Fedezd fel a Badacsonyt profi szakvezetőkkel!

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület egész évben szervez vezetett, bakancsos élménytúrákat a Badacsony Régióban. 

Bár a területen futó útvonalak önállóan is bejárhatók, hisz információs táblák segítik a tájékozódást, a személyes kérdések, és a szakavatott túravezető történetei sokkal nagyobb élményt adnak, mintha egyénileg fedeznénk fel a Badacsony környékének változatos hegyeit, történelmi és kultúrtörténeti értékeit, állat- és növényvilágát, illetve gazdag földtani örökségét.

A kirándulni vágyók az egyesületnél számos lehetőség közül válogathatnak. Jelentkezhetnek madarász-, holdfény-, kilátó- vagy tanösvénytúrára, sőt a Badacsony mellett a Szent György-hegyen, a Csobáncon, a Tóti-hegyen, a Gulács-hegyen, valamint Szigligeten és Ábrahámhegyen is kalandozhatnak.

A legközelebbi túrán, július 6-án a salföldi Pálos kolostor romjait tekinthetik meg a résztvevők: Ábrahámhegyről indulva a Burnót-patakot követve jutnak el a kolostor romjaihoz, majd onnét a Folly Arborétumhoz.

Július 13-án esti holdfénytúra lesz a Badacsonyon, mely során a badacsonyi Kisfaludy-kilátóból varázslatos látvány tárul majd a túrázók elé az esti fényeknek és a hold festette balatoni ezüsthídnak köszönhetően.

blank

Július 20-án délelőtt a Csobánc, a  Balaton-felvidék egyik gyöngyszeme az úti cél, melynek tetejét a vár koronázza meg. Innen gyönyörködhetnek az érdeklődők a „Tapolcai-forgószínpad” elképesztő kavalkádjában.

Július 27-én délelőtt a Badacsony tanösvényt járhatják be a túrázók a Szegedy Róza-ház – Rózsakő – Kisfaludy-kilátó – Kőkereszt – Bujdosók lépcsője – Rózsakő útvonalon.

Augusztus  3-án különleges, madármegfigyelő túra várja az érdeklődőket, mely a nagy ornitológusnak, Csörgey Titusznak állít emléket. A kirándulás végpontja a salföldi kolostorrom.

Ha kedvet kaptál és te is szívesen csatlakoznál, az alábbi weboldalon jelentkezhetsz a kirándulásokra, a Facebook eseményt pedig itt találod.