7 budapesti street food hely

Az utóbbi években fővárosunk afféle kulináris hot spot lett. A street foodot kínáló éttermek népszerűsége, köztük a nemzetközi ízekre éhezőket kiszolgálóké is, töretlenül ível felfelé. Válogatásunkban 7 közkedvelt, street foodra specializálódott éttermet ajánlunk.

Soul Food Budapest

A VII. kerület zsúfolt utcáit járva könnyen belefuthatsz a Soul Food Budapestbe. A minden tekintetben színes étterem az Egyesült Államok egyedi konyhaművészetét idéző ételekkel csábít asztalhoz. A tipikus kreol ételkülönlegességek közül szívből ajánljuk az utánozhatatlan karibi curryt, vagy a személyre szabható rakd össze tálat. Utóbbi esetében ízlésed szerint komponálhatod meg az ételt, amihez hús (BBQ szárny, Jerk alsócomb, pácolt, bundázott csirkecsíkok), köret (édesburgonya chips, fokhagymás kenyér, kreol babos rizs, sültburgonya), zöldköret (coleslaw, friss saláta, grillezett kukorica, kreol sültbab), és szósz (aioli, BBQ, házi chili, ketchup, stb.) jár. Hétköznapjaid fénypontjaként ebédelj náluk 11.30 és 21.30 között, vagy rendeld házhoz a menüt!

1075 Budapest, Kazinczy utca 32.

EPIC Burger

Megegyezhetünk abban, hogy nem lehet csak úgy, ok nélkül EPIC-nek nevezni egy éttermet. A belvárosi EPIC Burger tudja, hogy a név kötelez; a jelenleg három helyen üzemelő street food bázis kínálatában, ezenkívül ételei méretében és ízvilágában is hozza az elvárt színvonalat. A Dohány utcai helyszínen heti ebédmenüt kínálnak, a Holló utcában italok hosszú, söröket és koktélokat is felvonultató választékából kérhetünk kísérőt a hamburger különlegességek mellé. Ha pedig te magad szeretnéd kitalálni, mi kerüljön a buciba, a Corvin sétány felé vedd az irányt! Gluténmentes, teljes kiőrlésű, és alacsony szénhidráttartalmú alternatívák is rendelkezésedre állnak. A kiszolgálás barátságos és figyelmes, teszteld le már tavasszal, amikor a szabad levegőn is helyet foglalhatsz!

Tölcsibe

Alig pár hónappal a megnyitása után szó szerint berobbant a köztudatba a Tölcsibe; 2018-ban neki ítélték oda a Legjobb Nemzetközi Street Food Hely díját. Rögtön a kezdetekkor magasra tették tehát a mércét. Az amerikai stílusú, sós tölcséreket speciális panírban kisütött csirkemellel töltik meg, mellé friss zöldségeket, ropogós sültkrumplit, tortilla chipset, és szószokat is pakolnak.  Mindezért csak a Wesselényi utcáig kell elsétálni. Az éhes vándor 4 fix és 1 változó összeállítás közül választhatja ki a fogára valót. Ezek a jalapeno-cheddar, az amerikai ranch, a classic spicy bbq és a sörös-mustáros-mézes tölcsér. Az ötödik pedig a „Kedvenc ízek a világ körül” sorozat kéthavonta változó eleme, amit mindig más nemzet konyhája inspirál.

1077 Budapest, Wesselényi utca 23.

blank

Waffle Dog

Egy a Benelux Államokban tett utazás inspirálta a desszertek iránt lelkesedő kis csapatot a Waffle Dog megnyitására. Olyasmit vezettek fel így a hazai nassolnivalók palettájára, ami ízében és megjelenésében is újnak számított nálunk. Szemet és ízlelőbimbót gyönyörködtető, alakjukban hotdog zsemlére hajazó finomságaik ütős kollaborációt alkotnak a kínált, rengeteg feltétekkel. Aktuális kedvenceink az epres Milka csokis és Kinder csokoládés waffle dog, de a vanília krémmel és Túró Rudival díszített holland mini palacsintának sem tudunk (és nem is akarunk) ellenállni. Készülj fel a bőség zavarára és ne feledd, itt akkor sem maradsz hoppon, ha inkább a sós ízek vonzanak.

1072 Budapest, Klauzál tér 9.

blank

Arriba Taqueria

Mexikói ételre fáj a fogad? Van egy (azaz rögtön három) tippünk, merre indulj! A street food helyek sora nem lenne teljes az Arriba Taqueria étteremlánc nélkül, ami a belváros három pontján (a Bartók Béla utcában, a Teréz körúton, és a Széna téren) várja vendégeit. Ezekben a gurmé fast-casual éttermekben nagy hangsúlyt fektetnek az ételek frissességére, és még a guacamole is saját készítésű. Egyebek mellett autentikus burritóik, taco variációik, pokolian csípős Jalapeno falatkáik, és finom desszertjeik (például almás chimichanga) miatt került fel a listánkra.

blank

Buddies Burger

Everybody needs some buddies – olvasható a Buddies Burger honlapján, ami szerintünk az ízlelőbimbóinkra is igaz. Azért, mert jó esetben egy kóstolás után hosszú barátságot kötnek a gigantikus hamburgerekkel. A Buddies Burger az a barát, aki nem fél belerángatni a legnagyobb őrültségbe; időről időre olyan ízek fúziójával kísért meg, amelyekre legvadabb álmaidban sem gondoltál volna. Merész kísérletezéseik egyikeként például rántott csemegeuborka került a kézműves zsemlébe. A Buddies vendégei szerencsére lelkesen fogadják a szokatlan gasztrokísérleteket, és bátran alávetik magukat a kóstolásnak. A spéci hamburgerek a városban két helyszínen, a Magyar utcán és a Somogyi Béla utcán lelhetőek fel.

blank

Black Cab Burger

A főváros központjában található Black Cab Burger maga a Paradicsom a hamburger szerelmeseinek. Belvárosi éttermeikben modern, barátságos atmoszféra fogadja a vendégeket a piros, a fekete, a fehér és az okkersárga stílusos kombinációjával, ami a logón kívül a hely dizájnjában, a falak dekorációjában is megjelenik London, jelképeivel együtt. Éhségedet csillapíthatod benn, vagy akár az étterem teraszán lazulva.

blank
Fotó: Linda Photography

Make your own burger!

A menüre pillantva hamar egyértelművé válik, hogy nem egy átlagos hamburgerezőben jársz. A kreatív „make your own burger”, azaz tervezd meg a saját burgered koncepciónak hála a vendégek kiválaszthatják a zsemle méretétől kezdve a húst – csirke, marha, lazac – és a feltétetek is, extraként pedig akár kéksajtot, grillezett ananászt vagy tükörtojást is lehet kérni. A Black Cab friss sült krumpliját angolosan, karakteres malátaecettel meghintve is megkóstolhatod. Az étlapon ízletes saláták, fantasztikus hot-dogok, és a csupacsoki házi brownie is helyet kaptak, ráadásul angol üdítőitalok, ciderek, Fuller’s sörök (üveges/csapolt) és magyar gyümölcslevek listájából választhatsz, ha megszomjaznál.

1088 Budapest, Rákóczi út 19.
1095 Budapest, Mester utca 46.

Vaslap

Letesztelnéd a Dohány utca környékének street food kínálatát? A Vaslapban 1000 és 2000 HUF közötti áron választhatsz finom, nagy műgonddal összerakott burgerek közül. A ház egyik különlegessége a kiváló minőségű marhahús, cheddar sajt, bacon, paradicsom, lilahagyma, jalapeno, hagyma chips és házi chipotle szósz alkotta Vaslap Burger. Persze az sem baj, ha a meglévő ajánlatok között nem találod meg a neked tetsző kombót, mert a Vaslapban összeállíthatod álmaid burgerét. Protein változatban is elérhetőek, azaz buci nélküli „fitness” verzióval támogathatod meg a diétád. Ha kipróbálnád, hétköznaponként dél és este 9 között tiéd a pálya!

1074 Budapest, Dohány utca 59.

blank

Pizza and Beer

Aki ismerős a belvárosi éjszakában, biztosan megfordult már az Akácfa utcában lévő Pizza and Beerben. Az Instant-Fogas komplexum között található pizza bár 2 éve van jelen a bulinegyed szívében, a belvárosi street food szcéna megkerülhetetlen részévé vált. Buli előtt és buli után megpakolhatod a bendőd náluk, hiszen minden nap, 18.00 óra és reggel 6 között tartanak nyitva. Mi több, a Woltnak és Netpincérnek köszönhetően házhoz is szállítják 28 és 32 cm-es pizzáikat; a „Pizza and Beer” életérzést így otthon sem kell nélkülöznöd. Csupán az a hátránya, hogy otthonról nem láthatod a képregények világa ihlette belső dekorációt. Ne maradj le érdekes eseményeikről, kövesd őket a Facebookon!

1073 Budapest, Akácfa utca 51.

blank

Olvasd el korábbi street food-kalauzunkat is!