Augusztusban újra Paloznaki Jazzpiknik

2019-ben is megrendezésre kerül a nyár leghangulatosabb fesztiválja, a Jazzpiknik augusztus 1-3. között Paloznakon.

4 színpadon, több mint 30 koncerttel, a festői szépségű Balaton-felvidéken, a fűben ülős piknik hangulattól, a klubhangulaton át a nagykoncert-élményig minden megtapasztalható lesz az idei Jazzpikniken.

A Balaton északi partjának egyik legkedvesebb falujában, Paloznakon a Homola Pincészet 2019-ben nyolcadik alkalommal rendezi meg a Paloznaki Jazzpikniket, ami egy kis Tájház udvari dzsemboriból vált napjainkra 3 napos, 4 színpados, 33 koncertes rendezvénnyé; 2015-től pedig a Nagyon Balaton eseménysorozat oszlopos tagjává.

Az alapötletet a jó borok és a jó zene kapcsolata adta, az ötletgazdák pedig Homola Szabolcs és Valde Orsolya voltak. Egy olyan színvonalas rendezvény létrehozása lebegett a szemük előtt, amely a tömegfesztiválok mellett kínál alternatív programlehetőséget a Balatonon. A legjobb hazai és nemzetközi előadókon túl a fesztivál fontos alkotóeleme a minőségi gasztronómia, a helyi termelők jelenléte, valamint a fenntarthatóságra való odafigyelés.

A Balatontól egy kőhajításnyira, a paloznaki szőlőhegyen igazi piknik-hangulatra számíthatnak a látogatók. Az 500 lakosú falu ilyenkor három napra a jazz balatoni fővárosa lesz: a település melletti nagyszínpadon napközben a plédeken ejtőzve, este pedig a füvön táncolva, a csillagok alatt élvezhetőek a nagykoncertek.

A 2019-es fesztivál sztárfellépője: Rick Astley a Never Gonna Give You Up című ’80-as évekbeli gigasláger előadója, aki nagy sikerrel tért vissza néhány éve új, kifinomult soul hangzásával.

Rajta kívül a jazz, a funk és a soul további kiemelkedő nemzetközi alakjaival is találkozhatnak a piknikezők. Csütörtökön Michael Jackson fiútestvérei, a The Jacksons formáció adja a nyitókoncertet, előzenekaruk pedig a Jazzpiknik 2019-es fesztiválhimnuszának szerzője a hazai Peet Project csapata lesz. Pénteken a The Brand New Heavies, Little G Weevil és a Silhouette & Vinx varázsolja el a közönséget, majd a szombati záróesten Rick Astley mellett Maceo Parker és az Adani&Wolf lép fel a nagyszínpadon.

(A képek forrása: Paloznaki Jazzpiknik)