13 zseniális beltéri program Budapesten esős időben

Eleged van abból, hogy folyton esik? Szívesen kimozdulnál a barátaiddal vagy a családdal, de fogalmad sincs, merre indulj? Ne aggódj, Budapesten rengeteg beltéri program vár esős időben. Mutatjuk a kedvenceinket! 

Múzeumi séták

Képzőművészet, történelem, irodalom, természettudományok… Bármilyen terület ismeretanyagában is mélyednél el szívesen, Budapesten biztosan találsz számodra vonzó kiállítást. A kortárs művészet fellegvárának számító Ludwig Múzeumban például június 23-ig vár az elmúlt 50 év legjelentősebb szlovák képzőművészeinek alkotásait bemutató SIGNAL, a Szépművészetiben pedig nemrég nyílt kiállítás Michelangelo alaktanulmányaiból.

Budapesti programok esős időben: Múzeumi séták

Budapest Shooting

Az ország legszínvonalasabb fedett lőtere a belváros szívében, széles fegyverválasztékkal várja az élménylövészet iránt érdeklődő vendégeket. A foglalkozások minden esetben profi, de barátságos oktatók vezetésével, kiscsoportos formában zajlanak.

Sunday brunch

Nincs is jobb program, mint finom falatok között válogatni a barátaink társaságában egy hangulatos étteremben. Budapesten rengeteg helyen elérhető a sunday brunch, vagyis a vasárnapi büféebéd, melynek során egy bizonyos összeg fejében korlátlan mennyiségű különlegességet kóstolhatunk meg a svédasztal kínálatából. A Dohány utcai ARAZ Étteremben a kiváló ételek mellett hangulatos élőzene is várja a vendégeket, a DNB Budapest pedig minden évszakban megújuló menüsorában szezonális magyar ételeket kínál.

Társasjátékbárok

Ha te is imádsz társasozni a barátaiddal, mindenképpen érdemes felkeresnetek egy tematikus kávézót vagy bárt, ahol ottlétetek ideje alatt akár több játékot is kipróbálhattok. A legtöbb helyen a felszolgálók játékmesterként segítenek is a szabályok ismertetésében. A Déli pályaudvar közelében található Board Game Cafe közel 500 opciót kínál, sőt még megvásárolható termékeket is elérünk náluk.

Beltéri programok esős időben gyerekkel Budapesten: Társasjátékbárok

Neverland szabadulószobák

Az élménylövészethez hasonlóan magas adrenalinszintet tapasztalhatunk meg barátaink társaságában egy-egy szabadulószoba meglátogatásakor. A különböző nehézségű feladványsorozatok megfejtése tökéletes csapatépítő program lehet, hiszen időben kijutni csak együttműködéssel tudunk majd. A Neverlandben helyet kapott többek között vadnyugati, űrbéli, valamint a varázsvilágot megidéző szoba is.

Borvacsora

A Dob és a Holló utca sarkán elhelyezkedő Doblo Wine Bar az ország első borbárjaként kiváló minőségű italokat és hozzájuk illő kísérőfalatokat kínál a betérő vendégeknek. A mintegy száz négyzetméteres, borospincék hangulatát megidéző bárban számos különlegességet találhatunk, a pincérek pedig még aktuális hangulatunknak megfelelő ajánlatokkal is szolgálnak. A közel 180 féle, magyar pincészetekből származó termék között biztosan megtaláljuk a kedvencünket.

Programok esős időben Budapesten: Borvacsora

Művészmozik

Ha szívesen néznél filmklasszikusokat vagy elkerülnéd az aktuális szuperhősös film miatt tolongó őrült rajongókat a multiplexekben, látogass el barátaiddal egy hangulatos művészmoziba, ahol akár tematikus estekbe is belefuthattok.

Jazz minden mennyiségben

A jazz zene kedvelői Budapesten az év minden napján színvonalas koncerteket hallgathatnak a Budapest Music Centerben, illetve a Budapest Jazz Clubban. Nemzetközi fellépők is gyakran érkeznek a helyszínekre, és műfaji kitekintésre is adódik lehetőség. A BMC-ben májusban többek között az amerikai Marc Ribot és egy dél-koreai csapat, a Novus String Quartet koncertezik; a Budapest Jazz Club színpadán pedig Gereben Zitát és Takács Nikolast is láthatjuk.

Benti programok esős időben Budapesten: jazzkoncert

Kvízestek

A hazánkban is egyre népszerűbb csapatversenyeket rendszerint kávézókban és kocsmákban rendezik meg. A tudásunkat tesztelő kvízestek 4-6 fős baráti társaságok számára a legideálisabbak, de sok helyen mínusz pontok ellenében többen is nevezhetnek a megmérettetésre. Az egyik legjobb tematikus közösség, a QuizNight.hu csapata folyamatosan bővíti a résztvevő helyek listáját, sőt akár egyedi rendezésű esteket (céges csapatépítő, születésnapi buli) is vállal.

Cyberjump trambulin park

Ha igazán aktív kikapcsolódást keresel, látogass el az Újbuda Centerben működő Cyberjump trambulin parkba, ahol az önfeledt ugrálás minden elképzelhető módját kipróbálhatod! A szivacsmedencénél megtanulhatsz szaltózni, a big bagjump pályán biztonságos módon élheted át a szabadesést, de ugyanitt mászófal és egy ninja warrior pálya is vár rád.

Csodák palotája

Óbudán működik jelenleg Közép- és Kelet-Európa első tudományos játszótere, ahol közel 250 interaktív kiállítási tárgy felfedezésén keresztül tapasztalhatják meg a gyerekek a fizika alapvető törvényszerűségeit. Ráadásként hétvégente a helyszínen családi programokat is szerveznek.

Beltéri programok esős időben Budapesten: Csodák Palotája

Fürdőzés Budapesten

A fővárosban számtalan termálfürdő vár fedett wellnesskomplexummal, a Rudas Gyógyfürdő tetőtéri medencéje tökéletes rálátást biztosít egész Budapestre, a 4. kerületben található Aquaworldben pedig egész évben adott a lehetőség egy kis csúszdázásra.

Forrócsokizás

Nincs is jobb lélekmelengető finomság a hidegben egy forrócsokinál. Készülhet ét-, tej- vagy fehércsokiból, ízesítésként pedig kerülhet bele kókusz, mogyoró, vagy akár menta, a végeredmény egészen biztosan ínycsiklandozó. Ha nem tudod, hol keresd a legízletesebb italokat, vess egy pillantást a Funzine válogatására!

 

Ha kevés lenne ennyi program, íme 10 budapesti hely ahova elbújhatsz esős időben:

Aktuális 2020 őszi programokot itt találhatsz: