Pattanj nyeregbe a Balatonnál!
3 úti cél, ha körbetekernéd a tavat

Ahogy a tél utolsó hófellegei is elvonulnak, legfőbb ideje, hogy biciklire pattanjunk. Mivel a Balatont kiépített kerékpárút veszi körbe, könnyű dolgunk van, ha a tó körül szeretnénk tekerni. Három olyan helyet gyűjtöttünk össze, melyek tavasszal meglehetősen szép látványt nyújtanak, ezért különösképpen ideálisak úti célként.

A Keszthelyi-hegységben található Árpád-kori Rezi várból már csak néhány romos fal maradt, azonban a tetejéről tiszta látási viszonyok között egészen a Sümegi várig ellátni. A várat tanösvényen is meg lehet közelíteni, így a biciklizés mellett akár még túrázhatunk is, közben pedig felfedezhetjük a hely élővilágát.

Fedezd fel a Siófoktól nyugatra lévő Töreki-tavakat is, ahol egy kilenc kilométeres tanösvény segít, hogy jobban megismerjük ezt a természetvédelmi területet, melynek élővilága elképesztően gazdag. A környék nemcsak a halászathoz, de a madárfigyeléshez is remek választás, és természetesen a bringások is örömmel keresik fel.

Csobánc-hegyen is középkori várromokat és fantasztikus panorámát találsz. A Tapolcai-medencét megannyi túravonal szeli át, melyek bejárása gyalogosként és biciklisként is remek feltöltődést jelent.