Gigantikus hajlított kanál készül – De miért?!

Tudtad, hogy folyamatban van egy 18 méter hosszú, és 8 tonnát nyomó hajlított kanál kivitelezése? Nem más, mint a 72 éves Uri Geller, az izraeli származású előadóművész készítteti, akit kanálhajlító akciói miatt ismert meg a világ.

Uri Geller a tervek szerint novemberben nyit múzeumot Jaffa Old Cityben, oda fog kerülni a művész védjegyéül szolgáló, hatalmas kanál installáció. Uri jellemzése szerint eklektikus tárlat készül; a kiállított tételek között David Bowie, John Lennon, Michael Jackson, Picasso, és Andy Warhol személyes tárgyait csodálhatja meg a nagyérdemű. A látnivalók listája persze itt még nem ér véget; több mint 3 ezer éves régészeti leletek és egy egykori török szappangyár maradványai egészítik ki az egyébként impozánsnak ígérkező tárlatot.

Ezek után felmerül a kérdés, mit lehet majd kapni az ajándékboltban? A válasz: mily meglepő, Uri Geller saját készítésű alkotásait vihetik haza a múzeum látogatói. Lehet, hogy meghajlított kanalakról van szó? A kérdés megválaszolására novemberig várnunk kell, addig is, ide kattintva megnézheted az épületről készült látványtervet!