20+ fantasztikus program a Balatonnál júniusban

Bár az időjárás eddig nem volt kegyes hozzánk, remélhetőleg a június már nagyrészt szikrázó napsütésben telik majd. Szerencsére a Balatonon idén is fantasztikus programok várnak a nyár első hónapjában. Mutatjuk őket! 

Zrínyi Pop duó ★ gasztro-swing (2019. június 1., Kapolcs)

Az ország első számú gasztro-swing kultúr zenekara, a Hermann Gábor és Horkai András duójából álló Zrínyi Pop június 1-jén a Bondoró Utcaszínház Fesztiválon idézi meg a 20-as évek Amerikájának hangulatát.

Badacsonytomaj Napja (2019. június 1.)

Badacsonytomaj városi rangra emelésének 15. évfordulója alkalmából retro fürdőruhaversennyel, szabadtéri játszóházzal, a régió új borának bemutatásával, stand-up comedyvel, valamint többek között Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertjével várják a vendégeket.

Nemzeti Regatta (2019. június 1-2., Siófok) 

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre Siófokon, 50 település részvételével az amatőr vitorlázóknak szóló BAHART Nemzeti Regatta. A kétnapos, családbarát fesztivál koncertekkel és egyéb, ingyenesen látogatható szárazföldi programokkal egészíti ki az izgalmas versenysorozatot. Szombaton Vastag Csaba és az Irigy Hónaljmirigy showját láthatjuk, vasárnap pedig a Péterfy Bori & Love Band és a Hooligans zenél.

Nemzeti Regatta (2019. június 1-2., Siófok) 

Szent György-hegy hajnalig / 2019. (2019. június 1-2.)

Naplementétől napfelkeltéig tart a Szent György-hegy hajnalig rendezvény, melynek keretében borkóstolókkal, éjféli tábortűzzel és kellemes jazz koncertekkel várják a kikapcsolódni vágyókat. A több, mint 20 pincészet részvételével zajló programon egyedi borospoharakból kortyolgathatjuk a finom nedűt és a hegy gasztronómiáját is megismerhetjük.

Coworking Camp Csopak / 2019 (2019. június 3-6. és június 10-13.) 

Ha szívesen kipróbálnád a home office-t egy balatoni kertben, látogass el a csopaki Manorba, ahol reggeli jóga, aláfestésnek madárfütty és bakelitlemezek, korlátlan wifi, és még közös grillezés is vár rád. Csopak legszebb szállásán egy-egy 4 napos turnus erejéig a Balaton lehet az irodád!

Coworking Camp Csopak / 2019 (2019. június 3-6. és június 10-13.) 

Nyárindító buli a Budapest Bárral (2019. június 7., Balatonlelle) 

A BL YachtClub nyárindító buliján idén a Budapest Bár ad hatalmas koncertet. A helyszín egész nap játékokkal és meglepetésekkel várja az érdeklődőket. A részvétel regisztrációhoz kötött!

Nyárindító buli a Budapest Bárral (2019. június 7., Balatonboglár) 

Dj a Szőlőben 100% Balaton_Ugrás a NYÁRba (2019. június 8., Paloznak) 

14 órától este 10-ig Cyborg Templar és DJ Gyanús pörgeti a lemezeket a paloznaki Homola Pincészetben, ahol ezúttal a 100% Balaton névre keresztelt bor lesz főszerepben. A szervezők napozószékekkel és napvitorlákkal készülnek, és a Homola Narancsbor is debütál majd.

Offline túra / Badacsony (2019. június 8.) 

A virtuális világ teljes kizárásával, okostelefonok nélkül veszik be a Badacsonyt a június 8-ai offline túra résztvevői. Ha velük tartunk, ellátogathatunk a bazaltorgonákhoz, a Kisfaludy Kilátóhoz, sőt a SKIZO BORHÁZ és a Laposa Birtok is vendégül lát majd bennünket.

Offline túra / Badacsony (2019. június 8.) 

XXVI. Bakony 200 teljesítménytúra (2019. június 9.)

A hagyományőrző túra 1993 óta várja a kirándulni szerető családokat, sportolókat, vagy akár a komolyabb ironman versenyekre készülő érdeklődőket. A különböző hosszúságú szakaszok (30-200 km) teljesítése során gyönyörködhetünk a Bakonyban, megcsodálhatjuk a Kab-hegyet, de akár a Sümegi vár és a Tapolcai-medence tanúhegyeihez is eljuthatunk.

7. Veszprémi Sörfesztivál (2019. június 13-16.) 

2019-ben hetedik alkalommal várja a sör szerelmeseit a Historia Kertben a veszprémi fesztivál. Kitelepülnek a legjobb sörfőzdék és koncertek is színesítik a programot. A fellépők között köszönhetjük többek között a Supernemet, az Ocho Machot, a Hollywoodoot és egy Queen tribute zenekar is érkezik.

7. Veszprémi Sörfesztivál (2019. június 13-16.) 

Könyv-Bor-Jazz Fesztivál ~ 2019 (2019. június 14-16., Balatonfüred) 

A 90. Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódó rendezvényen könyvbemutatókkal, izgalmas beszélgetésekkel, borkóstolóval egybekötött sétákkal és koncertekkel várják a Balatonfüredre látogatókat. Fellép a Mörk, a Stereo Swing, a Jónás Vera Experiment, sőt még egy rendhagyó tárlatvezetésen is részt vehetünk Szombathy Gyula színművésszel a Vaszary Galériában.

Nyitott Pincék Napja Balatongyörökön (2019. június 15.) 

A legfinomabb helyi borokkal és gyönyörű panorámával találkozhatnak a Nyitott Pincék Napja résztvevői. A belépőjegyként funkcionáló kóstolópoharak megvásárlása után a Szépkilátótól indulva bejárhatjuk a becehegyi borászatokat, a gyerekek pedig arcfestésen és lufihajtogatáson szórakozhatnak.

Nyitott Pincék Napja Balatongyörökön (2019. június 15.) 

Gasztrohegy extra – Tapasok éjszakája (2019. június 21., Badacsony) 

Az ősztől tavaszig zajló rendezvénysorozat extra alkalmán a tapasok lesznek középpontban, melyek kizárólag helyi alapanyagok felhasználásával jutnak el a vendégek tányérjára. Az izgalmas ételkülönlegességek mellé vulkanikus borokat kínálnak a neves résztvevő pincészetek.

Gasztrohegy extra - Tapasok éjszakája (2019. június 21., Badacsony) 

Csányi Sándor – Hogyan értsük félre a nőket? @Szombathely (2019. június 21.)

A Kultkikötő rendezvénysorozathoz tartozó vígjáték június 21-én Szombathelyen lesz látható. Csányi Sándor egyszemélyes estjében a párkapcsolati problémák, az együttélés nehézségei, és természetesen annak szépségei is terítékre kerülnek.

Csányi Sándor - Hogyan értsük félre a nőket? @Szombathely (2019. június 21.)

Pancs Piknik x Somlói Éjszakai Pincetúra 2019 (2019. június 21-23.)

Az idei Somlói Éjszakai Pincetúra egyik állomásaként vár mindenkit a Barcza Pincészet, ahol különleges vulkanikus borokat és finom kísérőfalatokat ízlelhetünk a bazaltorgonák alatt.

Levendula Fesztivál Tihanyban (2019. június 21-23.)

A csillagászati nyár kezdetén Tihanyban vár a híres Levendula fesztivál, ahol a fagylaltkülönlegességek kóstolásán túl minden más program is ehhez a közkedvelt növényhez kapcsolódik. Az első napon, június 21-én még tart a Szedd Magad kezdeményezés is, mely során bárki hazaviheti otthonába a saját kezűleg leszüretelt levendulát.

Levendula Fesztivál Tihanyban (2019. június 21-23.)

Múzeumok Éjszakája (2019. június 22.) 

A Szent Iván éji országos rendezvények természetesen a Balatonon is várják a múzeumok rajongóit. A keszthelyi Festetics-kastély is készül a nagy napra, érdemes figyelni a weboldalukat a részletes programkínálatért!

Mozi-kaja-pia (2019. június 22., Örvényes) 

Egy hangulatos örvényesi pajtába invitálnak közös filmnézésre a „Mozi-kaja-pia” szervezői. A vetítést kísérő vacsora bográcsban készül és egy üveg finom bor is tartozik hozzá.

Esős időben a mozizás is jó program lehet

 

Villamustra (2019. június 22., Balatonalmádi) 

A kellemes délutáni séta során megismerhetjük Balatonalmádi legmenőbb villáit. A 2 kilométeres túra igazi időutazásra hív, közben feltárva számunkra a legizgalmasabb családtörténeteket, a présházak nyaralóvá alakításának históriáit és a helyi fürdőkultúra megjelenésének legendáit.

Balaton Fesztivál 2019 (2019. június 27-30., Balatonkenese) 

Harmadik alkalommal rendezik meg 2019-ben a kenesei Balaton Fesztivált. Fellép többek között a Mystery Gang, a Kozmix és az Ámokfutók, de Ízek Utcájával, kézműves sörökkel és külön gyerekszínpaddal is készülnek. További információk a fesztivál honlapján olvashatók.

Balaton Fesztivál 2019 (2019. június 27-30., Balatonkenese) 

BALAFESZT_Balatoni Sportfesztivál 2019 (2019. június 28-30., Fonyód)

Fonyódon kerül megrendezésre a hónap végén az első déli parti sportfesztivál. Napközben a mozgásé a főszerep, míg este lemezlovasok veszik birtokba a Napsugár Kempinget. Teqball, strandröplabda, sárkányhajózás, reggeli torna és kocsmasportok is lesznek a kínálatban, így biztosan minden korosztály megtalálja a számára legkedvesebb elfoglaltságot.

Dog Beach Fest (2019. június 29., Fonyód)

Gazdik és kutyusok! Ha szeretnétek együtt lazulni, pancsolni a Balatonban, érdekes programokon, versenyeken részt venni, valamint sok kutyás kiállító termékei és szolgáltatásai között válogatni, akkor irány a Dog Beach Fest! Az igazi kutyás kikapcsolódás és a kutyás strand “feeling” garantált! A programok ingyenesen látogathatók a Fonyódi Kutyás Fürdetőhelyen. A strand belépő ára 200 Ft.

Dog Beach Fest (2019. június 29., Fonyód)

1. Klasszikus koncert a templomban (2019. június 29., Szentbékkálla) 

Június 29-én kerül sor az idei első klasszikus koncertre a szentbékkállai késő barokk templomban. A Káli-medence egyik legszebb és legkisebb falujában a nyáron összesen 10 alkalommal élvezhetjük kiváló hazai művészeink játékát a különleges hangversenyteremben.

1. Klasszikus koncert a templomban (2019. június 29., Szentbékkálla) 

Kertnézőben (2019. június 29., Balatonfüred) 

Különleges felfedezőútra indulhatunk Balatonfüreden június 29-én. A város épített környezetén túl rejtett kerteket is megszemlélhetünk a 2 órás túra alatt, amelynek találkozási pontját egy gyors regisztráció után ismerhetjük meg. Jegyvásárlás a füredi Tourinform irodában lehetséges.