlife Awards-on őket választották meg az Év Melegbarát szórakozóhelyének.

Édes Érzés

A Bartók Béla úti Édes Érzés széles kínálata mindenből a legjobbat nyújtja. Isteni finom kávékkal, koktélokkal, gyógy- és gyümölcs teákkal várnak. Ezenfelül egyedülálló kézműves sörök sorakoznak a csapon, köztük a Queer Bunny, ami a Fehér Nyúl sörfőzdével közös kooperációnak köszönhetően az első Pride Sör a városban. Ha mindez nem lenne elég, különös figyelmet fordítanak a környezettudatos/műanyagmentes kiszolgálásra, szívesen látják tappancsos barátodat és ReFill pontként bármikor újra töltheted náluk a kulacsodat.

blank
Fotó: Édes Érzés Facebook

Cím: 1114, Budapest Bartók Béla út 37

Facebook: https://www.facebook.com/edeserzes/