Felmelegítve az igazi – Sorozatok, melyeknek kétszer is nekifutottak

Az utóbbi időben egyre több remake-ről vagy rebootról értesülhetünk. Legyen szó egy könyv filmes (Sstephen King: Az) vagy sorozatos (A szolgálólány meséje) feldolgozásáról, vagy egy régi sorozat újbóli elindításáról (X-akták). Éppen ezért úgy döntöttünk, összegyűjtjük azokat a sorozatokat, melyeket hosszú időn át hagyott a polcon porosodni Hollywood, hogy aztán sok-sok évvel később újra felfedezzék, és éppen ott folytassák a történetet, ahol abbahagyták.

Twin Peaks

1990 áprilisában került adásba az első Twin Peak-epizód, majd két és féltizeddel később, 2017-ben folytatódott a történet, a Showtime-nak köszönhetően. A sorozat érdekessége, hogy nemcsak az alkotói (David Lynch és Mark Frost) tértek vissza a harmadik, záró évadra, hanem a fontosabb szereplők közül is többen feltűntek. A harmadik évad nagyjából ott folytatódik, ahol a második véget ért, ám David Lynch-nek sikerült mindezt úgy filmre vinnie, hogy nemcsak a régi Twin Peaks-fanatikusokat kötötte le, de az 1990ben még meg sem született fiatal nézőket is.

Will & Grace

Az 1998 és 2006 között futó Will & Grace sorozat 10 év kihagyás után, 2016-ban tért vissza egy rövid, 10 perces epizóddal, a Hillary Clinton – Donald Trump választási kampány tetőfokán. A rajongók akkora lelkesedéssel fogadták a szavazásra buzdító minirészt, hogy nem sokkal később be is jelentette az NBC: jövőre visszatér a Will & Grace. A történet egyetlen szépséghibája, hogy a 2017-es újrakezdéskor az írók figyelmen kívül hagyták, hogy hol fejezték be a történetet 2006-ban. A sorozatnak jelenleg már a 10. évada fut Amerikában, és még mindig nincs vége a történetnek: a tévécsatorna már a 11. évadot is berendelte a készítőktől.

X-akták

Talán a gyerekkori rémálmaitokból még ti is emlékeztek rá, anno mennyire féltünk az X-aktáktól. Hiába járt el az idő kissé a sorozat két főszereplője, David Duchovny és Gillian Anderson felett, az 1993 és 2002-ig futó sorozat 2016-ban visszatért a 10., majd egy évvel később a 11. évaddal. Bár az új széria hozta a várt nézettségi adatokat, mégsem lesz folytatás. Gillian Andersonon bukott el az story, ugyanis a színésznő kijelentette, nem akar több X-aktákban szerepelni. Bármennyire is szerettük a sorozat első etapját, igazat kell adnunk Andersonnak: az utolsó két évad számunkra is erőltetettnek tűnt.

Knight Rider

Talán nehéz elhinni, de volt idő, amikor David Hasselhoffról nem a bénázásai, hanem színészi tehetsége miatt beszéltek. A ’82 és ’86 között futó, 4 évadot és 90 epizódot megélt Knight Rider örökre bevéste magát az emlékezetünkbe, hála a ’80-as évek sztenderdjeihez mérten csúcs szupernek számító KITT nevű csodakocsi miatt. A sorozat 2008-ban éledt újjá, vagyis inkább csak kísérletet tett rá. A főszerepet David Hasselhofftól Justin Bruening vette át, aki a film szerint David fiát alakította. A sorozat rebootja (melyben mellékszereplőként egy rövid időre Hasselhoff is feltűnt) mindössze egy évadot és a tervezettnél kevesebb, csak 17 részt élt meg. Hiába látták el az új részekben KITT-et mindenféle csodafunkcióval, a sorozat ékes példája annak, hogy bármennyire is erőlködtek az írók, van, ami nem állja ki az idő próbáját.