A legjobb budapesti programok esős időre

Eleged van a novemberre emlékeztető esős májusból? Szívesen kimozdulnál a barátaiddal, de fogalmad sincs, merre indulj? Ne aggódj, Budapest rengeteg, rossz időben is szuper kikapcsolódást nyújtó lehetőséget kínál. Mutatjuk a kedvenceinket! 

Múzeumi séták

Képzőművészet, történelem, irodalom, természettudományok… Bármilyen terület ismeretanyagában is mélyednél el szívesen, Budapesten biztosan találsz számodra vonzó kiállítást. A kortárs művészet fellegvárának számító Ludwig Múzeumban például június 23-ig vár az elmúlt 50 év legjelentősebb szlovák képzőművészeinek alkotásait bemutató SIGNAL, a Szépművészetiben pedig nemrég nyílt kiállítás Michelangelo alaktanulmányaiból.

Az esős idő elől egy múzeum lehet a menedék

Budapest Shooting

Az ország legszínvonalasabb fedett lőtere a belváros szívében, széles fegyverválasztékkal várja az élménylövészet iránt érdeklődő vendégeket. A foglalkozások minden esetben profi, de barátságos oktatók vezetésével, kiscsoportos formában zajlanak.

Sunday brunch

Nincs is jobb program, mint finom falatok között válogatni a barátaink társaságában egy hangulatos étteremben. Budapesten rengeteg helyen elérhető a sunday brunch, vagyis a vasárnapi büféebéd, melynek során egy bizonyos összeg fejében korlátlan mennyiségű különlegességet kóstolhatunk meg a svédasztal kínálatából. A Dohány utcai ARAZ Étteremben a kiváló ételek mellett hangulatos élőzene is várja a vendégeket, a DNB Budapest pedig minden évszakban megújuló menüsorában szezonális magyar ételeket kínál.

Társasjátékbárok

Ha te is imádsz társasozni a barátaiddal, mindenképpen érdemes felkeresnetek egy tematikus kávézót vagy bárt, ahol ottlétetek ideje alatt akár több játékot is kipróbálhattok. A legtöbb helyen a felszolgálók játékmesterként segítenek is a szabályok ismertetésében. A Déli pályaudvar közelében található Board Game Cafe közel 500 opciót kínál, sőt még megvásárolható termékeket is elérünk náluk.

Budapesten több kávézóban is társasozhatsz esős időben

Neverland szabadulószobák

Az élménylövészethez hasonlóan magas adrenalinszintet tapasztalhatunk meg barátaink társaságában egy-egy szabadulószoba meglátogatásakor. A különböző nehézségű feladványsorozatok megfejtése tökéletes csapatépítő program lehet, hiszen időben kijutni csak együttműködéssel tudunk majd. A Neverlandben helyet kapott többek között vadnyugati, űrbéli, valamint a varázsvilágot megidéző szoba is.

Borvacsora

A Dob és a Holló utca sarkán elhelyezkedő Doblo Wine Bar az ország első borbárjaként kiváló minőségű italokat és hozzájuk illő kísérőfalatokat kínál a betérő vendégeknek. A mintegy száz négyzetméteres, borospincék hangulatát megidéző bárban számos különlegességet találhatunk, a pincérek pedig még aktuális hangulatunknak megfelelő ajánlatokkal is szolgálnak. A közel 180 féle, magyar pincészetekből származó termék között biztosan megtaláljuk a kedvencünket.

Egy pohár bor mindig jó program, főleg ha esik odakinn

Művészmozik

Ha szívesen néznél filmklasszikusokat vagy elkerülnéd a Bosszúállók: Végjáték miatt tolongó őrült rajongókat a multiplexekben, látogass el barátaiddal egy hangulatos művészmoziba, ahol akár tematikus estekbe is belefuthattok. Jó hír, hogy május 17-18-ig 5 budapesti helyszínen (Művész, Puskin, Toldi, Tabán, Kino Cafe) Artmozik éjszakáját is rendeznek!

Jazz minden mennyiségben

A jazz zene kedvelői Budapesten az év minden napján színvonalas koncerteket hallgathatnak a Budapest Music Centerben, illetve a Budapest Jazz Clubban. Nemzetközi fellépők is gyakran érkeznek a helyszínekre, és műfaji kitekintésre is adódik lehetőség. A BMC-ben májusban többek között az amerikai Marc Ribot és egy dél-koreai csapat, a Novus String Quartet koncertezik; a Budapest Jazz Club színpadán pedig Gereben Zitát és Takács Nikolast is láthatjuk.

A Budapest Jazz Club és Budapest Music Center esőben, szélben is kínál programot

Kvízestek

A hazánkban is egyre népszerűbb csapatversenyeket rendszerint kávézókban és kocsmákban rendezik meg. A tudásunkat tesztelő kvízestek 4-6 fős baráti társaságok számára a legideálisabbak, de sok helyen mínusz pontok ellenében többen is nevezhetnek a megmérettetésre. Az egyik legjobb tematikus közösség, a QuizNight.hu csapata folyamatosan bővíti a résztvevő helyek listáját, sőt akár egyedi rendezésű esteket (céges csapatépítő, születésnapi buli) is vállal.

Ráadásként, íme 10 budapesti hely ahova elbújhatsz esős időben: