Klasszikus Kedvencek – Spanyol fiesta május 1-jén

A klasszikus zene kedvelői május 1-jén – immár több éves hagyományként – a Klasszikus Kedvencek koncerttel köszönthetik a tavaszt a Művészetek Palotájában.

A Klasszik Rádió 92.1 és az Óbudai Danubia Zenekar minden év májusában elhozza tavaszköszöntő koncertjét, ahol népszerű klasszikusok csendülnek fel a rádió zenei repertoárjából.

Követve a korábbi évek sikeres Klasszikus Kedvencek koncertjeinek ötletét– a 2017-es Italia Bella és a tavalyi brit God Save The Queen! műsor után – idén folytatja tematikus sorozatát, méghozzá egy mediterrán Spanyol Fiestával.

Az Óbudai Danubia Zenekar előadásában a spanyol klasszikus zene színe-javát vonultatja fel. A friss és könnyed műsort Girán Péter gitárművész, valamint Sándor Szilvia és Bencsik Gergő versenytáncosok produkciói egészítik ki. A mediterrán hangulatról a temperamentumos zenék mellett a koncert házigazdája és karmestere, Hámori Máté gondoskodik.

Az Óbudai Danubia Zenekar több mint huszonöt éves múltra tekint vissza. A zenekar missziójának tekinti, hogy a magas szintű zene minél több emberhez eljusson.

Hasonló küldetéssel indult a Klasszik Rádió 92.1 tíz évvel ezelőtt. A rádió 2009 óta sugározza a különböző korok legkedveltebb klasszikus műveit, az operától a szimfóniáig, beleértve napjaink legnépszerűbb filmzenéit.

A Klasszikus Kedvencek koncert könnyed és minőségi szórakozást kínál a zenekedvelő közönségnek. A népszerű művekből álló műsornak köszönhetően pedig bárki garantáltan kedvet kap a klasszikus zenéhez.

blank

Május elsején forró hangulatban, mediterrán dallamokkal és életérzéssel készül a Klasszik Rádió 92.1 és az Óbudai Danubia Zenekar, hiszen elhangzik többek között Rossini „A Sevillai borbély” című operájának nyitánya; Csajkovszkij szenvedélyes dallamai a Hattyúk tava című balettből a spanyol tánccal.  Strauss Spanyol indulója ismét felizzítja a levegőt, hogy a csupa ritmus Tico-tico-ra mozogjon a lábunk. Abreu örökzöldje után pedig ismeretlen vizekre evezünk és Badelt „A Karib-tenger kalózai” című filmzenéje zárja az estet.

Az esti előadás mellett, a nagy érdeklődésre tekintettel, idén a temperamentumos művek kedvelői egy délutáni koncert keretében is elkalandozhatnak a spanyol klasszikusok világában, így még a gyermekes családoknak is kellemes kikapcsolódást nyújthat a Klasszikus Kedvencek Spanyol fiesta.

Jegyek kaphatók a jegy.hu-n.