Megnyílt a Budapesti Tavaszi Vásár

Április 5-28. között új helyszíneken, a már megszokott magas minőségű kézműves termékekkel, gazdag gasztronómiai kínálattal és igazi vásári hangulattal várja a látogatókat a Budapesti Tavaszi Vásár és Hagyományőrző Kulturális Fesztivál.

Budapest és a fesztiválok

Budapest a négy évszakon átívelő nemzetközi rangú fesztiváljai és állandóan megújuló hagyományai okán, Európa egyik legfontosabb kulturális és turisztikai célpontjává vált. Az ország fővárosaként a magyar kultúra és gasztronómia esszenciáját hivatott megjeleníteni a nagyvilág és az itt élők számára.

A brüsszeli székhelyű European Best Destination szervezet idei szavazásán Budapest elnyerte „Legjobb európai úti cél” címet, megelőzve olyan városi úti célokat, mint Párizs, Athén, London, Málaga, Firenze vagy Genf.

Helyszínek

A most megnyílt Budapesti Tavaszi Vásár és Hagyományőrző Kulturális Fesztivál is egy ilyen, a hazai és külföldi vendégek kiemelt érdeklődésére számot tartó fesztivál, mely idén – a Vörösmarty tér felújítása miatt – négy helyszínen várja a látogatókat.

A központi hely a Vigadó tér környéke és a Duna-korzó. A csodálatos panorámájú korzón a korábbi években a Vörösmarty téren már megszokott vásári hangulatot élvezhetik a látogatók. A kézművesek pavilonjaiban megcsodálhatják a húsvéti kultúrkörhöz kapcsolódó hagyományos és design termékeket, a vendéglátósoknál pedig finomabbnál finomabb ételeket kóstolhatnak. Az egyedi, kézzel készített termékek nem csak a külföldiek számára jelentenek újdonságot, hanem a hazai látogatók is olyan, a hagyományokra épülő, de a mai kor igényeinek megfelelő tárgyakat vásárolhatnak, amelyek akár bármelyik háztartásban is megállják a helyüket.

A Fővám téren, a Deák téren és a Városháza parkban a helyi adottságok miatt kevesebb pavilon kerül felállításra, de természetesen itt is a megszokott magas minőségű termékekkel és igazi vásári hangulattal várják az érdeklődőket. A Városháza parkban a gyerekeké a főszerep: gyerekelőadások mellett itt található kézműves játszóház is, ahol szakavatott segítők közreműködésével húsvéti ajándéktárgyakat, játékokat készíthetnek a gyerekek.

Bővebb információért katt ide.