13 zseniális beltéri program Budapesten esős időben

Szívesen kimozdulnál a barátaiddal vagy a családdal, de fogalmad sincs, merre indulj? Ne aggódj, Budapesten rengeteg beltéri program vár esős időben is. Mutatjuk a kedvenceinket!

Cikkünket 2022. augusztus 22-én frissítettük utoljára.

Ma este színház!

Ha kint zuhog az eső, az egyik legkellemesebb program, ami az ember eszébe ötlik, egy jó film vagy színházi előadás megnézése. Ha az utolsó pillanatban döntenénk az utóbbi mellett, érdemes ellátogatni a maesteszinhaz.hu-ra, ahol féláron juthatunk hozzá az aznap esti előadásokra szóló jegyekhez, természetesen szabad hely függvényében.

Falmászás Budapest legmagasabb mászótermében

Két egykori ipari magtár épületéből került kialakításra Budapest legmagasabb mászóterme a Maglódi út mentén. A 2021 márciusában megnyitott MAG47 2300 négyzetméteren várja a falmászás szerelmeseit, akár 17 méter magas falakkal, az országban egyedülálló beltéri gyorsmászó úttal és ipari alpinisták számára kialakított gyakorlóhellyel.

1106 Budapest, Maglódi út 47. | Weboldal

OperaTour – látogatás a megújult Operaházban

A 2016/2017-es évad végén költözött ki az Andrássy úti neoreneszánsz Ybl-palotából a Magyar Állami Operaház társulata, hogy ideiglenesen átadják játszóhelyüket a mesterembereknek, akik öt éven át tartó felújítási munkálatokba fogtak a főváros egyik legismertebb épületében. Hosszú út vezetett 2022. március 12-ig, amikor először gördülhetett fel az Operaház új, meggypiros függönye. Járd be a megújult Operaház minden zegét-zugát a minden vasárnap 13:30-kor kezdődő magyar nyelvű épületbejárások alkalmával!

1061 Budapest, Andrássy út 22. | Weboldal

Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép rólad

Társasjátékbárok

Ha te is imádsz társasozni a barátaiddal, mindenképpen érdemes felkeresnetek egy tematikus kávézót vagy bárt, ahol ottlétetek ideje alatt akár több játékot is kipróbálhattok. A legtöbb helyen a felszolgálók játékmesterként segítenek is a szabályok ismertetésében.

Zenés, interaktív kiállítás a Magyar Zene Házában

A 2022 januárjától látogatható Magyar Zene Háza rengeteg érdeklődőt vonz a Városligetbe, hiszen a világhírű japán építész, Sou Fujimoto által tervezett, többszörösen díjnyertes épület bejárása önmagában izgalmas program lehet esős időben. A sokszínű zenei programok mellett érdemes időt szánni a Magyar Zene Háza Hangdimenziók címmel futó állandó kiállítására is, amely a zene történetének legfontosabb állomásait mutatja be, az ősi ritmusoktól kezdve egészen a 21. század legnépszerűbb dallamaiig.

1146 Budapest, Olof Palme stny. 3. | Weboldal

Fotó: Mohai Balázs/Liget Budapest

Minigolfozás sötétben

Magyarországon egyedülálló ötlettel állt elő az INDOOR Minigolf csapata, amikor kitalálták, hogy különböző művészek által megálmodott, sötétben foszforeszkáló festékkel és UV fényekkel ellátott minigolfpályákat építenek a belváros szívében. Az exkluzív minigolfcentrumban 3 mágikus világba (horror, varázslatos erdő, galaxis) kalauzolnak el, 18 pályán keresztül.

1061 Budapest, Király utca 8-10. | Weboldal

Ebéd egy kedves robotcica felszolgálásában

Az újbudai Trófea Grill robotcicája, Bella teljesen egyedülálló Budapesten: nincs még egy ilyen, a pincérek keze alá türelmesen dolgozó robotcica a fővárosban, aki asztalhoz kíséri a vendégeket, indexel, mikor bekanyarodik a használt tányérokkal a konyhába, és figyelve mindenkire, kecsesen kerülgetve a vendégeket hozza-viszi a kívánt frissítőket. Válogassatok a svédasztalos kínálat mennyei fogásaiból, és mosolyogjatok jókat Bella ügyeskedésein!

1117 Budapest, Hauszmann Alajos u. 6/b | Weboldal

Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép rólad

Kvízest a barátokkal

A hazánkban is egyre népszerűbb csapatversenyeket rendszerint kávézókban és kocsmákban rendezik meg. A tudásunkat tesztelő kvízestek 4-6 fős baráti társaságok számára a legideálisabbak, de sok helyen mínusz pontok ellenében többen is nevezhetnek a megmérettetésre. Az egyik legjobb tematikus közösség, a QuizNight.hu csapata folyamatosan bővíti a résztvevő helyek listáját, sőt akár egyedi rendezésű esteket (céges csapatépítő, születésnapi buli) is vállal.

Cyberjump Trambulin Park

Ha igazán aktív kikapcsolódást keresel, látogass el az Újbuda Centerben működő Cyberjump Trambulin Parkba, ahol az önfeledt ugrálás minden elképzelhető módját kipróbálhatod! A szivacsmedencénél megtanulhatsz szaltózni, a big bagjump pályán biztonságos módon élheted át a szabadesést, de ugyanitt mászófal és egy ninja warrior pálya is vár rád.

1117 Budapest, Hengermalom út 19-21. | Weboldal

Unicum Ház

A gyomorkeserű igazi hungarikum, ezt a Lonely Planet szerkesztője is megérezte, aki az alkohol mellett a Zwack gyár múzeumát is dicséri, itt ugyanis sok érdekesség derül ki nemcsak az italról, hanem a családi vállalkozás alapítójáról is. Az Unicum Ház hétfőtől szombatig várja a látogatókat, akik megnézhetnek egy rövidfilmet a Zwack család és gyár történetéről, részt vehetnek egy virtuális túrán a régi lepárlóban és pincében, egy tárlatvezetés során bejárhatják a kiállítóteret, ahol olyan különleges tárgyak kerültek kiállításra, mint Ady Endre Mylittához, Zwack Péter nagynénjéhez írott versei, és természetesen nem maradhat el a kóstoló sem a Füves Bárban.

1095 Budapest, Dandár utca 1. | Weboldal

Gasztromúzeumok Budapest: Unicum Ház

Játszóház mindenkinek: Elevenpark

Ki mondta, hogy a játszóház kizárólag gyerekeknek való? Amellett, hogy simán lehet kicsikkel és nagyokkal karöltött családi kikapcsolódás is egy közös játszóház, eképpen csak mi, felnőttek is kiereszthetjük a gőzt az Elevenpark Játszóparty-jának keretében. Ugorjatok fejest munka után a színtiszta boldogságba és legyetek ti is gyerekek néhány órára, természetesen DJ-vel, frissen készült ételekkel és alkoholmentes koktélokkal megkoronázva mindezt.

1117 Budapest, Hengermalom út 19-21.
1138 Budapest Váci út 168.
Weboldal

Neverland Bar & Escape Room

A VII. kerület egyedileg életre hívott szórakoztatókomplexuma, a Neverland, exkluzív bárjával, Budapest legmenőbbre kevert gin-tonicjaival, fenséges bisztróételekkel és nem utolsósorban nyolc, különböző tematikájú szabadulószobával vár. A Zárt Osztály, a Börtön, a Vadnyugat, a Mágus Próba, a Skizofrén Sorozatgyilkos és az Űrhajó mellett mostanság az Azték Sírkamra számít újoncnak, melynek dekorációját az Operaház díszletfestői tették igazán élethűvé.

1074 Budapest, Dohány u. 22-24. | Weboldal

Kávézás másképp: Pompeii Latte Art

A Pompeii Latte Art baristái kreativitásuk minden egyes szegletét kihasználva készítik el a kávéremekeket, legyen szó mackóról, hattyúról, virágról, vagy cseresznyefáról. A specialty kávék mindegyike 100 százalék arabica kávébabból készül, a minőségi forró italt pedig egy Milánóban készült karos Rocket gép segítségével készítik el. A tulajdonos végzettségét tekintve történész, az ókori Róma iránt érzett szeretete pedig nemcsak az enteriőrben, de a kávék mintáján és a hozzá érkező tekercseken is visszaköszön, görög és római filozófusok bölcs mondásaival, amelyeket érdemes lehet megfogadni. A művészet és a kávé ötvözetével már két belvárosi üzletükben is találkozhattok, az élmény mindkét helyen garantált.

1094 Budapest, Mester utca 18.
1066 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 54.
Weboldal

Fotók: Pompeii Latte Art Facebook

További szuper programok Budapesten esős időben: