Programajánló a hétvégére – Április 11-14.

Csak kapkodjuk a fejünket, hogy már megint elrepült egy hét, újra itt a csütörtök, és ismét a legjobb hétvégi programok közül válogathatunk. Hálás feladat ezt az ajánlót összeállítani nektek, a kellemeset a hasznosat ékes példája, hiszen így ötletelünk mi is, hogy ki merre tévedjen, ha végre letesszük a munkát. Valamelyik eseményen tehát biztos összefutunk!

Fotó: Kelsey Chance

Április 11., Csütörtök

Soha senkinek

A Szkéné Színházban egy fiatal lány mesél a gondolatairól, érzéseiről, ellentmondásos kapcsolatáról a családjával és arról, hogyan kezdte megismerni a szerelmet. Közben pedig felszínre tör az eltitkolt múlt, megjelenik a nagyapa, aki nem más, mint a kislány múltjában lévő sötét alak. A férfi zaklatásának kitett lány a családjára nem számíthat, egyedül kell feldolgoznia azt, ami történik vele. Lehetséges-e túllépni egy ilyen erős gyermekkori traumán? “Vajon a gondolatokat ki lehet fehéríteni hibajavítóval, mint az írást? És az érzelmeket? Fel kéne találni.”

David Lynch útvesztőjében: Twin Peaks – Tűz, jöjj velem!

A Budapesti Tavaszi Fesztivál és az Uránia Nemzeti Filmszínház vetítéssorozata négy ritkán, illetve rég nem vetített, a közelmúltban digitálisan felújított filmjén keresztül idézi meg David Lynch világát.

Az irodalom visszavág – Női írók, férfi írók

Kisebb művészek-e a nők, mint a férfiak? Van-e esélyegyenlőség az irodalomban? Mivel mindenki járt iskolába, ezért mindenki tanult irodalmat: azaz mindenki ért az irodalomhoz. Ez a mi szerencsénk. Kevés olyan szakmai műsor fut manapság Magyarországon, amit mindenki tanult, ezért mindenki ért hozzá: azaz mindenkit érdekel – és a miénk ilyen! Az est aktuális és kortárs! Házigazdája Nényei Pál író és pedagógus, aki meghívott vendégeivel nemcsak irodalomról, hanem oktatásról is beszélget.

Április 12., Péntek

PONT Fesztivál 2019

A PONT Fesztivál hagyományosan az UNESCO szellemi kulturális örökség listáján szereplő hagyományokat, szokásokat, táncokat és ízeket vonultatja fel, idén a Balkán kincseivel a fókuszban. Délelőttől ingyenes családi programok: Gryllus Vilmos tavaszköszöntő dalai és az interaktív, zenés mesekoncert, a H a n g o l ó – Zeneterápia mellett kézműves foglalkozások, dob- és táncworkshopok, mesék és filmek várják a látogatókat.

Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál 2019

A Cinemira az egyetlen kifejezetten gyerekeknek szóló nemzetközi filmfesztivál Magyarországon! A háromnapos családi filmünnepen 4-14 éves korig mindenki talál magának filmet. Az óránként induló rövidfilmes vetítéseken a világ több mint 80 országból érkező kisfilmeket, animációkat és dokumentumfilmeket mutatják be.

La Fleur // Akvárium // VOLT Lokál

Április 12-én érkezik az VOLT Lokálba a svéd származású, de Berlinben élő DJ és producer, La Fleur . A Watergate Club rezidense, emellett pedig a Hot Since 82 ‘A Labyrinth Story’ klubestjének rezidense is, amely tavaly nyáron az Ibizai Pacha szuperklub összes péntek esti bulijáért felelt.

Április 13., Szombat

Telekom Vivicittá Félmaraton 2019

Szeresd a várost és csatlakozz a Telekom Vivicittához! Vegyél részt a tavasz legnagyobb futóeseményén, fuss félmaratont sok ezer futótársaddal együtt! Legyél te is ott, és döntsük meg együtt a 2018-as nevezési csúcsot!

Örökbefogadó nap tacskókkal és keverékekkel az Anker’tben

Az Eszkuláp Állatvédő Egyesület tacskóforma és -keverék védenceik egy részét ezen a napon átköltöztetik az Anker’t falai közé, hogy személyes varázsukkal hódíthassanak. Valakiről nincs elég fotó, valakiről a fotók nem adják át, hogy mennyire szerethető személyisége van, valakit meg egyszerűen csak így pillant meg a végleges gazdi. Kutyafuvarosok és -fogók segítségére is számítanak! Diákok közösségi szolgálatát is igazolják.

Fotó: Erda Estremera

Art&Design Market

Antropos.hu Fashion&Art&Design Market vásár, kerekasztalbeszélgetés, workshop ápr.13-án, szombaton a Morrison’s 2 klub fedett udvarán (Budapest, V., Szent Ist-ván krt. 11. – közel a Jászai Mari térhez)! > 11 órától VNG üveglencsés ékszerkészítő workshop > 15 órától Nagy Dóra (Budapesti Divatiskola tanára, stylist, stílus tanácsadó, divatblogger) előadása: 2019 tavaszi-nyári trendek: Miért épp a korall az év színe? Hogyan hatnak az aktuális globális tendenciák a divatra? Mi az az ugly chic? A 2019 tavaszi-nyári szezon izgalmas és látványos trendjei, és azok ruhatárunkba illesztése úgy, hogy ne váljunk divatmajmokká, viszont egyszerre modernek és stílusosak legyünk. A belépés INGYENES!

Lóci Játszik / Akvárium Nagyhall

A tavalyi, nagysikerű Akvárium Nagyhallos koncert után a Lóci Játszik idén ismét visszatér az Erzsébet térre! A Szombat13 nevű koncerten elhangzanak az első két lemez jól ismert Lóci-dalai, a lassú, összeborulós balladák és a pörgősebb, „mulatósabb” számok egyaránt, valamint több újdonságot is játszanak a készülő harmadik lemezről.

Április 14., Vasárnap

Menyhárt Jenő 60

Menyhárt Jenő 60, ebből az alkalomból 2019. április 14-én vasárnap egy különleges koncerttel készülnek  a szervezők a Mom Sportban (1123 Bp., Csörsz u. 14-16). Az eseményen közreműködik az Európa Kiadó, valamint Kiss László, Víg Mihály, Hegyi Zoltán, Müller Péter Sziámi, Varga Orsolya és Menyhárt Leó.

Az egérlyukból

Az egérlyukból Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij, Feljegyzések az egérlyukból című kisregénye alapján az Ódry Színpadon. eElőadja: Martinkovics Máté, rendező tanár: Zsámbéki Gábor.

Nagy Velencei-tavi Halfesztivál

Magyarország egyik legnagyobb halfesztiválja a Velencei tó csodás ékkövéhez, a Velence korzóra látogat idén tavasszal április 13-14. között szombaton és vasárnap.