Ami nélkül nem teljes egy barátokkal eltöltött hétvége – Bográcsozz a Balatonnál

A baráti kirándulások elengedhetetlen része a bográcsozás. Nincs is kellemesebb módja a lazításnak egy kimerítő túrázás után, mint megbontani egy üveg finom balatoni bort, és a tábortüzet körbeülve elkészíteni a vacsoránkat. Összegyűjtöttünk néhány olyan helyet, ahol minden adott ahhoz, hogy eltöltsetek egy kellemes bográcsozós estét a barátaiddal.

Balatonlelle-Rádpuszta

A Balatonlelle-Rádpuszta Gasztro Élménybirtok annyi élményt és opciót kínál a feltöltődésre, hogy muszáj felkeresned a helyet. A világ zajától távol, a Balatonhoz mégis hihetetlenül közel található birtokon találsz csárdát, borkóstolót, lovardát és panziót is. Nem csoda, hogy sok pár esküvője helyszínéül is ezt a helyet választja. Ami miatt viszont felkerült a listánkra, hogy a birtok bográcsozási lehetőséget is nyújt az itt megszálló vendégek számára.

Csere-hegy

Az alsósörsi Csere-hegy tetején lévő kilátó a Balaton első kőkilátója, mely építése idején, az 1930-as években még Horthy Miklós nevét viselte. A 6,5 méteres kilátót 2001-ben újították fel és építettek rá fából egy plusz szintet, hogy a fák koronája se zavarja a kilátást. Az pedig már csak hab a tortán hogy egy ilyen békés és festői környezetben még kijelölt tűzrakó hely is van.

Bélapi Pihenőhely

A balatongyöröki Szépkilátóról tárul eléd az egyik legszebb balatoni panoráma: láthatóak a Tapolcai-medence tanúhegyei, a távolban pedig még a Szigligeti vár méltóságteljes vonalai is kivehetők. Ha kigyönyörködtétek magatokat a kilátásban, irány a Bélapi pihenőhely, mely ideális helyszíne a bográcsozásnak, szalonnasütésnek.

Kislőd

A 8-as főútnál, a hegyek között helyezkedik el Kislőd, egy mesebeli falura emlékeztető település. A falut körbeölelő erdőknek és a közeli hegyeknek köszönhetően a túrázók egyik kedvenc helyévé nőtte ki magát, ahol nemcsak gyönyörű környezetben bográcsozhatsz, de még a közeli Bakonyi Kalandparkot is kipróbálhatod.

Koloska-völgy

Az egyik legnépszerűbb balatonfüredi túraútvonal a Tamás-hegyre vezet, ahonnan legkönnyebben a Koloska-völgyön át lehet visszajutni a városba. Mielőtt azonban így tennél, pihenj meg a kijelölt bográcsozó helynél, főzzetek és egyetek egy jót, hogy felfrissülten térhessetek vissza a városba.

blank

Cuha-völgy

A Cuha-völgy a Magas-Bakony egyik legnépszerűbb helye a turisták körében, többek között azért is, mert vonattal és autóval is könnyen megközelíthető. A Cuha-völgyi tanösvény egész évben ingyenesen látogatható, így a természetbarátok az év bármely szakaszában felkereshetik a helyet. A tanösvényhez egy pihenőpark is tartozik, ahol bográcsozási lehetőséget is találsz.

Bográcsozás után pedig égesd el a kalóriákat két keréken!