A legkisebbeknek is nagy buli lesz az idei VOLT Fesztivál

A VOLT 2019-ben egy sereg izgalmas programmal várja a gyerekeket: lesz Fesztivál túra, Pompom party, mesejáték, különféle kézműves műhelyek, sőt még tehetségkutató is!

A Telekom VOLT Fesztiválon mostantól együtt kapcsolódhat ki az egész család! A Lővérekben megbújó helyszíneken egy tucat programmal készülnek, kizárólag a kicsik örömére. Már a belépés is olyan, mint egy nagy kaland kezdete: a csupán egy a VOLT-ról szóló rajz vagy festmény fejében beengedett 12 éven aluli vendégeket a közönségszolgálatnál átvett karszalagjukon túl welcome lufival és vattacukorral üdvözlik.

A VOLT programtengerében elmerülve pedig elkezdődhet az igazi kaland! Szombaton például egy Fesztivál túrán mutatják meg a szervezők, milyen is a VOLT beülről: lehull a lepel arról, mi van a sztárok uralta nagyszínpadon és mögötte, milyen járgányokkal építik fel ezt a csodavilágot, és hogyan kommunikálnak egymással a szervezők ekkora területen. Aki szeretne mindennek a tudásnak a birtokában lenni, az itt regisztrálhat a Fesztivál túrára.

Az igazi buli élménybe is belekóstolhatnak a kicsik, szintén szombaton, amikor egy fergeteges családi Pompom partyba csöppenhetnek bele, a Telekom VOLT legnagyobb diszkójában, ahol anyu, apu és a gyerekek együtt rophatják.

blank

A szervezett programok mellett azonban érdemes felfedezni az egész fesztivál területét. A Kezes-lábas játszóházban például eszement eszközökkel, kézzel-lábbal készülnek a legkülönfélébb művek, a Kockavadászoknál Lego kiállítás, rajz-és építőverseny várja a lurkókat, a HangolÓranál pedig különféle hangszereket lehet kipróbálni.

Külön a gyerekekhez szólnak az Aranyszamár Bábszínház látványos, a humort egyáltalán nem nélkülöző, tanulságos előadásai is, ahogy a Világjáró marionettek című sokszorosan díjnyertes, egyszemélyes produkció, valamint a Trillmanók, akik közös játékra és zenélésre invitálnak mindenkit a Ligetben.

blank

Ha valaki nemcsak szemlélné, de szívesen fel is lépne a világot jelentő deszkákra, az most megmutathatja tehetségét a VOLT gyermekeknek szóló tehetségkutatóján. A Liget színpadon szombat délután mindenki bemutathatja, milyen ügyesen táncol, énekel, zenél vagy éppen milyen tehetséges szavaló. A produkciókat szakmai zsűri pontozza.

Hogy éppen kivé válnak a gyerekek Sopronban, annak csak a fantázia szabhat határt: a társasjátékok garmadájával érkező Játszóház Projektnél a gyerkőcök kipróbálhatják milyen mamutra vadászni, lehetnek seriffek a vadnyugaton, megmenthetik a világot a pusztulástól vagy óriás szörnyek bőrébe bújhatnak. Az alkotókedvűek pedig a KACS Műhelyben készíthetik el saját akváriumukat csodálatos vízi lényekkel, majd a textil bábokat életre is kelthetik saját meséjükben.

A fesztivál tehát június 26. és 29. között tárt kapukkal várja a gyerekeket. A legkisebbeknek szóló programokról további információt itt olvashatsz.

blank

(A képek forrása: VOLT Fesztivál Offcial)